Ο αστερισμός του Κυνός

Ο αστερισμός του Κυνός

Η ανατολή του Κυνός και τα προγνωστικά για όσα συμβαίνουν εξ αιτίας αυτής-Του Διοφάνους

Ο αστερισμός του Κυνός ανατέλλει στο ξημέρωμα της 2 Αυγούστου. Πρέπει δε να παρατηρούμε σε ποιόν αστερισμό είναι το φεγγάρι όταν γίνεται η ανατολή του Κυνός.

Αν η ανατολή του Κυνός γίνει όταν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Δέοντος θα έχουμε μεγάλη παραγωγή σιταριού, λαδιού και κρασιού και φτήνια σε όλα τα είδη.
Θα γίνουν όμως και ταραχές και σφαγές και εμφάνιση βασιλέως. Ο καιρός θα είναι μαλακός και θα γίνει επιδρομή ενός έθνους εναντίον άλλου έθνους και σεισμοί και θα κάνει τρικυμίες.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό της Παρθένου θα έχουμε πολλές βροχές και διασκεδάσεις και θα συμβούν θάνατοι γυναικών επάνω στη γέννα και θα έχει φτήνια στους δούλους και στα ζώα.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Ζυγού θα γίνει ξεκίνημα του Βασιλέως και τα ζώα θα δώσουν καλό εισόδημα και στο λαό θα γίνουν ταραχές. Το λάδι θα είναι λίγο και τα σιτάρια θα πάθουν καταστροφή. Στο κρασί όμως θα είναι ευφορία, επίσης δε θα είναι και ξυλοκαρπία (αφθονία ξυλοκαρπών).

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Σκορπιού θα γίνουν ταραχές μεταξύ των παπάδων και καταστροφή στα μελίσσια και θα πέσουν επιδημίες.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Τοξότη θα είναι ευτυχισμένη η χρονιά και θα έχουμε πολλές βροχές και το σιτάρι θα είναι φτηνό και διασκεδάσεις θα γίνονται στην κοινωνία, άλλα τα ζώα θα πάθουν καταστροφή και τα πουλερικά θα δώσουν μεγάλο εισόδημα.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Αιγόκερου, όταν θα γίνει η ανατολή του Κυνός, θα έχουμε ξεκίνημα στρατού και βροχές πολλές και μεγάλη παραγωγή σιταριού, κρασιού και λαδιού και φτήνια σ’ όλα τα είδη.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό τού Υδροχόου όταν θα γίνει η ανατολή του Κυνός, θα συμβεί θάνατος βασιλέως και καταστροφή του σιταριού και επιδρομή ακριδών και οι βροχές θα είναι σπάνιες και θα πέσουν επιδημίες.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό των Ιχθύων όταν θα γίνει η ανατολή τού Κυνός, θα έχουμε πολλές βροχές και θα γίνει καταστροφή στα πουλερικά, ευφορία όμως στο κρασί και στο σιτάρι και στους ανθρώπους θα πέσει αρρώστια.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Κριού όταν θα γίνει η ανατολή τού Κυνός, θα πάθουν μεγάλη καταστροφή τα ζώα πού βόσκουν και θα έχουμε πολλές βροχές, αλλά σιτάρι θα γίνει πολύ λίγο και στο λάδι θα είναι ευφορία.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό τού Ταύρου θα έχουμε πολλές βροχές και χαλάζια και στάχτη θα πέσει και συμφορές.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό των Διδύμων θα μεγάλη παραγωγή σιταριού και κρασιού και όλων των καρπών και θα συμβεί θάνατος βασιλέως και απώλεια ανθρώπων και ξεκίνημα στρατών.

Και αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Καρκίνου θα έχουμε ξηρασία και πείνα.

Σημειώσεις των όσων γίνονται κάθε χρονιά από την πρώτη βροντή που ακούγεται ύστερα από την ανατολή του Κυνός-Του Ζωροάστρου

Πρέπει κάθε χρονιά να προσέχουμε την πρώτη βροντή που ακούγεται ύστερα από την ανατολή του Κυνός. Είναι ανάγκη δηλαδή να παρατηρούμε σε ποιόν αστερισμό του Ζωδιακού κύκλου ακούγεται ύστερα από την ανατολή του Κυνός. Είναι ανάγκη δηλαδή να παρατηρούμε σε ποιόν αστερισμό τού Ζωδιακού κύκλου βρίσκεται το φεγγάρι όταν ακούγεται η πρώτη βροντή.

Αν η βροντή ακουστή όταν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Κυνός, τούτο σημαίνει ότι θα φοβηθούν μερικοί κατά τόπους και αγωνία θα καταλάβει τούς ανθρώπους και θα γίνει φυγή και έπειτα πάλι ησυχία.

Αν η βροντή ακουστή όταν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Ταύρου σημαίνει ότι θα καταστραφούν τα σιτάρια και τα κριθάρια και θα γίνει επιδρομή ακριδών. Και στη βασιλική αυλή θα είναι χαρά και στους λαούς της Ανατολής λύπη και πείνα.

Αν βροντήσει όταν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό των Διδύμων σημαίνει ταραχές και αρρώστιες και τα σιτάρια θα καταστραφούν και οι Άραβες θα πάθουν αφανισμό.

Αν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Καρκίνου όταν βροντήσει τούτο σημαίνει ότι τα κριθάρια θα χαλάσουν και θα έχει αναβροχιά και θα ψοφήσουν τα βόδια. Κατά το Μάρτη και τον Απρίλη θα κάνει πολλές βροχές.

Αν βροντήσει όταν το φεγγάρι είναι στον αστερισμό του Λέοντος, θα χαλάσουν τα σιτάρια και τα κριθάρια στα ορεινά μέρη και θα πάθουν οι άνθρωποι από φαγούρα και λειχήνες.

Αν το φεγγάρι είναι, στον αστερισμό της Παρθένου όταν ακουστή η βροντή, θα συμβεί θάνατος βασιλέως και άλλος θα βασιλέψει στη χώρα, οι ναυτικοί θα έχουν κινδύνους και στα σπαρτά θα πέσει συρίκι (μπάστρα).

Πηγή: Γεωπονικά-Κασσιανού Βάσσου

Διαβάστε ακόμη:Πλανήτες και βότανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα