Εκδήλωση για τις τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων φυτών στη Πάτρα

Εκδήλωση για τις τοπικές ποικιλίες

Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων φυτών στη Πάτρα

Το Στακραέλι μαζί με τον Σύλλογο Νέων Αγροτών Αχαΐας και Πρωτοβουλία Γεωπόνων διοργανώνει στις 16 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5.30 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, εκδήλωση με θέμα: Βιοποικιλότητα και σπόροι ελευθερίας: η γεωργία της τροφής και της ποιότητας στην οικονομική κρίση.

Θα μιλήσει ο Κώστας Κουτής, Γεωπόνος και Βιοκαλλιεργητής από το δίκτυο Αιγίλοπας: δίκτυο για την βιοποικιλότητα και τον οικολογία στην Γεωργία.

Στο άμεσο μέλλον θέλουμε να οργανώσουμε ένα Σχολείο Σπόρων για να ανακαλύψουμε, διατηρήσουμε και αξιοποιήσουμε τις τοπικές ποικιλίες της περιοχής μας.

Εκδήλωση για τις τοπικές ποικιλίες

Ο θεσμός των Σχολείων Σπόρων του ΑΙΓΙΛΟΠΑ ξεκίνησε το 2012 στην Έδεσσα, με πρώτιστο σκοπό να βελτιώσει την ικανότητα των γεωργών να διαχειρίζονται την αγροβιοποικιλότητα μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής εμπειριών.
Επίσης με το σκεπτικό να ενδυναμώσει τα τοπικά συστήματα παραγωγής σπόρου, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια τόσο του σπόρου όσο και της τροφής σε επίπεδο αυτοσυντηρούμενης κοινότητας και επιπλέον να αναγνωριστούν ως πιθανές πηγές εσόδων για τους γεωργούς η παραγωγή προϊόντων που βασίζονται στην τοπική γνώση και τους φυτογενετικούς πόρους.

Πηγή: Στακραέλι

Διαβάστε ακόμη:Καλλιέργειες παραδοσιακών λαχανικών ποικιλιών στην Αχαΐα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα