3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη

3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη
Photo: LoloStock/Shutterstock

Διατροφή και κατάθλιψη

Έχετε κατά νου, ότι τρώγοντας κάποιος μία μικρή μερίδα από κάθε είδος τροφής, είναι απίθανο να αυξήσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, αλλά είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την κατάχρηση αυτών των τροφών.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι δυνατόν η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων να σχετίζεται με κατάθλιψη.
Εδώ είναι τρία τρόφιμα που αν θέλετε, μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωσή τους

3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη
Photo: Guy Renard 25/Flickr

Επεξεργασμένα δημητριακά-Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα για τους πολυάσχολους -(αλλά και τους τεμπέληδες)- αφού είναι εύκολη η προετοιμασία τους. Όμως δεν να είναι ένα σωστό φαγητό για να τρώτε κάθε βράδυ.

Τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι και είδη λευκών κουλουριών, είναι τρόφιμα που έχει εντοπιστεί ότι ενισχύουν τις πιθανότητες και έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη, στις γυναίκες ηλικίας 50 και άνω, σύμφωνα με μια μελέτη του Οκτωβρίου 2013 στην εφημερίδα Brain, Behavior and Immunity.

Στη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες σε πάνω από 40.000 γυναίκες οι οποίες δεν είχαν κατάθλιψη όταν ξεκίνησε η έρευνα. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά αυτά τα τρόφιμα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη μέχρι το τέλος της μελέτης.

3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη
Photo: LI CHAOSHU/Shutterstock

Αναψυκτικά

Τρέχετε από το κατάστημα σε κατάστημα και θέλετε να επανακτήστε τα χαμένα σας υγρά. Είναι πολύ εύκολο να πάρετε μια κόλα και να συνεχίστε, αλλά η ίδια μελέτη έδειξε, ότι τα αναψυκτικά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κατάθλιψη. Έτσι, αν η σόδα είναι για σας μια διέξοδος όταν είστε διψασμένοι, ίσως είναι καιρός να τo ξανασκεφτείτε.

3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη
Photo: wEnDaLicious/Flickr

Φαστ φουντ-γρήγορο φαγητό

Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορο φαγητό έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν τρώνε, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 στην εφημερίδα Public Health Nutrition. Αυτή όπως λένε οι ερευνητές, περιλαμβάνει εμπορικά ψημένα φαγητά (χάμπουργκερ, χοτ-ντογκ και πίτσα).

Λάβετε υπόψη ότι όποιος τρώει περιστασιακά τα παραπάνω, είναι απίθανο να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν κάνετε κατάχρηση. Από την άλλη πλευρά, αν αυτή η λίστα περιγράφει τρεις από τις βασικές ομάδες τροφίμων σας, ίσως αυτή η έρευνα σας δώσει την ευκαιρία για μια δραστική διαιτητική προσαρμογή.

Πηγή: http://www.livescience.com/

Διαβάστε ακόμη:Τι κάνουν τα ψυχοφάρμακα-Το Μάρκετινγκ της Τρέλας

1 σχόλιο:

  1. χρήσιμα όλα αυτά όμως όταν έχεις κατάθλιψη δύσκολο να φύγεις από τον εθισμό του αναψυκτικού κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα