Με λένε Ελλάδα-My name is Greece

My name is Greece

Με λένε Ελλάδα και είμαι περήφανη

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
Βρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον πλανήτη...!

Διακρίνομαι για την Ιστορία μου...,
τους Αγώνες μου...,
την Αντίστασή μου...,
την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου!!!
Όλοι με ζηλεύουν... Πάντα με ζήλευαν γι αυτό και πάντα είχα εχθρούς!
Πολεμούσα κι Αντιστεκόμουν με όλη μου την δύναμη...
και στο τέλος τα κατάφερνα!!!

Κι εκεί που όλα ήταν ήσυχα... μ αιφνιδίασαν και τρόμαξα!!!
Ο εχθρός με χτύπησε εσωτερικά... Πονηρά και Ύπουλα...
όχι όπως τις άλλες φορές...
Ζούσε "σπίτι" μου, τον είχα με τα παιδιά μου αλλά...
ήταν καλά καλυμμένος και δεν φαινόταν...
Ξεγέλασε ακόμα και μένα!!!

Προσπαθώ να τον αντιμετωπίσω αλλά...
πολλά απ τα παιδιά μου τον υποστηρίζουν...
κι αντιστέκονται σε μένα!
την ίδια τους την μάνα...

Έχουν φτάσει σε σημείο να με περιγελούν...
να με κοροϊδεύουν...
να με πουλάνε...
να μην με αναγνωρίζουν...!!!

Είμαι Πικραμένη...
Τρομαγμένη...
Εξουθενωμένη...
αλλά δεν θα το βάλω κάτω!!!

Με το κεφάλι Ψηλά θ Αγωνιστώ...
και θ Αντισταθώ, όπως έκανα πάντα...
Μπορεί να γονατίσω... αλλά θα παλέψω...
και θα νικήσω!!!

Την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου δεν θα μου τα πάρουν ποτέ!,
ούτε και πρόκειται να με φτάσει κανένας σ αυτά...
Δεν πρόκειται να Παραδοθώ...
να Πουληθώ...
και να Πεθάνω για το χατίρι κανενός...

'Άλλωστε...
ποιά μάνα εγκαταλείπει το σπίτι και τα παιδιά της...

Joya Koun

1940. Μέρες Γερμανικής Κατοχής. Η καθημερινότητα των Ελλήνων

My name is Greece, I'm a mother and my children are the Greeks!
I'm in Europe! I'm a small dot on the world map, but I have the best plot in the world...!

I am well known for my History...,
my Battles...,
my Resistance..., my Soul and my Patriotism!!!
Everyone is jealous of me... They have always been, that is why I always had enemies.
I Fought my battles and Resisted
with all my might...
and in the end I was always successful!

Suddenly, when everything was quiet... they surprised me and I got scared!!!
The enemy struck from the inside... Slyly and Insidiously...
not like the other times...
He lived with me, at my "house", along with my children but...
he was not visible and it was invisible...
and it even tricked me!!!

I am trying to fight him but...
many of my children support it...
and they contradict me!
their own mother...

To the point that they laugh at my expense...
make fun of me...
selling me...
not recognizing me...!!!

I'm very Disappointed...
Scared...
Exhausted...
but I will not give up!!!

With my head held High I will Fight...
and I will Resist like I always have...
It might be difficult... but I will fight...
and I will win!!!

They will never take away my Soul and Patriotism
and no one will be like me...
I will not Surrender...
I will not Sell myself...
and I will not Sacrifice myself for anyone...

Besides...
what mother abandons her home and her children...

Joya Koun

Kείμενο/Δημιουργία Video: Joya Koun
Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης (Πέτρινα Χρόνια)
Μετάφραση: Κώστας Μιχαλόπουλος / Παναγιώτης Τζελεπόπουλος

Διαβάστε ακόμη:Πώς να σωπάσω

9 σχόλια:

  1. Προς τον σκεπτόμενο Αντώνη!!!

    διάβασα με μεγάλη προσοχή τα σύντομα λόγια σου,προσπάθησες να μ'εντυπωσιάσεις με το καλό συντακτικό και την γραμματική σου,αλλά δεν τα κατάφερες.Να υποθέσω όμως ότι εντυπωσίασες τους φίλους του blog σου.
    Θα ευχόμουν οι καλοί τρόποι που νομίζεις ότι έχεις, να ήταν καθημερινότητά σου.
    Αρκετό χρόνο αφιέρωσα κ αφιέρωσες.Ας βάλουμε μια τελεία εδώ, γιατί άλλωστε δεν με αφορά το blog σου(τυχαία έπεσα πάνω σου).
    Κλείνω καλώντας όλους τους σκεπτόμενους να δουν το παρακάτω dokumentary:

    http://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς την dimitra.

    «Μπήκες» στo blog (που δεν είναι«μου») με κατάρες και λεξιλόγιο αμόρφωτου χαμάλη του λιμανιού και δη φασιστικής νοοτροπίας.
    (Γόνος του Εμμανουηλίδη;;;;;;;;;).
    Απάντησα με στοιχεία και επιχειρήματα όπως ο διάλογος επιβάλλει, αλλά από την νέα αναιδή ανταπάντησή σου προκύπτει, ότι νομίζεις πως αποστομώνεις τον συνομιλητή κατηγορώντας τον για την καλή ορθογραφία και το συντακτικό!!!
    Να υποθέσω ότι στο περιβάλλον σου επικρατεί η ανορθογραφία
    και η αδυναμία σύνταξης λόγου;;; Να υποθέσω ότι η με ειρωνική διάθεση προσφώνηση «προς τον σκεπτόμενο Αντώνη…» έγινε σε αντιδιαστολή με την μη σκεπτόμενη dimitra, «ιδιαιτερότητα» (το μη σκεπτόμενη δηλαδή) που ενισχύεται από την θέση σου ότι όσα στοιχεία παρέθεσα, είναι προσπάθεια εντυπωσιασμού;;; Προς ποιόν;;; Την χυδαιολογούσα dimitra;;; Μα ο φανατισμός και οι ευτελείς εξυπνακισμοί απωθούν, δεν γοητεύουν.
    Και επειδή με πολλά-πολλά χρόνια καθυστέρηση πληροφορήθηκες το περιεχόμενο των εικόνων που επισυνάπτεις και θεωρείς ως εκ τούτου υποχρέωσή σου σαν απόδειξη μαχητικότητας και περιβαλλοντικής
    συνείδησης να συμπεριφέρεσαι με αξιοθρήνητες ακρότητες, κάνε αντ’ αυτών δυό απλές κινήσεις:
    Πέταξε όλα τα δερμάτινα είδη ένδυσης που έχεις (ρούχα, τσάντες,
    παπούτσια κ.λ.π.), όλα τα μάλλινα ρούχα ή σκεπάσματα και αφού το κάνεις, έλα στο blog να ξανασυζητήσουμε. Με καλούς τρόπους όμως, αφού φροντίσεις να τους διδαχθείς πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρνακι κοπέλα μου, είναι έτσι και αλλιως πεθαμένο καί εχει ήδη γίνει παιδάκια, οπότε καλό είναι να χρήσιμοποιήσουμε στο έπακρο ότι έχει για να να μην πάει χαμένη η θυσία του. Το στομάχι του για πυτιά, το δέρμα του και τις οπλές απο δερματινες κατασκευές(που κατα πάσα πιθανότητα και εσύ φοράς), ρούχα κτλ μέχρι κόλλα, το μαλλί του για νήμα, κτλ. Το ανθρώπινο γέννος το ίδιο έκανε για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αυτοί που συνεχίζουν να το κάνουν παραμένουν άνθρωποι οι περίεργοι κομπλεξάκηδες,φυτοφάγοι,vegans, peta lovers κλπ προσπαθούν να αποτινάξουν την ανθρωπινη φύση από επάνω τους, απο μόδα τις περισσότερρες φορές, και ψευτοευαισθησίες για εντυπωσιασμο και έτσι κατατάσονται στην συμπαθή κατά τα άλλα συνομοταξία του "ανθρωποειδούς" αλλα ανθρώπους δεν τους λές. Πονούν τόσο πολύ για τα ζωάκια αλλά ανάθεμα αν δίνουν μία για παιδάκια που πεθένουν από πείνα, βρε ουυυυυυστ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, και χαρακτηρίζουν οπισθοδρομικούς του γνήσιους συνεχιστές του ανθρωπίνου γένους, ποιοί τα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ!!!!, που με το που θα νιώσουν το αίσθημα της πείνας θα δαγκωσουν στο λαιμό το πρώτο αρνι που θα βρούν μπροστά τους για να το σκοτώσουν και να το φάνε άν δεν επιθεθούν σε κανένα άνθρωπο πρώτα λογω των φιλοζωικών τους αισθημάτων.
    Έχω 2 σκύλους, 1 ομιλώντα παπαγάλο, 11 μαλινουά καναρίνια (ξεκίνησηα με 1 ζευγάρι) και 3 γάτες χαρακτιρίζω τον ευατό μου φιλόζωο αλλα δεν βάζω τα ζώα πάνω από το ανθρώπινο γένος, μια συμβουλη που δίνω στα παιδιά μου είναι να κρατιούνται μακρυά απο τα φυτοφάγα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ και τις επικίνδυνες αμπελοφιλοσοφίες τους γιατί εδώ πρόκειται για κανόνα που δέν έχει εξαιρέσεις και είναι ότι πρόκειται για άτομα κομπλεξικά με απωθημένα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και σίγουρα με νοητικό πρόβλημα, η καλλύτερη απόδειξη ειναι οι υπερβολές, ο δογματισμός και η εμπάθεια στις δηλώσεις τους καθως και στις πράξεις τους και τον τρόπο ζωής τους.
    ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΝ χαρακτηριστικά από τον μέσο άνθρωπο, το γιατί θα πρέπει να το βρεί ο ψυχίατρος στον οποίο πρέπει να πάνε για να τους πεισει ότι οι κυνηγοί, οι ψαράδες και κρεατοφάγοι όχι μόνο έχουν δικαίωμα στη ζωή αλλά είναι οι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και γνήσιοι συνεχιστές του ανθρωπίνου γένους.
    Γνωρίζω ανθρωποειδές με τέτοιου είδους ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ που επιτέθηκε φραστικά στον γιατρό του όταν του είπε ότι έπρεπε κάποιες φορές να καταναλώσει μοσχαρίσιο κρέας και συκώτι γιατι ο αιματοκρίτης της είχε φτασει σε απελπιστικά επίπεδα και η σπυρουλίνα της, δεν μπορούσε πια να την υποστηρίξει.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ(ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΙΣΤΕ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΟΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΑΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΣ- ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΩΣ ΠΑΜΦΑΓΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ? ειπαμε όμως ...ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξ αγόρι μου πως τα λες αυτα τα πράγματα?
    Εαν ρωτήσεις εναν γιατρο-βιολόγο (που δεν έχει κάποιου είδους συμφέρον) θα σου πει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός οχι μόνο μεταβολίζει σωστότατα το κρέας αλλά το έχει απόλυτη ανάγκη. Η φυτική πρωτείνη σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν αντικαθιστά την ζωική.
    Απλως η υπερβολική καταναλωση έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως σε οτιδήποτε.
    Στα φυτά να δείς, αν φας για 4-5 μέρες τεράστιες ποσότητες κρέατος αντε να αυξήσεις τις τοξίνες, την χοληστερίνη κτλ πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ μακροπροθεσμα θα πεθανεις. Για κάνε ότιε τρως 4-5 μέρε τεράστιες ποσότητες απο άγρια αμύγδαλα που σε λογικές ποσότητες είναι τρομερα ωφέλιμα αντικαρκινικά κτλ, θα σε στείλουν αδιαβαστο στα ...θυμαράκια και όχι πολυυυυυυυυυυυ μακρομπόθεσμα.
    Στους φυτοφάγους με πρόβλημα αιματοκρίτη ο γιατρός τι τους λέει? να επιμένουν στην σπυρουλίνα, για ρώτα να δείς, για διαβασε...
    Είπαμε σε όλα χρήση και όχι κατάχρηση, μεσότητα, Αριστοτέλης!!!!!!!
    Οι καταγεγραμμένοι μακροβιότεροι ανθρωποι στον πλανήτη ηταν όλοι ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ!!!!!, αυτο και μόνο πρέπει να σου πεί κάτι...
    Αν διαβάσεις τα "περί διαίτης" του πατέρα της Ιατρικής του Ιπποκράτη καθώς καί αναφορές του Γαληνού, θα καταλάβεις την ανεκτίμητη αξία που είχε και έχει, η ΛΟΓΙΚΗ κατανάλωση κρέατος απο τα αρχαία χρόνια.
    Μην πέφτετε έτσι εύκολα θύματα της φυτοφαγοαμπελοφιλοσοφίας, που δημιουργεί τάση και ρεύμα "μόδας" στις μέρες μας, ενημερωθείτε πρώτα.
    Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατι το κάρμα δεν επιστρέφει ΤΙΠΟΤΕ στο λιοντάρι, την τίγρη, τον καρχαρία που μεταξύ άλλων που είναι Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ τους, τρώνε και ανθρώπους ενίοτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε είσαι λάθος 100%,λυπάμαι που στο λέω αλλά έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης απο το σύστημα,εσύ και η συντριπτική πλειοψηφία της μάζας.


    1) Δεν χρειάζετα να ρωτήσω γιατρό βιολόγο,γιατί και αυτοί στην πλειοψηφία τους τα έχουν μάθει λάθος τα πράγματα και τα έχουν μάθει λάθος γιατί αυτό συμφέρει το σύστημα.Μπορώ απο την άλλη να κάνω μόνος μου την έρευνα γιατί και μορφωμένος είμαι και μυαλό έχω.


    2)Η φυτική πρωτείνη έχει αποδειχθεί οτι είναι ανώτερη της ζωικής,ψέματα είναι όλα όσα έχεις μάθει.


    3)Αυτό που λες για την ποσότητα κατανάλωσης, είναι πραγματικά αστείο απο άποψη επιχειρηματολογίας,δεν θα μπω στον κόπο,τουλάχιστον όχι τώρα.


    4)"Οι καταγεγραμμένοι μακροβιότεροι ανθρωποι στον πλανήτη ηταν όλοι ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ!!!!!, αυτο και μόνο πρέπει να σου πεί κάτι..."


    Πού το διάβασες αυτό ρε φίλε? Ενας γνωστός βοτανολόγος κινέζος,χορτοφάγος εννοείται,έζησε 256 χρόνια και μιλάμε για καταγεραμμένο γεγονός με ντοκουμέντα.Αυτό ξέρουμε εμείς φαντάσου όλους τους άλλους άγνωστους.


    5) Το κάρμα βρίσκεται σε εφαρμογή πάντα,το λιοντάρι μπορεί να το φάνε ζωντανό οι υαινες.Κανένας δεν γλιτώνει.


    Πόσοι απου αυτούς που έχουν καρκίνο ή καρδιοπάθιες είναι κρεατοφάγοι? Ε φίλε πόσοι? ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Και τί κάνουν για να τα "θεραπεύσουν" ? Φαρμακά και χημικά εννοείται,που εν τέλει τους στέλνουν μια ώρα αρχύτερα πρωτού τους βασανίσουν.Φίλε μου έτσι πάει το σύστημα,σε πείθουν οτι χρειάζεσαι το κρέας,το τρώς και με τα χρόνια αρρωσταίνεις και μετά αγοράζεις φάρμακα για να κυκλοφορεί το χρήμα.Η σκληρή πραγματικότητα αυτή είναι.


    Δες μόνο πόσοι και πόσοι σώθηκαν ακολουθώντας αλκαλική χορτοφαγική διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα το διάβασα αυτό. Α καλά εσύ είσαι αυτό που λέμε στόκος,απότε δεν έχει νόημα ότι και να σου πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά και θα ασχοληθούμε με τα δικά μας υγιεινα δεν θέλουμε να πάθουμε καρκίνο,προς θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...βλεπω οτι απαντας παντα μεσα στο θεμα βαση επιχειρηματων, μπραβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον Αλεξ

    Σχολίασα σατιρίζοντας την περί κάρμα θέση σου και απάντησες με προειδοποιήσεις για τον καρκίνο που με περιμένει!!!
    Απορία με αφορμή τις κατάρες της dimitra και τις δικές σου συγκαλυμμένες απειλές:
    Ούτε την αίσθηση του χιούμορ δεν έχετε οι χορτοφάγοι;;;
    Αυτός είναι η παιδεία και ο τρόπος επικοινωνίας σας;;;

    Είσαστε οι μοναδικοί κάτοχοι της αλήθειας και όλοι οι άλλοι είναι λάθος σε σχέση με εσάς και όλοι αμόρφωτοι απέναντί σας;;;
    Δεν παραείναι εγωϊστική άρα και λανθασμένη αυτή η θέση;;;
    Δεν είναι φασισμός να θέλετε βρίζοντας και καταρρώμενοι να επιβάλλετε την άποψή σας;;;
    Δεν έχετε μάθει να σέβεσθε την διαφορετική από την δική σας άποψη;;;
    Δεν είναι έλλειψη μόρφωσης να μή σέβεσθε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην οποία κάποιοι άνθρωποι καταθέτουν τις γνώσεις τους (ο δημιουργός της και την ψυχή του) εντελώς αφιλοκερδώς, παραθέτοντας τις γνώσεις τους σε διάφορα αντικείμενα και χωρίς καμία διάθεση επιβολής της άποψής τους;;;
    Δεν είναι άδικο να εισπράτουν κατάρες ενώ ποτέ δεν επεδίωξαν να ακούσουν ούτε ευχαριστώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα