Παρασκευή φυσικού σαμπουάν για ψείρες

Παρασκευή φυσικού σαμπουάν για ψείρες

Φτιάχνω αντιπαρασιτικό σαμπουάν για ψείρες

Κανείς δεν θέλει να μπλέξει με την ταλαιπωρία των ψειρών, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο εδώ ένας φυσικός τρόπος να το αντιμετωπίσετε.

Υλικά για σαμπουάν για ψείρες

  • 5 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο (ή αγνό λάδι καρύδας)
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου

Προσθέστε μια μικρή ποσότητα αγνού σαπουνιού στο μίγμα και κάνετε με αυτό μασάζ στα μαλλιά. Αφήστε το στα μαλλιά για μια ώρα κάτω από μια πετσέτα ή φορέστε ένα σκουφάκι για να αποφύγετε τις σταγόνες. Ξεπλύνετε τα μαλλιά και πλύνετε τα καλά με αγνό σαπούνι.

(Το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας σκοτώνει τις ψείρες διασπώντας το εξωτερικό τους περίβλημα - άλλα λάδια δεν θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα).

Προφυλάξεις

  1. Η αναπνοή ενός μωρού ή παιδιού κάτω των 5 ετών μπορεί να επιβραδυνθεί ή να σταματήσει αν το αιθέριο έλαιο μέντας ή ευκαλύπτου είναι αρκετά κοντά στο μωρό και το αναπνέει.
  2. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί με το αιθέριο έλαιο μέντας.
  3. Η μέντα ή το δεντρολίβανο μπορεί να είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, απλά χρησιμοποιήστε τη συνταγή χωρίς το λάδι που μπορεί να είναι επιβλαβής στη περίπτωση σας.

Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή:The prepared family cookbook-Enola Gay-2013

Διαβάστε ακόμη:Φυσική προστασία από κουνούπια μύγες ψείρες κοριούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα