Συμπλήρωμα φυσικού ασβεστίου

Συμπλήρωμα φυσικού ασβεστίου

Πως φτιάχνω φυσικό συμπλήρωμα ασβεστίου

Ένας άλλος τύπος φυσικού ασβεστίου βρίσκεται στην χρησιμοποίηση των κελυφών των αυγών. Ένα κοτόπουλο τρώει χαλικάκια και αμμώδης υλικά και αυτά περνάνε διαμέσου του στομαχιού μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, αυτά τα ασβεστίου τύπου υλικά λαμβάνονται από τη ροή του αίματος για να σχηματίσουν το κέλυφος του αυγού.

Υλικά

  • 12 κέλυφη αυγών
  • 500 ml μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
  • 500 ml αγνό μέλι (προαιρετικό)

Παρασκευή φυσικού συμπληρώματος ασβεστίου

Μετά το σπάσιμο και το άνοιγμα του κελύφους, να είστε προσεκτικοί για να τραβήξετε έξω τη μικρή μεμβράνη που περικλείει το αυγό. Αυτή η μεμβράνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και είναι συνετό να την αφαιρέσετε.
Στεγνώστε τα κελύφη σε θερμοκρασία δωματίου ή κάτω από τους 55 βαθμούς Κελσίου. Όταν στεγνώσουν καλά, κάντε τα σκόνη με ένα μπλέντερ, μύλο ή με ένα πλάστη.

Όταν η σκόνη των αυγών γίνει λεπτή και είναι έτοιμη, προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι μήλου ή ένα ποτήρι χυμό λεμονιού (ο χυμός λεμονιού θα ξινίσει και θα χαλάσει πιο γρήγορα από ότι το μυλόξυδο).
Αναμίξετε προσεκτικά τη σκόνη των κελυφών από τα αυγά με το μηλόξυδο, σε ένα μεγάλο δοχείο, γιατί η χημική αντίδραση θα προκαλέσει αφρό στο διάλυμα.
Αφήστε το για μερικές ημέρες στο δοχείο και μετά σουρώστε και χρησιμοποιήστε το.

Δοσολογία
Για τον ενήλικα, χρησιμοποιήστε δύο ή περισσότερες κουταλιές της σούπας (ή προσθέσετε το σε αποσταγμένο νερό, τσάι ή χυμό, αν θέλετε) και για τα παιδιά, κατά αναλογία.

Μερικοί προτιμούν να προσθέτουν μια κουταλιά της σούπας αγνό μέλι για κάθε κουταλιά του μείγματος ξυδιού - ασβεστίου, καθώς αυτό είναι μια μεγάλη βοήθεια για την ρύθμιση της ισορροπίας του υδροχλωρικού οξέος στο σώμα, καθώς και τη πρόσληψη ασβεστίου στο σύστημα.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: Dr. Christopher's Eggshell Formula

Διαβάστε ακόμη:Ρίζα πουρναριού για ασβέστιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα