Υγρό λίπασμα από υπολείμματα λαχανικών

Υγρό λίπασμα από υπολείμματα λαχανικών

Πως φτιάχνουμε Υγρό λίπασμα από υπολείμματα λαχανικών

Αν δεν θέλετε να βάζετε χημικά λιπάσματα στα φυτά σας, αν δεν ξέρετε πότε πρέπει να βάλετε λίπασμα και εάν δεν ξέρετε πόση ποσότητα απαιτείτε, τότε φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας λίπασμα. Με το δικό σας λίπασμα δεν θα πρέπει να μαντέψετε πόση ποσότητα πρέπει να βάλετε για να μην κάψετε τα φυτά σας. Αυτό το υγρό λίπασμα που θα παρασκευάσετε είναι εύκολο να εφαρμοστεί, δεν απαιτεί εργασία για ανάμειξή του στο χώμα, και μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Παρασκευή υγρού λιπάσματος από λαχανικά

  • Αποθηκεύστε όλα τα μαγειρεμένα ή ωμά υπολείμματα λαχανικών από την προετοιμασία παρασκευής του φαγητού σας. Αυτά περιλαμβάνουν φλούδες από λαχανικά και φρούτα και από οποιαδήποτε άλλα μέρη που θα απορρίψετε. Ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται για να μαγειρέψετε τα λαχανικά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για τον κήπο σας.
  • Τοποθετήστε τα απορρίμματα σε ένα συνηθισμένο μπλέντερ και θρυμματίστε τα. Αν τα απορρίμματα είναι ξηρά, προσθέστε αρκετό νερό για να βοηθήσετε το μπλέντερ να δημιουργήσει ένα ομογενοποιημένο πουρέ.
  • Ρίξτε τα πολτοποιημένα λαχανικά και φρούτα σε ένα μεγάλο πλαστικό κουβά. Προσθέστε 20 ml αμμωνίας (καθαρή αμμωνία που χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική) και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom ανά λίτρο πουρέ (πολτοποιημένα λαχανικά)και ανακατέψτε καλά με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα.
  • Σφραγίστε το δοχείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου ή έως ότου έχετε αρκετό πουρέ λαχανικών για να δημιουργήσετε το υγρό λίπασμα για τον κήπο σας. Κάθε λίτρο πουρέ λαχανικών θα κάνει 5 λίτρα υγρού λιπάσματος.
    Παρασκευάστε το υγρό λίπασμα για τον κήπο. Απλά αναμίξετε το ένα λίτρο από τα πολτοποιημένα λαχανικά σε 5 λίτρα ζεστό νερό. Ανακινήστε για να αναμειχθεί καλά.
  • Χύστε το υγρό λίπασμα κατευθείαν στο έδαφος γύρω από τα φυτά στον κήπο.

Υγρό λίπασμα από υπολείμματα λαχανικών

Χρήσιμες πληροφορίες
Χρησιμοποιήστε το υγρό λίπασμα σε καθημερινή βάση, έτσι θα αποτρέψει στον κάδο με τα πολτοποιημένα λαχανικά, να αναπτύξει άσχημη μυρωδιά.
Χρησιμοποιήστε τα μαγειρεμένα υγρά (από λαχανικά) για να βοηθήσουν στη γαλακτωματοποίηση των τροφίμων στο μπλέντερ ή ως υποκατάστατο για ζεστό νερό όταν αναμιγνύονται τα πολτοποιημένα λαχανικά πριν από την εφαρμογή για τον κήπο σας.
Μην χρησιμοποιείτε φυτικά υπολείμματα που έχουν τηγανιστεί ή όταν έχουν προστεθεί λίπη.

Πηγή: http://biofresh.com.cy

Διαβάστε ακόμη:Φυσικά βιολογικά λιπάσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα