Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Αποξήρανση & κονσερβοποίηση λαχανικών φρούτων

3 καταπληκτικά video για σωστή αποξήρανση λαχανικών, αποξήρανση φρούτων & κονσερβοποίηση λαχανικών

Αποξήρανση & κονσερβοποίηση λαχανικών φρούτων

Drying Vegetables - Alaska Cooperative Extension Service 2009 - Video FNH-01285 - Preserving Alaska's Bounty. Supported by U.S. Department of Agriculture special project 2005-45066-03294 for $318,075 and related grants 2004-45066-03027 ($256,671) and 2006-45066-03533 ($314,582). This DVD provides a step-by-step guide to drying your own foods. Included are comprehensive instructions for drying fruits, vegetables and herbs and making fruit leather.

Drying Fruits - Alaska Cooperative Extension Service 2009 - Video FNH-01285 - Preserving Alaska's Bounty. Supported by U.S. Department of Agriculture special project 2005-45066-03294 for $318,075 and related grants 2004-45066-03027 ($256,671) and 2006-45066-03533 ($314,582). This DVD provides a step-by-step guide to drying your own foods. Included are comprehensive instructions for drying fruits, vegetables and herbs and making fruit leather.

Overview of Drying - Alaska Cooperative Extension Service 2009 - Video FNH-01285 - Preserving Alaska's Bounty. Supported by U.S. Department of Agriculture special project 2005-45066-03294 for $318,075 and related grants 2004-45066-03027 ($256,671) and 2006-45066-03533 ($314,582). This DVD provides a step-by-step guide to drying your own foods. Included are comprehensive instructions for drying fruits, vegetables and herbs and making fruit leather.

Pickling (Part 3) - Alaska Cooperative Extension Service 2009 - Video FNH-01284 - Preserving Alaska's Bounty. Supported by U.S. Department of Agriculture special project 2005-45066-03294 for $318,075 and related grants 2004-45066-03027 ($256,671) and 2006-45066-03533 ($314,582). This DVD provides a thorough overview of basic canning and preserving processes for pickling foods. The program reviews the necessary steps for making sauerkraut, pickling vegetables and infusing vinegars. Further described are the equipment, preparations, storage methods, storing, causes of spoilage, canning and procedures needed, as well as the making of herb, fruit and fruit juice vinegars. This DVD makes a great resource for mastering home food preservation.

Διαβάστε ακόμη:Κονσερβοποίηση κρεάτων

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς να μας πει αν μπορούμε να διατηρήσουμε λαχανικά όπως καρότα, σέλινο, μαϊντανό κ.τ.λ. μέσα σε ελαιόλαδο και αν ναι, για πόσο καιρό; Ευχαριστώ

Θεόδωρος είπε...

Διάβασε τα άρθρα «Φτιάχνω λαχανικά τουρσί» και δες το «Συντήρηση-κονσερβοποίηση χυμών και φρούτων χωρίς ζάχαρη» με την Ελισσώ Μητράκου και τον Παναγιώτη Μανίκη

Ανώνυμος είπε...

..είδα και εκεί τις διάφορες διαδικασίες για την συντήρηση τροφίμων αλλά δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, δηλαδή διατήρηση ωμών λαχανικών μέσα σε ελαιόλαδο. Αυτό ξέρω ότι γίνεται με τις ελιές, δηλαδή διατήρηση ελιών μέσα σε ελαιόλαδο. Αν βρείτε κάποιες πληροφορίες στον μέλλον παρακαλώ δημοσιεύστε τες. Ευχαριστώ

ΔΩΡΑ είπε...

Αποξήρανα μπάμιες στον ήλιο και όταν θέλησα να μαγειρέψω τις έβαλα στο νερό για 3 και πλέον ωρες,φάνηκε ότι επανήλθαν ,αλλά όταν τις μαγείρεψα στο φούρνο με πατάτες και με σάλτσα ήταν σκληρές και άνοστες,σε αντίθεση με τις πατάτες που είχαν βράσει.Πού βρίσκεται το λάθος στη συγκεκριμένη τεχνική , σημειωτέον δε ότι τις έβαλα στον ήλιο για 2 ημέρες χωρίς κάτι άλλο,απλά τους έκοψα το κεφαλάκι