Σκόρδο: το φυσικό υποκατάστατο της πενικιλίνης

Σκόρδο: το φυσικό υποκατάστατο της πενικιλίνης

Σκόρδο: η φυσική πενικιλίνη

Αν και έχουμε αναφερθεί εδώ αρκετές φορές στις καταπληκτικές ιδιότητες του σκόρδου για τον άνθρωπο αλλά και για τα δέντρα και τα φυτά μας σήμερα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και θα αναφερθούμε στη χρήση του σκόρδου σαν υποκατάστατο της πενικιλίνης.
Το σκόρδο είναι μια φυσική πενικιλίνη και έχει μόνο το 1% των επιπτώσεων της συνθετικής πενικιλίνης, αλλά είναι πιο αποτελεσματικό σε gram αρνητικά βακτήρια από την πενικιλλίνη.

Τα βακτήρια έδειξαν ότι είναι ευαίσθητα στο σκόρδο στον πειραματικό σωλήνα περιλαμβάνοντας τα είδη Staphylococcus, Escherichia, Proteus, Salmonella, Providencia, Citrobacter, Klebsiella, Hafnia, Aeromonas, Vibrio και Bacillus γένη. Αποδείχτηκε επίσης σε εργαστηριακές εξετάσεις ότι οι μύκητες είναι ευαίσθητοι στο σκόρδο, περιλαμβάνοντας τα γένη Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton, Rhodotorula, Torulopsis, Trichosporon, neoformans Cryptococcus και Candida, συμπεριλαμβανομένης της Candida albicans. Έχει αναφερθεί ακόμα ότι το σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό έναντι παθογόνων ζυμών από τη νυστατίνη, ιδιαίτερα στην Candida albicans.

Το λάδι σκόρδου φέρεται να είναι τόσο δημοφιλές στη Ρωσική Ιατρική που αναφέρεται ως Ρωσική πενικιλίνη και τα νοσοκομεία και οι κλινικές έχουν χρησιμοποιήσει το πτητικό εκχύλισμα του σκόρδου σχεδόν αποκλειστικά με τη μορφή ατμών και εισπνοών.

Πολλοί γνωρίζουν ότι στο σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα που μας έχει δωρίσει η φύση για την καταπολέμηση των μικροβίων.
Οι καλλιεργητές σκόρδου πάλι γνωρίζουν ότι χρειάζεται αρκετό θειάφι για να καλλιεργηθεί σωστά. Στην ουσία μετατρέπει το ανόργανο θειάφι σε οργανικό για να μπορεί να είναι απορροφήσιμο από τον οργανισμό μας.

Ποια όμως είναι η ποσότητα σκόρδου που αντιστοιχεί σε μία δόση ενήλικα στην αντίστοιχη δόση της πενικιλίνης;

Τέσσερις σκελίδες σκόρδου αντιστοιχούν σε μία δόση πενικιλίνης σε έναν ενήλικα.

Πηγή: http://www.herballegacy.com

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω λάδι σκόρδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα