Για τον πονόλαιμο

Για τον πονόλαιμο

Το πιο γλυκό φυσικό φάρμακο για τον πονόλαιμο

Πάρε γλυκόριζα, πλύνε την πολύ καλά να μην έχει καθόλου βρωμιά και κοπάνισέ την. Έπειτα κόψε την μικρά κομμάτια και βάλε την σε γλυκό ζεστό νερό, τόσο όσο να την σκεπάζει και να μείνει ένα μερόνυχτο.
Μετά βάλτο σε ένα σακούλι από λινό και στύψτο δυνατά να βγει όλο το υγρό της ουσία της, το οποίο μαζί με το άνωθεν νερό βράσε πολύ ώρα με λίγη στίαν.

Να μην το κάψεις και ανακάτωνέ το με ξύλινη κουτάλα όση ώρα το βράζεις μέχρι να μείνει λίγο και πυκνό σαν το μέλι.
Τότε βάλτο σε λεκάνες απλωτές ή άλλα δοχεία, λίγο στο καθένα, να είναι παχύ μόνο ένα δάκτυλο, για να μπορέσεις μετά να το κόβεις, γιατί ξεραίνεται σαν πετσόκολλα. Και για να μην κολλήσει στα δοχεία βάζε λίγο αλεύρι ψιλό στον πάτο του δοχείου και όταν πήξει φύλαξέ το.

Όταν πονέσει ο λαιμός σου, βάζε από αυτό στο στόμα σου από λίγο σαν κουκί και μάλιστα όταν πέσεις στο κρεβάτι μην το καταπιείς αλλά κράτα το μέχρι να λιώσει και κατάπινε το υγρό του 2-3 νύχτες και υγιαίνεις.
Αυτό το λένε στα φράγκικα sugo di liquitizia, δηλαδή ζουμί της γλυκόριζας. Και αλήθεια δεν βρήκα άλλη γιατρειά στον πόνο του λαιμού μου (όπου πρήζετε στα πλάγια και ο σταφυλίτης συχνά) σαν αυτή.

Αλλά μην φας αλμυρό, ούτε κρασί ή ψυχρό νερό να πίνεις αυτές τις τρεις μέρες, ούτε άλλο πράμα που βλάπτει τον λαιμό, δηλαδή χόρτα άψητα, καρύδια, σκόρδα, μόνο τρώγε μαλακά και γλυκά πράματα, δηλαδή βούτυρο, σταφίδες και άλλα παρόμοια και όταν διψάς πίνε νερό χλιαρό ή ζεστό γιατί το κρύο πρήζει χειρότερα.

Βράζε σύκα και πίνε ζεστό το νερό τους και κράτα το ώρα πολύ στο στόμα.
Το ίδιο και το ροδομέλι ωφελεί στον πονόλαιμο.

Ή βράσε πίτουρα με νερό και με τον χυλό αυτό κάνε γαργάρες στον λαιμό.
Ή ένωσε αλεύρι μέλι και βούτυρο, βάζε τα από έξω με ένα κομμάτι πανί και δένε το.

Το ζουμί της ρίγανης, του μαρουλιού, των ροδιών ή από βατσινόμουρα ή συκάμινα, όλων αυτών ο ζωμός καθένας ξέχωρα ωφελεί πολύ, όποιον έχεις να γαργαρίζεις τον λαιμό και γιατρεύεται. Και από έξω να βάζεις περδικούλι ψημένο σε μια κεραμίδα χωρίς νερό με το βούτυρο.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: Γεωπονικόν-Αγάπιου μοναχού του Κρητός

Διαβάστε ακόμη:Αμυγδαλίτιδα-Φυσική θεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα