Ο απαλός καθαρισμός συκωτιού και χολής

Ο απαλός καθαρισμός συκωτιού και χολής

Η εύκολη αποτοξίνωση και καθαρισμός του συκωτιού και της χολής

Ο απαλός καθαρισμός συκωτιού γίνεται καθημερινά. Μπορείτε να τον κάνετε για μία εβδομάδα, μετά την επόμενη εβδομάδα να κάνετε καθαρισμό νεφρών και μετά να το ξανακάνετε. Μερικά άτομα, όπως ένας άντρας που εξάλειψε την άνοια με καθαρισμό εντέρου, έκανε τον καθαρισμό συκωτιού για πάνω από 40 ημέρες χωρίς να σταματήσει καθόλου.

Για να κάνετε σωστά τον απαλό καθαρισμό συκωτιού και χολής, ξεκινήστε κάνοντάς το με αδειανό στομάχι κάθε πρωί μόλις σηκωθείτε.
Η αναλογία είναι για ένα άτομο. Χρησιμοποιήστε 250 γραμμάρια χυμό εσπεριδοειδών. Τα φρέσκα είναι καλύτερα. Στύψτε τα πορτοκάλια και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού εάν είστε γενναίοι.

Εάν είναι τα εσπεριδοειδή είναι πολύ ξηρά για το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε βιολογικό χυμό μήλων μαζί με το ίζημά τους που μένει μέσα.
Προσθέστε 250 γραμμάρια αποσταγμένο νερό, μία σκελίδα σκόρδο, μία κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ όσο η άκρη του δακτύλου σας. Μην κόψετε το σκόρδο απλώς βγάλτε του την φλούδα, τοποθετήστε τα όλα στο μπλέντερ, υγροποιήστε τα και πιείτε.

Όσο μπορείτε να το αντέξετε, αυξήστε το ελαιόλαδο σε 4 κουτάλια της σούπας. Αυξήστε το σκόρδο σε 4 μεγάλες σκελίδες και προσθέστε και περισσότερο τζίντζερ σε αναλογία, για να αποτρέψετε οποιαδήποτε πιθανή απέχθεια που μπορεί να σας προκαλέσει το σκόρδο.

Έχω διαπιστώσει ότι μερικές φορές βοηθά να τελειώσετε με μια γουλιά χυμό πορτοκάλι ή μήλου που έχετε κρατήσει - ως ανταμοιβή για τον εαυτό σας και για να καθαρίσει το στόμα σας από τη γεύση του σκόρδου μετά την διαδικασία του καθαρισμού.

Δεκαπέντε λεπτά μετά τον καθαρισμό του συκωτιού, καθαρίζεται το σύστημά σας πίνοντας 2 κούπες από το ακόλουθο τσάι έγχυμα:

Τα συστατικά του αποτοξινωτικού τσαγιού είναι τα εξής:
2 μέρη ψημένη ρίζα ραδικιού ταραξάκου
1 μέρος φλοιό κανέλλα
1 μέρος σπόρος κάρδαμο
1 μέρος ρίζα γλυκόριζα
1 μέρος ώριμους καρπούς κέδρο
1 μέρος ρίζα τζίντζερ
1 μέρος καρφιά γαρίφαλο
1 μέρος κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μέρος φύλλα αρκουδοστάφυλλο (αρκτοστάφυλος)

Εάν σας λείπουν κάποια από τα συστατικά, χρησιμοποιήστε αυτά που μπορείτε να βρείτε. Θα είναι προτιμότερο από το να μην χρησιμοποιήσετε το τσάι. Αυτή είναι η κανονική διαδικασία για τον απαλό καθαρισμό του συκωτιού και της χολής.

Το τονωτικό του συκωτιού και της χολής

Κάθε μέρα στο πρόγραμμα των ανίατων ασθενειών παίρνεις την ακόλουθη φόρμουλα για το συκώτι. Αυτό είναι ένα βάμμα το οποίο μπορείς να το φτιάξεις ή να το αγοράσεις.

Αυτή είναι η φόρμουλα:

  • 3 μέρη σπόροι γαϊδουράγκαθου
  • 1 μέρος ρίζα ραδικιού ταραξάκου
  • 1 μέρος ρίζα βερβερίδας [ή φύλλα αψιθιάς]
  • 1 μέρος φύλλα αγκινάρας [ή φύλλα τεύτλου, ή ραδίκι κιχώριο, ή πικρού πράσινου]
  • 1 μέρος ρίζα τζίντερ [ή σπόρο μάραθου]

Η δόση θα πρέπει να είναι 2 γεμάτα σταγονόμετρα 3 φορές την ημέρα. Σε σοβαρές καταστάσεις μπορείτε να πάρετε μέχρι 12 σταγονόμετρα την ημέρα. Μερικά άτομα θα πρέπει να σταματήσουν μετά από 4-5 ημέρες τον καθαρισμό συκωτιού για να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν 1-2 ημέρες αργότερα. Άλλα άτομα μπορεί να πρέπει να συνεχίσουν καθημερινός λόγο της κατάστασής τους.

***Σημείωση*** Τον καθαρισμό συκωτικού τον κάνουμε αφού προηγμένος έχουμε κάνει καθαρισμό του εντέρου

Πηγή: Dr. Richard Schulze Liver Five-day Cleansing and Detoxification Program
Liver/Gallbladder and Anti Parasite Tonic Formula

Διαβάστε ακόμη:Οι φόρμουλες για καθαρισμό και αποτοξίνωση του εντέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα