Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη 1-2 Μαρτίου 2014 στο ελπιδοχώρι

Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη

Εργαστήριο φυσικής γεωργίας με τον Π. Μανίκη

Ο αγρότης-φιλόσοφος Π. Μανίκης θα είναι κοντά μας για ένα πρακτικό βιωματικό εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Μαρτίου 2014.
Ο Παναγιώτης Μανίκης που μαθήτευσε στο πλευρό του Ιάπωνα σοφού Masanobou Fukuoka θα έρθει να μας μάθει πώς να σεβόμαστε τη φύση και να καλλιεργούμε χωρίς φυτοφάρμακα.
Το κλειδί για τη δημιουργία κάθε αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων ζουν στον ίδιο χώρο.
Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στην ποικιλία των φυτών που λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους καθώς και την προσβολή από έντομα και ασθένειες.

Έρχεται να μας προτείνει τον περιορισμό του οικολογικού αποτυπώματος στο ελάχιστο μια που δεν χρειάζεται κανένα απολύτως μηχάνημα για τη καλλιέργεια. Για κάθε αγρόκτημα χρειάζεται να τηρούνται 5 αρχές: ” Όχι όργωμα, όχι λίπασμα, όχι φυτοφάρμακα, όχι βοτάνισμα και όχι κλάδεμα ”. Αρκετά παράξενο ακούγεται στ’ αυτιά ενός κλασσικού αγρότη. Για να δούμε τι έχει να μας προτείνει αυτός ο τόσο ιδιαίτερος και μοναδικός πρωτοπόρος τεχνίτης και γητευτής της γης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00-20:00 θα μιλήσει στην αίθουσα Φουγάρο (www.fougaro.gr) Ασκληπιού 98 στο Ναύπλιο με σκοπό να αφυπνίσει, να διευκολύνει, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να διδάξει αυτό που η φύση επιζητά. Την αρμονία και την ισορροπία. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Φουγάρου που με τόση προθυμία μας χορήγησε την χρήση της αίθουσας.

Προσωπικότητες σαν κι αυτήν δεν είναι συχνές στην πόλη μας. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη όπως ελεύθερη είναι και η γνώση γύρω από θέματα σαν αυτό. Σεβασμός στη Γη σημαίνει σεβασμός στον Δημιουργό της.

Πηγή: Ελπιδοχώρι

Διαβάστε ακόμη:Συμβουλές φυσικής καλλιέργειας από τον Π. Μανίκη

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/2/14, 9:51 μ.μ.

    Μεγαλος δασκαλος.
    Ακομα και οποιος δεν μπορεσει να ακολουθησει τις τεχνικες του 100%, ο τροπος σκεψης που αποκτας ακουγοντας τον ειναι πολυ συμαντικος.
    Για οποιον δεν τον ξερει υπαρχουν διαφορα video στο you tube. Αξιζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα