Δημιουργείται εθνικό μητρώο υδρογεωτρήσεων

εθνικό μητρώο υδρογεωτρήσεων

«Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) ξεκινά... η υλοποίηση του έργου δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων, για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ανατίθεται στο ΙΓΜΕΜ η συστηματική και αναλυτική απογραφή των υδρογεωτρήσεων κάθε χρήσης, σε όλες τις περιοχές της χώρας, με συλλογή υφιστάμενων δεδομένων, αλλά και επιτόπιες έρευνες και μελέτες.

Το Εθνικό Μητρώο Υδρογεωτρήσεων θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την αποτελεσματική διαχείριση των απολήψεων ύδατος και τη προστασία των υπόγειων υδροφόρων από την υπεράντληση. Το εν λόγω έργο θα συμβάλει, επίσης, στην αποτελεσματική εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά αλλά και στη διαμόρφωση, εφαρμογή και έλεγχο πολιτικών (τιμολογιακή πολιτική, εξοικονόμηση νερού, προγράμματα μέτρων) που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων».

Το μεταφέρω επειδή:

1. Είναι σχετικό με την ανάρτησή μου για το νερό και την ανάγκη ορθής διαχείρισης.

2. Επιβεβαιώνει την ανυπαρξία σχετικής πολιτικής που κατήγγειλα.

3. Δικαιώνει την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησα.

4. Δείχνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται στο τεράστιο θέμα προστασίας και διαχείρισης των υδατικών πόρων.

5. Απαντάει ουσιαστικά στα ερωτήματα που έθεσα στην παράγραφο «ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ», αρκεί βέβαια να υλοποιηθούν έγκαιρα οι σχετικές συμβάσεις.

6. Αναφέρει καθαρά τις πιέσεις που δέχεται η χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στον τομέα υδροοικονομίας και διαχείρισης, χωρίς πουθενά να υπάρχουν στοιχεία για ιδιωτικοποίηση του υδατικού δυναμικού.

Ζητώ την κατανόησή σας, αλλά αποφάσισα να το μεταφέρω επειδή είναι ένα είδος δημόσιας επιβεβαίωσης των θέσεών μου.

Πηγή: vagia-gr.blogspot.com

Διαβάστε ακόμη:Νερό-Το ανεκτίμητο αγαθό με τις ευάλωτες ισορροπίες

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα και πάλι φίλε μου Αντώνη,
    σε θεωρώ φίλο γιατί μ' αρέσει ο διάλογος και φίλοι μου είναι όσοι διαφωνούν και συμφωνούν όχι με κραυγές αλλά με επιχειρήματα (όπως εσύ).
    Λοιπόν, θεωρώ εντάξει το άρθρο από το εν λόγω μπλογκ που ανέβασες, είναι μια απλή αναφορά-είδηση πως απλά δημιουργείτε μητρώο.Πολύ σωστά μέχρι εδώ (όπως και το προηγούμενο άρθρο σου για τα ύδατα) αλλά και πάλι υπάρχει ασάφεια σχετικά με τις πιθανές ιδωτικοποιήσεις.Αποτελεσματική εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά θα γίνει λόγο αυτού του γεγονότος και μόνο:
    Εκπρόσωποι της εταιρίας SuezLyonnaisedesEaux, κατόχου του 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ΕΥΑΘ (8) σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ. .(6-6-2012 Καθημερινή) http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_06/06/2012_484426
    Λοιπόν πάω να συνεχίσω να κυνηγάω κάμπιες στα λάχανα.Φίλοι μου καλές γιορτές και καλή Λευτεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/12, 6:33 μ.μ.

    Ποιός θα προστατεύει τι από ποιόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
    Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

    Μένω και κρατάω το ακόλουθο γραμμένο στα σχόλια…

    "εδώ" εκτρέφουμε μόνο κοτούλες και καλλιεργούμε λαχανικά, με μπόλικη αγάπη για αυτά και για ΚΑΘΕ πλάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/12/12, 8:41 μ.μ.

    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι απώτερος σκοπός τους δεν είναι να φορολογήσουν εντέλει και το αντλούμενο νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται; (αύξηση κόστους αγροτικών προϊόντων κ.λ.π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι φανερο που παει η δουλεια με το νερο.ομως ισως ειναι μια καλη ευκαιρια να ασχοληθουμε επιτελους με την συλογη ομβριων υδατων,ανακυκλωση και ορθη χρηση του νερου.με λιγα λογια η εποχη υδρομασαζ,γκαζον και περιποιηση αυτοκινητου τελειωσε.ΟΛΑ αντιμετοπιζονται με σχεδιο και ηρεμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/12/12, 3:10 μ.μ.

    Ολα αρχιζουν αθωα και τελειωνουν αθλια.
    Μας λενε, να νοικοκυρεψουμε, να προσεχουμε για να χουμε και ολα αυτα τα λογικα επιχειρηματα, αλλα στο τελος καταληγει στην πληρη ιδιωτικοποιηση του νερου, το οποιο θα κοστιζει πανακριβα και αμα δεν εχεις λεφτα να το πληρωσεις, ακομα και η συλλογη του βροχινου για να πιουν τα παιδια σου, θα τιμωρειται.
    Το εργο το εχουμε ξαναδει σε αλλες χωρες, που 30% του πληθυσμου μετα την καταγραφη των υδατινων πορων και την ιδιωτικοιποιηση καεληξε να μην εχει προσβαση σε νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/12/12, 1:22 μ.μ.

    φίλοι μου, ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με ροδοπέταλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα