Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Ρίζα πουρναριού για ασβέστιο και όχι μόνο...

Για αμοιβάδες, σάκχαρο, πίεση — υπόταση, ορεκτικό, δυναμωτικό, προφυματίωση (μόνον μέχρι σκιές στους πνεύμονας) είναι το πουρνάρι "πρίνος-κοκκινοπούρναρο" κατά προτίμηση το φυόμενο άνωθεν της θαλάσσης 700 μέτρα, η ρίζα του.

Τρόπος παρασκευής της ρίζας του πουρναριού

Την ρίζα την τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. 660 γραμμάρια εξ αυτών, θα τεθούν σε πήλινο τσουκάλι, προσθέτοντας δύο κιλά νερό. Αρχικώς θα βράσει (να κοχλάσει) και έπειτα να ελαττωθεί η φωτιά στο ελάχιστο, βράζοντας 2-3 ώρες, να μείνει δε ακριβώς 650 γραμμάρια υγρό. Για εκείνους (που θα είναι και οι περισσότεροι) να μείνει 600 γραμμάρια, προσθέτοντας 25% οινόπνευμα καθαρό 95 βαθμών. Δηλαδή τρία μέρη υγρό πουρναρόρριζα, ένα μέρος οινόπνευμα. Διατηρείται άνευ ψυγείου, επ’ αόριστον. Για τους προβεβηκότες την ηλικία, είναι προτιμότερη η παρασκευή του ούτως.

Δόση: Για όλες τις ανωτέρω διαλαμβανομένας περιπτώσεις, για ενηλίκους πρωί, μεσημέρι, βράδυ από ένα ποτηράκι τού λικέρ και αμέσως φαγητό. (Περιέχει πολύ ασβέστιο φυσικό).

Αποτελέσματα: Για τις αμοιβάδες θα λαμβάνεται επί δίμηνο.
Σάκχαρο επί 20 ημέρες συνεχώς. Άνευ ουδεμιάς διαίτης. Πίεση — υπόταση — ζαλάδες επί μήνα συνεχώς, άνευ διαίτης. Ορεκτικό — δυναμωτικό. Δημιουργεί πολύ μεγάλη όρεξη και το ασβέστιο που εμπεριέχει είναι ιδεώδες για εξασθενισμένους οργανισμούς και αναιμικά και αδενικά παιδιά. Για προφυματίωση (μέχρι σκιές στον πνεύμονα). Λαμβανόμενο επί μήνα συνεχώς, και κατόπιν ακτινογραφίας διαπιστούται ουδέν.

Πηγή: Συνταγές και βότανα του Παχώμιου Τσάκωνα. Ο Γυμνάσιος Λαυριώτης-Επιμέλεια Γ.Ι. Κούκας-Εκδόσεις Λέων-Αθήνα 1975

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα