Φτιάχνω μέλι με βότανα

Φτιάχνω μέλι με βότανα />

Παρασκευή θεραπευτικών μελιών με βότανα

Τα θεραπευτικά μέλια με βότανα είναι λεπτά υγρά παρασκευάσματα παρόμοια με τα σιρόπια, με τη μόνη διαφορά ότι η βάση είναι το μέλι αντί της ζάχαρης. Είναι απλά ένα μείγμα από μέλι με συγκεκριμένους φαρμακευτικούς παράγοντες-μέσα (βάμματα, σκόνες βοτάνων) και συνήθως παρασκευάζονται εύκολα.

Η γλυκερίνη μερικές φορές προσθέτετε στις παρασκευές φαρμακευτικών μελιών για να εμποδιστεί η κοκκιοποιήση και ο επακόλουθος διαχωρισμός του μελιού σε επίπεδα. Μερικοί προσθέτουν γλυκερίνη με σκοπό την καλύτερη συντήρηση (κάτι που είναι ανώφελο μιας και το μέλι είναι ένα εξαιρετικό μέσο συντήρησης από μόνο του).
Η γλυκερίνη που προσθέτετε είναι σε αναλογία 5% της ποσότητας του μελιού.

Παρασκευή αρωματικών μελιών

Τα αρωματικά μέλια παρασκευάζονται προσθέτοντας αρωματικά αιθέρια έλαια σε μία βάση μελιού-γλυκερίνης. Αυτά τα αρωματικά μέλια διατηρούνται για πάντα και με την προσθήκη γλυκερίνης δεν θα κρυσταλοποιηθούν εύκολα και δεν θα χρειάζονται να ρευστοποιηθούν με θέρμανση (που αμέσως εξατμίζει τα πτητικά έλαια).
Τα αρωματικά μέλια είναι εξαιρετικά για χρήση σαν μέσο μεταφοράς των αιθέριων λαδιών για αρωματικά τσάγια, καφέ, ντρέσινγκ σαλάτας, για πρωινά με δημητριακά και άλλα και χρησιμοποιούνται καλά σαν βοήθημα χώνευσης μετά από τα γεύματα.

Μερικά αιθέρια έλαια που είναι καλά για να πειραματιστείτε:
Κανέλλα, τζίνζερ, αγγελική, μέντα, περγαμόντο, τριαντάφυλλο, λεμόνι, πορτοκάλι, γεράνιο, άνηθο και κάρδαμο.

Σε κάθε ¼ κούπας με μέλι προσθέστε 1 έως 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανακατεύοντάς το μέσα. Όπως και όταν αρωματίζουμε τα σιρόπια, προσθέτουμε το αιθέριο λάδι μόνο μια σταγόνα κάθε φορά, γιατί σε μερικά λάδια που είναι πολύ έντονα δυο σταγόνες μπορεί να είναι πάρα πολύ (αυτό διορθώνεται προσθέτοντας μέλι).

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: The Herbal Medicine-Maker's Handbook: A Home Manual - James Green

Διαβάστε ακόμη:Φυσικά φάρμακα-Μέλι και Κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα