Θεραπευτικά λουτρά με βότανα

Θεραπευτικά λουτρά με βότανα

Παρασκευή λουτρών με θεραπευτικά βότανα

Λουτρό κοινό και καθαριστικό
Βράζεις σε 320,5 γρ. (=100 δρ) νερού πίτουρα σταριού 2 απλόχερα, 2 απλόχερα φύλλα ιτιάς, 2 απλόχερα φύλλα μολόχας, 2 απλόχερα φύλλα αλθαίας και 2 απλόχερα άνθη χαμομηλιού.
Τα στραγγίζεις και τα ενώνεις σε έναν κάδο με άλλο νερό της βρύσης και εκεί μπαίνει ο πάσχοντας για να μείνει έως 1 ώρα. Όταν βγει πίνει λίγο κόγχλασμα χαμομηλιού.

Χαρακτ.: είναι διαφανές και ευωδιαστό.
Δύναμ.: καθαριστικό και αδυναμωτικό
Χρήση: στη ζαλάδα, στην υστερία και τις εμφράξεις, στην ποδαλγία, ημιπληγία, ψώρα και σπασμωδικές ασθένειες.
Δόση: όσο μπορεί να χωθεί ο πάσχοντας μέσα.

Λουτρό αρωματικό
Βάζεις σε μια σακούλα έρπυλο, γλυχώνιο, παρθένιο χόρτο, αψιθιά και 6 απλόχερα κορυφές πεύκου, όλα χοντρά κοπανισμένα και τα βράζεις για ¼ της ώρας με νερό. Τα μεταφέρουμε σε έναν κάδο με πολύ άλλο νερό, στο οποίο μπαίνει ο ασθενής πριν από το γεύμα ή και προς το βράδυ αν υπάρχει ανάγκη.
Αν θέλεις να είναι πιο ενεργητικό το λουτρό ρίχνεις σ’ αυτό και λίγο σαπούνι ή λίγη στάχτη από κέδρους ή οξιά.
Σ’ αυτό μένει ο πάσχοντας για 1 ώρα σχεδόν και βγαίνοντας, αμέσως σφουγγίζεται και πίνει λίγο κόγχλασμα τσαγιού θε (τζαίου) για να ιδρώσει λίγο.

Δύναμ.: δυναμωτικό και διαλυτικό.
Χρήση: για ροή στα ούρα, στη ραχίτιδα, την μεγάλη μηνορραγία, στις γαλλικές πληγές, στους ρευματισμούς, στην αερώδη αποπληξία και στην παράλυση των μελών.
Δόση: όσο μπορεί να βραχεί ο πάσχοντας έως το λαιμό.

ΛΟΥΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

Τα φυσικά και μεταλλικά λουτρά της γης.
Θερμά και μεταλλικά λουτρά βρίσκονται στης Θερμοπύλες της Βοιωτίας, στο νησί Θερμιά της Θεσσαλίας, στην Προύσσα της Βιθυνίας, στο Βασσάν της Βενετίας, στο Μπάντεν της Βιέννης. Κάποια δεν υπάρχουν πλέον και άλλα πάλι ανακαλύπτονται.

Χαρακτ.: τα νερά είναι διαφανή έχουν όμως μια οσμή αηδιαστική και μια γεύση πικρή και άνοστη.
Δύναμ.: είναι διαφανή και ως επί το πλείστον τονωτικά και καθαρτικά.
Χρήση: στη μελαγχολία, στη μανία, στη λώβα τη γαλλική, στην υστερία, στις εμφράξεις της κάτω κοιλίας, στους ρευματισμούς, στην παράλυση, στην ημιπληγία, στη νεφροπάθεια, στην άμμο των νεφρών και της κύστης.
Δόση: όσο μπορεί να καθίσει ο πάσχοντας μία ώρα για μερικές μέρες.

Πηγή: Εγκόλπιον των ιατρών-Διονύσιος Πύρρος ο Θετταλός

Διαβάστε ακόμη:Αποτοξίνωση με άλατα Έψομ

4 σχόλια:

  1. Αν θέλετε να αποτοξινωθήτε εκ του ασφαλούς χωρίς ορμονική πείνα και απώλεια μυϊκού ιστού, φάτε για 3 μέρες 8 ασπράδια με μία 4ποίκιλη σαλάτα, 300 gr. ντομάτα, 100 gr. αγγούρι, 100 gr. μαρούλι ,100 gr. κρεμμύδι + 60 gr ελαιόλαδο + ένα πράσινο μήλο (160 gr). Μισή ώρα πρίν από τα γευμάτα πάρτε και μία κ.γ. μίγμα 7 υπερτροφών σε σκόνη (σιταρόχορτο, κριθαρόχορτο, Alfalfa, χλωρέλα, σπιρουλίνα, γκραβιόλα, acai berry) σε χυμό ενός λεμονιού με 1/3 κ.γ. σόδα. Προαιρετικά μπορείτε να πέρνετε και μία κάψουλα προβιοτικών σε κάθε γεύμα. Πρέπει να τρώτε αυτό το γεύμα ανα 6 ώρες συνολικά 3 τέτοια γεύματα την ημέρα. Τα γεύματα αυτά είναι άκρως υγιεινά, πληρέστατα και τών τριών μακροθρεπτικών στειχείων (πρωτεϊνών - υδατανθράκων - λιπαρών) με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, με μεγάλο όγκο και λίγες θερμίδες για να μήν πενάσετε για 6 ώρες. Και όλα αυτά ενισχύονται με την λήψη του μικρού χυμού λεμονιού με το μίγμα των 7 υπετροφών και τα προβιοτικά. Ίσως να σας φτάσουν και 2 μέρες αντί για 3 αναλόγως πόσο τοξινωμένοι είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόλις βγάλω τα φιστίκια από το χώμα...για να κρατήσω φιστίκια για να σπείρω, πρέπει να είναι εντελώς στεγνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, πρεπει να ειναι στεγνα. Αν δεν ειναι οταν τα βγαλεις, πρεπει να τα αφησεις να στεγνωσουν καλα σε μερος που θα αεριζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα