Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Black Cumin-Nigella sativa-Το λουλούδι μπαχαρικό φάρμακο

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Nigella sativa is cancer's worst nightmare

The Black Cumin Protocole

Ετήσιο φυτό που κατάγεται από την Μέση Ανατολή. Έχει αιθέρια μπλε και λευκά λουλούδια που ξεκουράζονται σε ένα σύννεφο διακλαδώσεων πράσινων φύλλων. Μικρές ποσότητες των σπόρων καταναλώνονται ως αρωματικό καρύκευμα σε πιάτα με ρύζι και γλυκίσματα.
Ιατρικά, ο μαύρος σπόρος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, την απώλεια της όρεξης, τα παράσιτα, τη κατακράτηση νερού και τον πυρετό.
Το λάδι του σπόρου χρησιμοποιείται συνήθως για εντριβή, στην Αραβία και την Αφρική και σαν τοπικό κατάπλασμα για την επούλωση του δέρματος, εξανθήματα, δερματικές ανωμαλίες, φουσκάλες, φαγούρες, επίσης για τον πόνο στις αρθρώσεις και την αρθρίτιδα.

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Σπορά
Το φυτό προτιμά τον πλήρη ήλιο και τα ξηρά εδάφη. Σπείρετε κατευθείαν στο έδαφος το φθινόπωρο ή πολύ νωρίς πριν την άνοιξη όταν το έδαφος είναι ακόμα κρύο.
Η προτεινόμενη βέλτιστη θερμοκρασίας σποράς είναι 21 βαθμοί Κελσίου.
Σιγουρευτείτε να καλύψετε τους σπόρους με χώμα, γιατί το φως καθυστερεί τη βλάστηση. Η βλάστηση γίνετε σε 7 έως 15 ημέρες. Τα λουλούδια φτάνουν συνήθως έως τους 50 πόντους και είναι πανέμορφα!

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Επιπλέον:
Το μαύρο κύμινο ξαναβγαίνει από μόνο του την επόμενη χρονιά στο ίδιο μέρος, δεν χρειάζεται ποτέ να το ξανασπείρουμε ή να το ποτίσουμε.

Το φυτό δεν συμπαθεί τις μεταφυτέψεις για αυτό σπείρετε κατευθείαν στο έδαφος και διαλέξτε από την αρχή μία μόνιμη θέση στον κήπο σας.

Είναι ένα υπέροχο λουλούδι νωρίς στον κήπο μας που ανθίζει Μάιο - Ιούνιο και τα κουκούλια του μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε αποξηραμένες συνθέσεις.

Τέλος είναι ένα άριστο μπαχαρικό με γεύση μέντας-γλυκάνισου και ένα φάρμακο στον κήπο μας…

Στην Ελλάδα έχουμε φυσικά αυτοφυές την νιγκέλα τη δαμασκηνή- nigella damascena

στα λατινικά … nigellous=μαύρος

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Μαύρο κύμινο: σπορά καλλιέργεια

Διαβάστε ακόμη:Λάπαθο, ή αιχμή του δόρατοςς

1 σχόλιο:

  1. Μηπως ξερει κανεις πως μπορουμε να αγορασουμε σπορους της αγριας ροκας online ? Μενω στο εξωτερικο και για εμας ειναι λιγο δυσκολο να βρουμε τετοια προιοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα