Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Φτιάχνουμε το Πάσχα

Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα Τι φτιάχνουμε παραδοσιακά το Πάσχα

Συντήρηση των ψαριών με αλάτισμα και ξήρανση

Συντήρηση των ψαριών με αλάτισμα και ξήρανση

Τρόπος συντηρήσεως ψαριών με αλάτι ή ξήρανση

Ο τρόπος συντηρήσεως των ψαριών με αλάτι είναι γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων. Ως αλάτιση θεωρούμε την επεξεργασία εκείνη κατά την όποια χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο αλάτι, σε ξηρή και υγρή μορφή.
Η συντήρηση των ψαριών με την μέθοδο αυτή αποβλέπει στον εμποτισμό της σάρκας του ψαριού με μαγειρικό αλάτι. Η αλάτιση των ψαριών μπορεί να γίνει ή με ξηρό αλάτι, οπότε τα ψάρια επιπάσσονται ή αναμιγνύονται με ανάλογη ποσότητα αλατιού ή με υγρά διάλυση αναλόγου πυκνότητας οπότε εμβαπτίζονται τα ψάρια μέσα σ' αυτή.

Σπόροι και φύτεμα