Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Άγριο τριαντάφυλλο

Άγριο τριαντάφυλλο

Άγριο τριαντάφυλλο: πηγή βιταμίνης C

Η προσωπική μου εμπειρία μου λέει πως το άγριο τριαντάφυλλο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στην πρόληψη. Τα κυνόροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C,περιέχουν 5 φορές περισσότερη C από τα λεμόνια, αλληλεπιδρούν μαζί με τις άλλες βιταμίνες ευνοώντας την αφομοίωση των μετάλλων κυρίως του σιδήρου. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, Ε, Κ πηκτίνες και ταννίνες.

Συνιστάται για: κρυολόγημα, γρίπη, μολυσματικές ασθένειες, διάρροια πρόληψη ρυτιδών και γήρανση του δέρματος, αναπνευστικές αλλεργίες, φλεγμονές νεφρών και κύστης, ποδάγρα, ρευματισμούς, σπαστική κολίτιδα ενώ είναι πολύ ωφέλιμος καρπός για τους καπνιστές.
Προφυλάσσει η χρήση του κατά την εναλλαγή των εποχών.

Nα μη πίνετε μεγάλες ποσότητες κυνόροδων κατά τη διάρκεια της ημέρας το πολύ 2-3 φλυτζάνια

Ο καρπός της άγριας τριανταφυλλιάς έχει χρώμα ζωηρό κόκκινο και διατίθεται σε αποξηραμένη μορφή ολόκληρος ή σπασμένος. Άν αγοράσετε τα κυνόροδα σε αποξηραμένη μορφή τα ολόκληρα καλύτερα να τα κομματιάσετε και να κάνετε ένα έγχυμα ως εξής:

Τρόπος παρασκευής:
Βράζετε ένα φλιτζάνι νερό.αφού βράσει ρίχνετε μέσα ένα γεμάτο κουταλάκι κυνόροδα..τα αφήνετε σε έγχυμα δηλαδή χωρίς να βράζει το νερό μαζί με τα κυνόροδα για 10-12 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε μερικές φορές την ημέρα αλλά όχι το βράδυ εξ αιτίας των πολλών βιταμινών που περιέχει γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και να μη μπορέσετε να κοιμηθείτε με ευκολία.

Πηγή: Καρπός Άγριου Τριαντάφυλλου

Διαβάστε ακόμη:Τριανταφυλλιά: σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.