Φτιάχνω φυτικό γιαούρτι

Παρασκευή φυτικού γιαουρτιού με κάσιους σε 2 λεπτά

Φτιάχνω φυτικό γιαούρτι

Διαβάστε ακόμη:Η πυτιά του τυριού και του γιαουρτιού

26 σχόλια:

  1. Ναι,εντάξει,πήγαινε να σφάξεις καμιά κατσίκα να χαρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και απο εδω διαφένεται ο πραος χαρακτηρας των χορτοφαγων που δεν μολυνουν τον εαυτό τους με τις τοξινες του μισους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα λέω και γελάω,το μίσος το βλέπεις εσύ,γιατί άραγε? Φάε την μπριζόλα σου τώρα και άλλα 800 κιλά παιδάκια να χορτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σχολίασα σατιρίζοντας την περί κάρμα θέση σου και απάντησες με προειδοποιήσεις για τον καρκίνο που με περιμένει!!! "

    Δεν είπα κάτι τέτοιο,γενικά είπα, οτι προσωπικά,με βάση τα δικά μου πιστεύω, αν τρώω κρέας θα με βρεί το κακό. Ακριβώς αυτό εννοούσα,τί είμαι κάφρος για να πώ κάτι τέτοιο,οι γονείς μου τρώνε κρέας, οι διάφοροι συγγενείς μου το ίδιο.Πλέον για μένα,είναι πολύ βλαβερό,όχι όμως για τους άλλους απαραίτητα,είναι ανάλογα με το σε πιό στάδιο των διατροφικών σου συνηθειών βρίσκεσαι και φυσικά με το πόσο καθαρό είναι το κρέας.Γενικά είναι περίπλοκο για τον καθένα,αν το έχεις έξω απο την διατροφή σου και ακολουθείς αλκαλική διατροφή,δεν πρόκειται να πάθεις ποτέ καμία αρρώστια.

    Απο την στιγμή που εσύ έχεις τα δικά σου ισχυρά πιστεύω δεν θα έπρεπε να ενοχλείσαι για τον τί λέει ο καθένας που δέν έχει τις ίδιες πεποιθήσεις.

    "Ούτε την αίσθηση του χιούμορ δεν έχετε οι χορτοφάγοι;;;
    Αυτός είναι η παιδεία και ο τρόπος επικοινωνίας σας;;;"



    χαχαχα, δεν με ξέρεις για αυτό μιλάς.


    Οσο για τα άλλα είναι καθαρά δική σου άποψη και δεν ενδιαφέρομαι να σχολιάσω,υγεία να χεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ερωτησή ειναι άτοπη κατα την γνωμη μου, το βλέπω γιατι το εκφραζεις, ειναι αυτο που λεμε αυταποδεικτο, προφανες απο τα γραφόμενά σου.
    Υπάρχει μια επιστήμη που ονομάζεται λογική, εχει τις ριζες της στην αρχαία Ελλάδα, διαβασέ την και πραγματικα εχω την αίσθηση ότι θα σου χρησιμεύσει και θα ωφεληθείς.
    Γιαυτό λοιπον όταν γελας όπως λες θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος διαφορετικα κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς χάχας (αν δεν καταλαβαίνεις τον όρο ψαξτον)
    Επίσης εχω την αίσθηση οτι θα ήθελες να απαγορευσεις στους ανθρωπους να τρωνε μπριζόλες η παιδάκια? (δεν το κρύβω αμφοτερα μου αρέσουν παρα πολύ) μπράβο δημοκρατία οι χορτοφαγοι!!!!
    Να υποθέσω όμως ότι δεν θα ήθελες να σου απαγορεψουν να τρως χόρτα, η κάνω λάθος?
    και φαντάζομαι ότι έχεις την απαιτουμενη γνωση και κρίση για να αντιληφθεις, ότι εκφραζεις μια ελάχιστη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, με ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ διτροφική συμπεριφορά (και απο όσα διαβάζω η απόκλιση ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ίσως πρεπει να το ψαξεις με κάποιον ειδικό) ενω εγω εκφράζω την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
    Αυτη την δημοκρατία των 10 που θέλουν να επιβαβληθουν στους 10.000.000 ομολογώ ότι δεν την καταλαβα ποτε.
    Φιλικά στο λέω δες καποιον ειδικό, μπορει να σε βοηθήσει να δεις ότι όταν οι αποκλίσεις είναι τοοοοοσο τεράστιες, υπαρχει πιθανοτητα καπου να μην εχεις ολο το δικιο με το μερος σου.
    Τωρα βεβαια μπορει να πεις ότι και ολοι οι ειδικοί ειναι και αυτοι θυματα της προπαγανδας και του συστηματος, κομματι της τεραστιας συνομοσιας ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ, αλλα εγω θα επιμείνω γιατι σε εχω συμπαθήσει, ...ναι μπορει να σε βοηθήσει.

    Η αλήθεια είναι ότι όταν ειμαι πεινασμένος νιωθω πως θα μπορούσα να φάω 800 κιλα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι αδιεξοδη αυτη η συζητηση και δεν εχει να προσφερει τιποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Επίσης εχω την αίσθηση οτι θα ήθελες να απαγορευσεις στους ανθρωπους να τρωνε μπριζόλες η παιδάκια?"

    Οχι,δεν θα ήθελα να τους απαγορεύσω τίποτα απολύτως,δεν είναι στην φύση μου να απαγορεύω πράγματα σε άλλους,θα ήθελα όμως να τους ενημερώσω για την πραγματικότητα γύρο απο το θέμα της κρεοφαγίας.

    "Η αλήθεια είναι ότι όταν ειμαι πεινασμένος νιωθω πως θα μπορούσα να φάω 800 κιλα παιδάκια."



    Αυτή την στιγμή που γράφω, είμαι πεινασμένος και τρώω ψωμί ζέας με μαύρο σταφύλι,και είναι πεντανόστιμο.Μου δίνει πολύ ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίγα πράγματα στον κόσμο προσφέρουν πραγματικά,τα περισσότερα απορροφούν ενέργεια,συμβαίνει αυτό λόγω της πτώσης μας...Το blog σου είναι απο τα αγαπημένα μου και θερω ότι προσφέρει πολλά,ευχαριστώ παρεμπιπτόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλι καλα γιατι με αυτα που εγραψες μπορουσες να παρερμηνευτείς.
    Καλά κάνεις και τρως ψωμί ζέας και γνωριζω οτι ειναι πολυ ωφελιμο (υπαρχουν αναφορες απο την αρχαιοτητα), κριμα που δεν γνωριζω καποιο φουρνο στην περιοχη μου που να φτιαχνει, θα ηθελα να το δοκιμασω και το σταφυλι πολυ ωφελιμο και πολυ ωραιο οταν το συνδυασεις με τυρι (δεν το λεω για εσενα να σε παροτρυνω να το δοκιμασεις σε εμενα αρεσει αυτος ο συνδυασμος)
    Εμενα παλι νιωθω οτι μου δινει πολλη ενεργεια το κρεας και δυστηχως και πολυ μου αρεσει και καταναλωνω περισσοτερο απο οσο θα επρεπε.
    Τελευταια προσπαθω να το ελεγξω και φυσικα μου αρεσουν και ολα τα λαχανικα, τα φρουτα και τα οσπρια και τα εχω μεσα στην διατροφη μου, δυστηχως τις πιο πολλες φορες τα συνδυαζω με κρεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω παντως δεν θα υπογραψω κανενα συμβολαιο θανατου για οποιον δεν την διαβασει, νομιζω το ιδιο και ο Αλεξ, ασε που μπορει να υπαρχουν ανθρωποι που να ενδιαφερονται να δουν διαφορετικες αποψεις για τις διατροφικες συνηθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ζέας είναι πολύ καλό,σιγά σιγά γίνεται πάλι διάσημο.Το σταφύλι με τυρί είναι νοστιμο,επίσης το τυρί με καρπούζι! Αναλογα με το τί συνηθίζει το σώμα σου,αν αποφασίσεις να μειώσεις λιγάκι το κρέας σιγά σιγά το σώμα σου θα το δεχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλιάνννα6/11/14, 7:34 μ.μ.

    Το εύκολο που ακριβώς το είδατε? Αν δεν έχει κάποιος αυτό το μηχάνημα των 500 ευρώ πως θα φτιάξει την ζύμη απο τις φύτρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Αλεξ, θα το δοκιμάσω και με το καρπουζι που μου ακουγεται παραξενο,
    ναι είναι αληθεια ότι τις τελευταίες εβδομαδες τρωγοντας 1 φορα την εβδομαδα κρέας και 1 ψαρι (μην γελασεις τωρα και τα χαλασεις ολα) δεν περναω το μαρτυριο της ελλειψης οταν αρχισα πριν 2 μηνες περιπου να μειωνω τις ζωικες πρωτεινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει γούστα είναι αυτά με τις γεύσεις,σε μερικούς αρέσει σε άλλους όχι.Η γνώμη μου είναι οτι όσο περισσότερο κρέας τρώει κάποιος τόσο περισσότερο εθίζεται,και αυτό συμβαίνει με πολλά πράγματα όχ μόνο με το κρέας.Πολλοί νέοι πάνε να γίνουν χορτοφάγοι χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο για το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει με την αντικατάσταση της ζωικής πρωτείνης,χωρίς να ξέρουν τι να φάνε,τα κάνουν μαντάρα και αρρωσταίνουν.Μετά επιστρέφουν πάλι στα συνηθισμένα.Anyway τα δημητριακά τα οσπρια και οι ξηροί καρποί περιέχουν μπόλικη πρωτείνη,πρέπει όμως να υπάρχει ποικιλία.Δεν λέω οτι είναι εύκολο να τα καταφέρει κάποιος έτσι απλά,πρέπει να υπάρχει σχέδιο.


    Οκ,το κλείνω εδώ,γιατί έχω την εντύπωση οτι μπορεί να νομίζεις οτι θέλω να σε σπρώξω απο την δική μου μεριά,και αυτό δεν είναι αλήθεια.


    Να σε καλά κα υγιής ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανεις δεν ψαχνει να βρει επιχειρηματα μεσα σε εναν καυγα. Απο τις πρωτες αντεκλησεις σταματησα κι εγω να διαβαζω. Ποσο μαλλον οταν συζητατε για την ζεα και τις αναφορες που υπαρχουν απο την αρχαιοτητα -οτι την ειχαν για να ταιζουν τα ζωα.
    Ειναι και σε ασχετο αρθρο η συζητηση και μειωνουμε τις πιθανοτητες να βρει καποιος τις πληροφοριες που χρειαζεται για την φετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησουμε το συγκεκριμενο μηχανημα. Υπαρχουν πολυ οικονομικοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι καθολου, ισα ισα που τωρα δεν μιλας καθολου δογματικα και συμφωνω απολυτα οτι ο εθισμος στο κρεας ειναι επιβλαβής και ζημιογονος.
    Οπωσδηποτε προσπαθω να προσεγγισω την δική σου πλευρά, απλως χωρις υπερβολές, απλως θεωρω οτι ο πληρης αποκλεισμος της ζωικης πρωτεινης δεν είναι και αυτο σωστο.
    Ναι στον περιορισμο του κρέατος, θεωρω οτι 1 φορα την εβδομαδα και με εναλαγες σε κοτοπουλο και ψαρι ιδιαιτερα σε αυτα που ειναι πλουσια σε ω3 και σε συνδυασμο με φρουτα και λαχανικα και καρπους ειναι μια ισσοροπημενη διατροφη.
    Επισης θα πρεπει να λαμβανονται υποψιν και εξατομικευμενα χαρακτηριστικα, ενας ανθρωπος που εκ φυσεως ασ πουμε, σφύζει απο αιματοκρίτη ενδεχομενως να μπορει να αποκλεισει εντελως τα κρέας, ενας ομως που βρισκεται στο αλλο ακρο θεωρω οτι θα υπαρξει προβλημα.
    Κατι στο οποιο συναινουν οι περισσοτερες βιβλιογραφιες τελευταια, ειναι οτι και τροποι μαγειρεματος που παλιοτερα θεωρουντο "υποπτοι" οπως τα λαδερα, τελικα οταν γνωριζεις τα υλικα που τις φτιαχνεις οπως το παρθενο ελαοιολαδο, πλουσιο σε πολυακορεστα, ειναι ευεργετικές, με μετρο βέβαια, νομιζω φιλε Αλεξ οτι εκει κρυβεται η αληθεια, στο μετρο, το ενα ποτηρακι κοκκινο κρασι, πολλοι τελευταια εισαγουν και το λευκο, ειναι ευεργετικοτατο, το 15 ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φυσικα και εχεις δικιο οταν διαπιστωθει οτι προκειται για στειρα αντιπαραθεση οποτε δεν χρειαζεται να δινεται συνεχεια, ομως δεν ειναι παντοτε ετσι, πολλες φορες τα πνευματα ηρεμουν και οι δυο πλευρες εχουν την διαθεση να δουν κατω απο την οπτικη γωνια του αλλου, εκει που συνηθως βρισκεται η αληθεια.
    Παρολο τον περιορισμενο λογω φορτου εργασιας χρονο μου, οποτε μπορω μπαινω στο μπλογκ και να σου πω, οτι φτιαχνοντας γιαουρτι και τυρι με παστεριωμενο γαλα, ειναι τα μονα που τρωει το κοριτσακι μου, που δεν αγγιζει γαλακτομικα.
    Σας ευχαριστω και συγχαρητηρια, σε πολλους φίλους μιλαω την ιστοσελιδα και την προσδιοριζω ως αποκατασταση της χαμενης γνωσης, της πρωτογεννούς, για μενα εχει τεραστια αξια.
    Εαν καποιος ρωτησει εναν ανθρωπο της πολης πως γίνονται τα περισσοτερα απο τα αγαθα που ψωνιζει στο σουπερ μαρκετ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και τετριμμένα, θα σε κοιταξει με τεραστια απορρία και εκπληξη αλλα και μεγαλο ενδιαφερον, τις περισσοτερες φορες δεν θα μπορει να απαντησει ουτε καν προσεγγιστικα για κατι τοσο σημαντικο στη ζωη μας.
    Το τυρι, το παστο κρεας η ψαρι, οι μεθοδοι συντηρησης περαν του ψυγειου, η μαρμελαδα, η επιλογη των χορτων, το σαπουνι, η χρηση της σταχτης, η ωφελειες των βοτανων και ο τροπος παρασκευης και χρησης τους, η ιδια μας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΓΝΩΣΗ, μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα εγω ετσι το βλεπω.
    Ειναι τρομερα ωφελιμο να τα γνωριζει ολα αυτα ο μεσος ανθρωπος, ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ να κατορθώσεις να φτιαξεις εστω κατι ευκολο μονος σου.
    Αληθεια πιστευω οτι τετοια θεματα επρεπε ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
    Ο Αριστοτελης θεωρει οτι πραγματικα ΕΥΤΗΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ.
    Αυτος ο μεγαλος φιλοσοφος, για τον οποιο ο περιφημος Γκαιτε δήλωσε προς το τελος της ζωης του, οτι το μονο του παραπονο είναι ότι δεν εχει καποιες ζωες ακομα για να ερμηνευσει και να κατανοησει πληρως ολα αυτα που λεει ο Αριστοτελης, ο τελευταιος λοιπον θεωρει οτι ο πολυ πλουσιος, ο ευγενής, ο εξεχων κοινωνικα, ο φιλοσοφος, ο επιστημονας κανενας, ο πετυχημενος οικογενειαρχης, κανενας απο αυτους δεν μπορει να βιωσει την ευτυχια οταν εστω και υποσυνειδητα νιωθει εξαρτωμενος, σε συγκριση με τον τροπο που την βιωνει αυτος που νιωθει αυταρκης.
    Σας ευχαριστω πολυ λοιπον για ολη αυτη την ΧΑΜΕΝΗ γνωση και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παιδια ολα πολυ ωραια ομως υπαρχει ενα κενο για μας που δεν ξερουμε οσον αφορα την μαγια την αναλογια της μεταξυ των λιτρων γαλακτος ποση ισοποση μαγια βαζουμε; π.χ στο 1 λτ ποση μαγια; εαν ξερουμε περιπου την σωστη αναλογια μεταξυ λιτρου γαλκτος με μαγια θα υπολογισουμε μετα εμεις στα συνολικα λιτρα και την ποσοτητα της μαγιας αυτην την αναλογια δεν μας την ξεκαθαριζει καποιος παρακαλω πολυ εαν γινετε αυτοι που γνωριζουν να τον γραψουν σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλεξανδρος28/12/14, 9:35 π.μ.

    Ενα γεια σε ολους.ως συνηθως ,οταν ενας ανεβασει ενα σχολιο,γινεται,η αρχιζει πολεμος.κλασικο ελληνικο φαινομαινο.για καρμα δεν γνωριζω πολλα,αλλα ξερω πως οι ζωικες πρωτεινες,δεν ειναι και οτι καλυτερο.εμεις,στο σπιτι μας,σταματησαμε το κρεας.φανατικος,δεν ειμαι ,αλλα καπου διαβασα -λιγο ποιο πανω και σε αλλα σαιτ,για το πως παιρνουν την πυτια-αν αληθευει οντως,απο μικρο αμνοεριφιο που ακομη βυζαινει,ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΟ...!!! Οπως ειμασται και οι ανθρωποι ζωντανοι οργανισμοι,το ιδιο ειναι και τα ζωα.Ο ανθρωπος,ειναι μιμητης των ζωων-πχ βατραχοπεδιλα,και τοσα μα τοσα αλλα.την ταινεια earthlings,την ειχα δει παλια-ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ θα ελεγα.το να μην τρωει καποιος κρεας,καλο ειναι.δεν υπαρχει νομιζω λογος,να πω τι ελεγε ο Ιποκρατης για την τροφη,κτλ κτλ.εχω μια φιλη,που μου ειπε κατι =οχι η χρηση,αλλα η καταχρηση ειναι που βλαπτει.εμεις,σταματησαμε να τρωμε κρεας,αλλα επι της ουσιας,οταν συνεχιζω να τρωω ψαρι και αρκετα γαλακτοκομικα,προοωθω ολη αυτην την βιομηχανεια θανατου.ειμασται συνειδηση-συχνοτητες,δονησεις.και επειδη τα παντα συνδαιονται μεταξυ τους,για ποιον λογο να σκοτωσω ενα ζωντανο ον,και να το φαω?ασ φαω ενα μηλο,ενα ροδακινο κτλ.Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ανθρωπος εχει κυνοδοντες και σιγουρα οχι για να τρωει χορταρακια . . .
    οποιος θελει μπορει να παει εναντια στην φυση δικαιωμα του αλλα μην το επιβαλει και στους αλλους με φθηνες δικαιολογιες(ζωοφιλοι χορτοφαγοι κτλπ) και στην τελικη ολοι με γαλατακι μεγαλωσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αρρώστιες παθαίνουν οι άνθρωποι από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (κυρίως σιτηρά), τη μόλυνση, την καθιστική ζωή. Δες λίγο τη διατροφή Παλέο αν θες να είσαι υγιής. Επίσης τα καινούρια σιτάρια που έχουν βγει και κυκλοφορούν τύπου ζέα είναι κατά βάση μεταλλαγμενα. Οπότε μάλλον δεν κάνεις και πολύ υγιεινή διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιχάλης @ Κρήτη12/6/15, 1:09 π.μ.

    Η γνώμη μου μετά από αρκετή εμπειρία στην ερασιτεχνική τυροκομία , αλλά και ανάγνωση σχετικού άρθρου με εργαστηριακή έρευνα , είναι ότι ,
    το να γίνει το τυρί σφουγγάρι που λέτε , έχει να κάνει με την παραγωγή αερίων κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.
    Αυτό συμβαίνει όταν μέσα στο γάλα υπάρχουν "ψήγματα" από φυτικά στοιχεία, συνήθως από άχυρα που βρίσκονται στον τόπο αρμέγματος. Αυτά με την επιρροή του αέρα εισέρχονται στο γάλα και κατά τη διαδικασία της ζύμωσης παράγουν αέρια που δημιουργούν τις τρύπες.
    Τώρα επειδή δε ν αλλάξατε τίποτα στην διαδικασία τυροκόμισης(δεκτό) σκέψου μήπως κάτι έγινε από τα παρακάτω 1. μήπως ταΐσατε ξερά χόρτα τα ζώα ενώ πριν δεν ταΐζατε
    2. μήπως αλλάξατε σουρωτήρι η τουλουπάνι με νέο με λίγο μεγαλύτερες οπές
    3. μήπως τα ζώα βόσκησαν από μόνα τους σε ξερά χόρτα περισσότερο από πριν.
    η κάτι ανάλογο.
    Εύχομαι να είναι μέσα σ΄ αυτά η αιτία, αν και η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι για πέταμα αυτό το τυρί, αντιθέτως έχει μεγαλύτερη προτίμηση από πολλούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΘΑ ήθελα να μάθω πώς φτιάχνουμ'σαγανάκι τυρί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αράξτε πέτσα παιδιά έρχεται η γιαγιά του Σάκη Ρουβά η Κούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αδελφε ποσο παει το βαρελι το τυρι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα