Το άρωμα δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία

δεντρολίβανο

Πως το δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία

Ή αλλιώς έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα του Ιπποκράτη ...
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τα δικά μας βιβλία...

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές ανακάλυψε ότι η μυρωδιά του δεντρολίβανου βοήθησε να βελτιωθεί η ικανότητα των ατόμων να θυμούνται τα γεγονότα, καθώς και τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με την μελέτη που διεξήχθη σε 66 ανθρώπους, οι ερευνητές θέλησαν να ανακαλύψουν αν η μυρωδιά του δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη.

Η μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο Northumbria της Μεγάλης Βρετανίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μύριζαν δεντρολίβανο βελτιώσαν στη μνήμη τους. Ο Δρ Mark Moss, ο συντάκτης της έρευνας, δήλωσε ότι η ομάδα του επικεντρώθηκε περισσότερο στην προοπτική μνήμη, το είδος της μνήμης που περιλαμβάνει την ικανότητα των ανθρώπων να θυμούνται τα γεγονότα που θα γίνουν στο μέλλον, καθώς και την ικανότητά τους να θυμούνται τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Στη μελέτη τους, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν τα καθήκοντα της μνήμης. Μια ομάδα εργάστηκε σε ένα δωμάτιο με το άρωμα δεντρολίβανου, ενώ μια άλλη ομάδα εργάστηκε σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς άρωμα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκείνοι που μύριζε το αιθέριο έλαιο απέδωσαν καλύτερα από ό, τι εκείνοι που δεν μυρίζαν το άρωμα.
Πέρα από την έρευνα και η παράδοση μιλά για τα οφέλη του δενδρολίβανου. Στην αρχαιότητα, χρησιμοποιούσαν το αιθέριο έλαιο σε αρκετές περιπτώσεις και το έκαιγαν στα σχολεία.

Άλλα θεραπευτικά οφέλη του δενδρολίβανου

  • Εκτός από την ενίσχυση της μνήμης, το δεντρολίβανο έχει μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, και την ενίσχυση της. Για παράδειγμα, μερικοί το χρησιμοποιούν στο μασάζ και στο μπάνιο, καθώς έχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα να παράγει περισσότερο φυσικά έλαια (δες και μπάνιο της βασίλισσας της Ουγγαρίας). Ομοίως, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που χάνουν τα μαλλιά και έχουν προβλήματα με την πιτυρίδα.
  • Το αιθέριο έλαιο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στους πόνους από ρευματισμούς και να βελτιώσει την κακή κυκλοφορία του αίματος. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην πέψη και τη βελτίωση της όρεξης.
  • Όσοι έχουν τη συμφόρηση του αναπνευστικού ή πονόλαιμο, θα μπορούσαν να προσθέσουν έλαιο δεντρολίβανου σε ατμούς και να το εισπνεύσουν για να ανακουφιστούν.
  • Το αιθέριο έλαιο μπορεί επίσης να ενισχύσει την ενέργεια ενός ατόμου και την τόνωση του νευρικού συστήματος του. Το δεντρολίβανο μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από πληγές από διάφορα έλκη.

Πηγή: Natural news

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Το δεντρολίβανο και οι χρήσεις του

11 σχόλια:

  1. Μονο φυσική καλλιεργεια δεν λεγεται αυτό! Εξαλλου τα τσοφλια μπαίνουν ευκολα στο κομποστ χωρις περιτtες διαδικασιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανενα προβλημα ,ο δακος ειναι πρωτει΄΄νες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυμνια16/11/14, 12:13 π.μ.

    την πατησα κι εγω δυο φορές, μεχρι που απο τουτη δω την ιστοσελίδα εμαθα για το πολυ παλιο ελαιολαδο, πως αντιδρα λογω των πολλων οξεων που μαζευει .Ετσι ακολουθησα τη συμβουλη να ριχνω τη σόδα λίγη λίγη, μεχρι να φτιάξει ίχνος. Δεν την πήρε ακριβως όλη, αλλα ετσι πετυχε. Ειχα λαδι που ηταν ξεχασμένο σ ενα κουρουπι πάνω απο πεντε χρόνια. Εκανε σαπουνι εξερετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυμνια16/11/14, 12:22 π.μ.

    Έχει δοκιμάσει κανείς σαπούνι με στάχτη;
    Έχει γκρίζο "μαρμάρινο" χρώμα, και πολύ καλή καθαριστική δύναμη. Απ ότι μου είπε αυτός που το έφτιαχνε, η δοσολογία είναι 10% στάχτης σε κάθε συνταγή που φτιάχνουμε .Απλώς θα ανακατέψουμε λέει πρώτα τη στάχτη [κοσκινισμένη και καθαρή] με το λάδι, και μετά την ποτάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα τσοφλια αν μπουν στο κομποστ δινουν αλλο αποτελεσμα. Το τι εννοουμε ομως οταν λεμε "φυσικη καλλιεργεια", σηκωνει μεγαλη κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. katerinas_diary7/12/14, 1:31 π.μ.

    Eχει κανείς χρησιμοποιήσει θαλασσινό νερό για το ξεπίκρισμα της ελιάς? Το έκανε μια φίλη ελληνοαμερικανίδα, αλλά δεν θυμάμαι χρόνο παραμονής ή αν άλλαζε το νερό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kατερινα εγω καθε χρονο φτιαχνω πρασινες ελιες
    με θαλασσινο νερο.
    Ττις βαζω σε μπουκαλια νερου πλαστικα και βαζω μεχρι 2 περιπου ποντους
    πριν το χειλος του μπουκαλιου θαλασσινο νερο απο καθαρη παραλια. Βαζω
    και λιγο ελαιολαδο στο τελος για να μην οξειδοθουν και βαζω το καπακι το
    οποιο ομως εχω κανει πριν μια τρυπα με καρφι για να φευγουν τα αερια
    της ζημωσης. Δεν αλλαζεις νερο. Το αφηνεις σε δροσερο μερος και ειναι
    μετα απο 6 με 7 μηνες ετοιμες για φαγωμα. Ειναι φανταστικες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. katerinas_diary9/12/14, 8:31 μ.μ.

    Eυχαριστώ πάρα πολύ!! Πολύ εύκολη διαδικασία, νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνώμη που επανέρχομαι, τις πράσινες ελιές τις "τσακίζει" κανείς ή τις βάζει ολόκληρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω Κατερινα μοναχα τις πλενω καλα και τις βαζω ετσι οπως ειναι. Να ξερεις οτι ετσι θα κρατησουν παρα πολυ καιρο σφιχτες. Αν τις τσακισεις δεν θα αντεξουν πολυ και θα νερουλιασουν γρηγορα. Το μονο κερδος με τις τσακιστες ειναι οτι (γινονται)πιο γρηγορα, αλλα χαλαν πολυ γρηγορα. Ναι ειναι πολυ ευκολη διαδικασια και πολυ πιο αποτελεσματικη στην επιτυχια. Τα κανει ολα η φυση απο μονη της. Καλη επιτυχια να εχεις....που θα την εχεις σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eυχαριστώ, ευχαριστώ πολύ και πάλι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα