Φτιάχνω οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι

οικολογικά καθαριστικά

Παρασκευή φυσικών οικολογικών καθαριστικών για το σπίτι

Πως φτιάχνω οικολογικά καθαριστικά
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει μάθει-αναγκάσει να χρησιμοποιούμε για το σπίτι διάφορα καθαριστικά, τα οποία είναι πολλές φόρες βλαβερά και επικίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και για μας. Λόγου έλλειψης χρόνου, βιασύνης και ευκολίας θυσιάζουμε την υγεία μας.

Η εύκολη και σίγουρη καθαριότητα, που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά, έχει σοβαρές συνέπειες.
Τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών.
Οι έντονες μυρωδιές, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων, των καθαριστικών δαπέδων και των αποσμητικών χώρου μπορεί να περιέχουν χημικά που προκαλούν καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών.

Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών, που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά, καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων. Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιο τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας. H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.

Γενικό καθαριστικό για το σπίτι
Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.

Οικολογικό καθαριστικό για τζάμια

Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Οικολογικό καθαριστικό για το πλύσιμο των πιάτων

Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

Οικολογικό καθαριστικό καθαριστικό για τον φούρνο

Φτιάξτε ένα μίγμα παχύρευστης κρέμας με σόδα και λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε. Με ένα ψεκαστήρα, ψεκάστε με νερό όταν η σόδα αρχίζει να ξεραίνεται για να την διατηρήσετε υγρή. Επαναλάβετε αρκετές φόρες γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράση. Τέλος σκουπίστε καλά με ένα πανί και αφαιρέσετε τη σόδα και τα υπολείμματα. Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι κλειστός και κρύος.

Οικολογικό καθαριστικό για τα άλατα από το βραστήρα του νερού

Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

Οικολογικό καθαριστικό για να καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και στις αποχετεύσεις

Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Προσοχή μη ρίχνετε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού γιατί οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις.Η μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα. Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο. Το έλαιο τεϊόδεντρου διαλυμένο σε νερό είναι πολύ καλό αντιβακτηριδιακό για τον καθαρισμό της μούχλας στο μπάνιο.

Οικολογικό καθαριστικό για τον καθαρισμό των χαλιών

Ο σωστός καθαρισμός των χαλιών κατά την διάρκεια της χρήσης τους γίνεται με ηλεκτρική σκούπα. Πριν την αποθήκευσή τους το καλοκαίρι, γυρίστε το χαλί σας ανάποδα και πατήστε το πριν το καθαρίσετε, όπως θα το πατούσατε και από την κανονική πλευρά του πέλους του. Με αυτόν τον τρόπο θα πέσει μεγάλο μέρος της σκόνης που έχει εισχωρήσει μέσα στη βάση του χαλιού και έτσι θα καθαριστεί καλύτερα.

Για τον καθαρισμό του χαλιού σας χρησιμοποιείτε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το χαλί σας σε σκιερό και δροσερό μέρος και όχι απευθείας στον ήλιο για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου

Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.

Τα καλύτερα για καθάρισμα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, η λεβάντα, το πορτοκάλι, το κυπαρίσσι, η λουίζα και το δεντρολίβανο.

Για απολύμανση τα πιο κατάλληλα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το tea tree, το θυμάρι, το λεμόνι, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το περγαμόντο, η λουΐζα.
Για λάμψη το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, για γυάλισμα ο κέδρος, το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι και για εκθαμβωτικό λευκό το φασκόμηλο.

Τα καλύτερα αποσμητικά και αρωματικά είναι:
Όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε εγχύματα (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό) είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερό.

Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες:
Τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν.
Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν.

Διαβάστε ακόμη:Πρακτικές συμβουλές για το σπίτι & την κουζίνα

72 σχόλια:

  1. για το φούρνο πιο είναι πιο καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια κατσαρόλα που βράζει Ρίχνουμε ένα σακουλάκι αμμωνίας κ την βάζουμε στον φούρνο από το βράδυ! Την άλλη μέρα το πρωι μόνο σκουπίζουμε με υγρό πανί!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/09, 10:22 μ.μ.

    καλησπερα θεοδωρε ,με λενε μυρωνα καιθα ηθελα να ρωτησω,πως θα μπορουσα να φτιαξω ενα καθαριστικο για το πλυσιμο των χαλιων μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/09, 1:38 μ.μ.

    Μυρώνα καλή μέρα και σε σένα. Μόλις συμπλήρωσα την ανάρτησή και για τα χαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καλά χειροποίητα χαλιά τα πλένω με ξύδι και αν χρειαστεί τοπικά αραιή βενζίνη.

      Διαγραφή
  4. Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ – ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΕΜ.
    (τα αγγλικά EFFECTIVE – MICROORGANISMS) εντάσσονται στα οικολογικά καθαρηστικά.
    Οι Ε.Μ. αποτελούνται από μικροοργανισμούς των κάτωθι τριών ειδών:
    Βακτήρια μαγιάς, βακτήρια γαλακτικού οξέος και βακτήρια φωτοσύνθεσης. Όταν αυτοί οι ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χηλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά.

    Στον παρακάτω σύνδεσμος θα βρείτε πίνακα με όλες τις οικιακές και μη χρήσεις των Ε.Μ.

    http://www.emhellas.com/em_niko.html

    Υ.Γ. Δεν επιδιώκω την διαφήμιση, χρησιμοποιώ τους Ε.Μ. και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αποδοτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/4/10, 9:44 μ.μ.

    για τα ρούχα έχετε καμιά ιδέα; (ή πολλά ζητάω;) ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3 χρόνια πριν άρχισα να φτιάχνω τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιώ και δεν το μετάνιωσα ποτέ! Το σπίτι μου είναι καθαρότερο, μυρίζει φρεσκάδα και όχι χημικές μυρωδιές και το κυριότερο, το παιδί μου είναι 100% ασφαλές ακόμα και αν τα καταπιεί!
    Για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο υπάρχουν 2 λύσεις εξίσου καλές:
    1) Soap nuts
    2) Σαπούνι ελιάς: Ανακατεύω 1 μέρος πράσινο τριμμένο σαπούνι με 1 μέρος μαγειρική σόδα και 1 μέρος βορικό οξύ (στα φαρμακεία). Χρησιμοποιώ 3 κουταλιές/πλύση στους 40ο
    Για μαλακτικό: πάντα άσπρο ξύδι γιατί είναι Κ.Α.Τ.Α.Π.Λ.Η.Κ.Τ.Ι.Κ.Ο. τόσο στη διατήρηση των ρούχων όσο και στο δέρμα.
    Στις περιοχές με σκληρό νερό (δηλ.σχεδόν όλη την Ελλάδα) καλό θα ήταν να προσθέσεις και αποσκληρυντικό πλυντηρίου. Έχω δει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα λευκά ρούχα (στα οποία επίσης προσθέτω 1/2 με 1 φλ.καφέ λεμόνι στην κυρίως πλύση)

    Το δικό μου καθαριστικό γενικής χρήσης, εκτός από ξύδι, βόρακα και σόδα περιέχει και μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια.
    Για το πλύσιμο των τοίχων αρκεί ζεστό νερό, σαπούνι κ αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και το σπίτι σας θα μοσχοβολάει για μέρες/
    Στην ουσία καθαρίζω όλο το σπίτι με σαπούνι, σόδα, ξύδι, βορικό οξύ και αιθέρια έλαια.
    Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό το άσπρο ξύδι μπορείς να μου πεις που μπορούμε να το βρούμε;

      Διαγραφή
    2. Στο εμπόριο κυκλοφορεί, εγώ το φτιάχνω φυσικά σπίτι μου στον αποστακτήρα 4 λίτρων νερού που έχω...

      Διαγραφή
  7. Γράφετε :
    "Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες:
    Τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν."


    Να το τολμήσω; Εχετε εμπειρία της αποτελεσματικότητας του;
    Γιατί, αυτό με τη ζάχαρη με τρομάζει!
    Ή οι μικρές κουκαράτσες δεν είναι φίλες με τη ζάχαρη;

    Τις ευχαριστίες και τον ενθουσιασμό μου για τις συμβουλές σας.
    Σας βρήκα ψάχνοντας για την εξολόθρευση τους. Ξαφνικά εδώ και μια βδομάδα με επισκέφτηκαν και εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/8/10, 8:40 μ.μ.

    Καλησπέρα σας,
    θα ήμουν πραγματικα ευγνώμων αν μου δίνατε λύση στο απογοητευτικό πρόβλημα των πεταλούδων μέσα σε τρόφιμα και ντουλάπια... ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά με πολλά φύλλα δάφνης στα ντουλάπια έλυσα το προβλημα

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμε, εγώ παραγγέλνω αυτά http://www.aeroxon.de/de/ όταν δεν μου τα φέρενει κατάστημα με βιολογικά.
    Ειναι παγίδες κόλλας, πάνε οι πεταλούδες και κολλάνε, πολύ αποτελεσματικά.

    Δοκιμάστε να βάλετε και σκόρδο στα όσπρια και αλεύρια , η γιαγιά μου μού έλεγε οτι έιναι ένα κι ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/9/10, 5:59 μ.μ.

    Καλησπέρα σας,

    Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος πως θα μπορούσα να βγάλω μούχλα από ρούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΥΧΛΑ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ(ΧΥΜΟ) ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΟΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ( Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΑ ΚΑΡΦΙΑ ( ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΩΡΟ)ΤΑ ΤΥΛΙΓΩ ΡΟΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΡΑΠ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΡΩΝΩ ΠΑΛΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΤΕΥΣΕΙΣ (ΜΠΑΝΙΟ ΚΛΠ) ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΗ ΑΡΑΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ, ΣΕ ΝΙΠΤΗΡΕΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΟΥΡΑ ΓΑΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/11/10, 2:25 μ.μ.

    Γεια σας θα ηθελα να σας θυμισω οτι στα ντουλαπια μας κυριως αυτα με τα τροφιμα μπορουμε να βαλουμε σακουλακια απο τουλι που να περιεχουν δαφνη ή φυλλα καστανιας και ετσι απομακρυνουμε τα εντομα,ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/12/10, 4:36 μ.μ.

    μπορει να μου πει καποιοσ που θα βρω βορικο σε σκονη η σε οξυ?εχω μεγαλο πρβλημα με κοκκινεσ μιρεσ κατσαριδεσ!ουτε το γκολαθ τησ αβεντισ πιανει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βόρακα σε σκόνη βρίσκεις στα φαρμακεία, συνήθως τον χρησιμοποιούνε για μυκητιάσεις στα πόδια αν θυμάμαι καλά (μάλλον δεν ξέρουνε ότι καλύτερη δουλειά κάνει το ξύδι με αλάτι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/3/11, 12:40 μ.μ.

    Επειδή έχω φίλη χημικό με έχει ενημερώσει ότι το λευκό ξύδι είναι το καλύτερο λαμπρυντικό για το πλυντήριο πιάτων (και προστατεύει το πλυντήριο από τα άλατα). Το λαμπρυντικό που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικά τοξικό γιατί μένει στα πιάτα με αποτέλεσμα να το τρώμε!! Έχω χρησιμοποιήσει ξύδι με εκπληκτικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/4/11, 9:59 μ.μ.

    για τα μυγάκια και τις πεταλουδίτσες στα συρτάρια κ ντουλάπια κουζίνας βάζω φύλλα δάφνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/4/11, 3:41 μ.μ.

    Πόσο εύκολα και απλά μπορούν να γίνουν όλα με λίγη σόδα, ξύδι και νεράκι!
    Και να σκεφτούμε πόση χημεία ποτίζει κάθε μέρα τα σπίτια και το σώμα μας..

    Ευχαριστούμε για το κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/4/11, 5:24 μ.μ.

    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΕΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!!ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θοδωρής Τ.23/4/11, 11:40 π.μ.

    Για την κλεισούρα, ένα μπώλ με ξύδι διώχνει την μυρωδιά, ίσως μαζί με καλό αερισμό του χώρου βοηθήσει να φύγει η μυρωδιά του λούστρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σας. Ως πρωτάρα, έκανα νομίζω μια βλακεία: έφτιαξα το γενικό καθαριστικό και σφουγγάρισα το σπίτι με όοοολο αυτό που έφτιαξα. Το πάτωμα έγινε πολύ θαμπό και σαν να "κολλούσε" οπότε ξαναδιάβασα τις οδηγίες και κατάλαβα το λάθος μου... Πώς μπορώ να το επαναφέρω; Παίζει ρόλο που είναι μάρμαρο; Είναι το καθαριστικό κατάλληλο ή μήπως χρειάζομαι κάτι άλλο;
    Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Τερέζα
    Η ζάχαρη προσελκύει τις κατσαρίδες και η μαγειρική σόδα τις σκοτώνει.
    Η σόδα τους δημιουργεί αέρια και αφού δεν μπορούν να αεριστούν,στην κυριολεξία σκάνε!
    το έχω δοκιμάσει και πρέπει να σου πω πως δουλεύει τέλεια
    δες εδώ στο blog μου :)
    http://toxrisimo.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/7/11, 2:31 μ.μ.

    για το πλυντηριο πιατων καποια ιδεα οικολογικη? πων να το χρησημοποιησω χωρις απορυπαντικο??? το λαμπρυντικο το εχω εγκαταλειψη αρκετο καιρο ομως πως να πλυθουν τα πιατα??? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/12/18, 5:47 μ.μ.

      Εγώ φτιάχνω ένα μίγμα με σόδα φαγητού, λευκό ξύδι και ξινό (σε σκόνη) και το βάζω σε πλαστικές πάγο θήκες. Το αφήνω να στερεοποιηθει και έτσι έχω ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, φυσικές (αφού είναι βρωσιμες) και οικονομικές!

      Διαγραφή
    2. Μπορειτε να μας πειτε αναλογιες;

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος17/7/11, 5:24 μ.μ.

    η λεβαντα διωχνει τα εντομα!!!:0 ειχα πολλα ζωα μεσα στο σπιτι και συχνα ειχαμε και ψυλους...τυχαια χρεισιμοποιησα λεβαντα (απλα επειδη μου αρεσε το το αρωμα της)και απο τοτε δεν ξαναηρθε ψυλος στο σπιτι.. και αναρωτιομουν πως εγινε ετσι αποτομα αυτο. :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/7/11, 7:41 μ.μ.

    5.24 Χωριο που φαινεται κολαουζο δε θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/9/11, 1:28 μ.μ.

    Που μπορούμε να βρούμε μεγάλες ποσότητες σόδας. Αν τις πάρουμε απο το souper market θα δώσουμε μια περιουσία..

    Ευχαριστώ

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος6/9/11, 2:15 μ.μ.

    Μεγάλες ποσότητες σόδα και βόρακα μπορείτε να βρείτα στα χημικά ΜΑΝΗΣ, Γερανίου 13, Αθήνα (Παράλληλη στην Αθηνάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος6/9/11, 2:27 μ.μ.

    Για απορυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορείτε να δοκιμάσετε το ακόλουθο: 1 κουταλιά της σούπας βόρακα
    1 κουταλιά της σούπας σόδα (καλύτερα πλυσίματος/ανθρακικη)
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Δυστυχώς δεν έχει τα θεαματικά αποτελέσματικα που δίνουν τα επώνυμα απορρυπαντικά άλλα είναι μια καλή εναλλακτική εφόσον χρησιμοποιηθεί με λευκό ξύδι στην θήκη του λαμπρυντικού. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος6/9/11, 2:32 μ.μ.

    Για τον σκώρο τροφίμων έχω αγοράσει από μπαχαράδικο, λεβάντα σε μεγάλη ποσότητα, την έχω τοποθετήσει στην τροφοθήκη και μετά από λίγο διάστημα δεν ξαναεμφανίστηκε σκώρος. Το μυστικό όμως είναι να μην έχεις ανοιχτές συσκευασίες και να διατηρείς τα ντουλάπια πολύ καθαρά. Περιττό να πω ότι αλεύρι και σιμιγδάλι το καλοκαίρι διατηρούνται μόνο στο ψυγείο. Δήμητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος26/9/11, 1:20 μ.μ.

    Καλησπερα σας! δοκίμασα τα καθαριστικά αλλά η συνταγή για το γενικό καθαριστικό... ή κατι δεν κατάλαβα καλά ή κάτι έκανα λάθος... διότι ακολούθησα τη συνταγή έβαλα το μίγμα σε ένα πλαστικό spray και μετά από 1 εβδομάδα που πήγα να το χρησιμοποιήσω μύριζε πάρα πολύ άσχημα... ξέρετε τι μπορεί να πήγε στραβά; Θέλω να το ξαναδοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος26/9/11, 3:39 μ.μ.

    δεν ξερω γιατι μυριζει το διαλυμα σου...εγω τόσα χρόνια δεν εχω κανενα προβλημα. Χρησιμοποιω λευκο ξυδι και το αραιωνω με νερο. 1/2 φλυτζανι ξυδι και το υπολοιπο νερο μεχρι να γεμισει το μπουκαλι. μερικες φορες προσθετω μερικες σταγονες αιθεριο ελαιο. Πάντως το μιγμα μυριζει στις επιφανειες μεχρι να εξατμιστει το ξυδι. μετα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαιρετε κι απο μενα... Καταπληκτικες οι συμβουλες σασ αφου ειμαι πολυ "απαιτητη" με την καθαριοτητα αλλα και πολη οικολογα.... Μια ερωτηση παρακαλω...
    ξερετε καποια λυση για να γθαλισω τα κυπελλα και τα μεταλια του αντρα μου??? Δεν ειναι ασημι ολα και δεν ξερω τι να χρησιμοποιησω γιατι δεν θελω να διαβρωσω το μεταλλο και να τα θαμπωσω... Επεισης θελω να ρωτησω σχετικα με τα αλατα του πλυντηριου..μου ειναι να χρησιμοποιω σοδα αλλα ανυσηχω για το πλυντηριο.. Ειναι οντως αποτελεσματικη???Επεισης θα ηθελα να ξερω πως μπορω να κα8αρισω inox απο τα λυπη οπως πχ ο αποροφυτηρας μου.. μου ειχαν πει για οινοπνευμα αλλα δεν ειναι και τοσο αποτελεσματικο καποια αλλη προταση???

    Ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος4/10/11, 4:55 μ.μ.

    Παραθέτω παρακάτω μία συνταγή για σαμπουάν/αφρόλουτρο για κάθε τύπο μαλλιών/δερματος

    1 & 1/2 ml απιονισμένο νερό
    30 γραμμάρια καυστική ποτάσσα (όχι καυστική σόδα)
    100 γραμμάρια τριμμένο σαπούνι ελαιολάδου (ακόμη και αρκάδι άσπρο).
    μια χούφτα αποξηραμένη λεβάντα ή εναλλακτικά φλούδες λεμονίου/πορτοκαλιού

    Ζεσταίνουμε το νερό. Κρατάμε το ένα λίτρο ρίχνουμε την ποτάσσα και ανακατεύουμε.
    Αφού διαλύσαμε την ποτάσσα ρίχνουμε και το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 500 ml νερό που μας έμειναν και την λεβάντα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και τα δύο μίγματα. Οταν κρυώσουν ρίχνουμε το ένα μίγμα στο άλλο και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη. Εάν το μίγμα έχει βγεί πολύ αραίο ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά ανακατεύοντας (μπορούμε να ρίξουμε και μία κουταλιά σαμπουάν). Η υφή του μίγματος θα είναι παρόμοια με σαμπουάν (ίσως λίγο πιο αραιό) χωρίς την προσθήκη γλυκερίνης. Θα μοσχομυρίζει λεβάντα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Εάν περιμένετε μία εβδομάδα το μίγμα γίνεται πιο διαυγές. Η ποσότητα της ποτάσσας είναι πολύ μικρή και με το βράσιμο κατεβαίνει το πεχά. Δοκιμάστε την συνταγή και θα με θυμειθείτε, γιατί θα εξοικονομείσετε ένα αρκετα μεγαλο ποσό από αύτο που διαθέτετε για προιόντα περιποίησης σώματος. Έαν χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνείσετε μέσω του μπλόγκ. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος17/10/11, 11:12 π.μ.

    Καλησπέρα. Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Έχω γάτα μέσα στο σπίτι. Αν χρησιμοποιήσω σόδα+ζάχαρη για τις κατσαρίδες και πετύχει καμία το γατί μου (της είναι μεζές) υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα σας. Αρχισα να χρησιμοποιω το πρασινο σαπουνι,σε σκονη, διαλυμενο σε νερο, με λιγο ασπρο ξυδι, για το πλυσιμο των πιατων, ομως η λιπαροτητα δεν φευγει απο τα πιατα. Βασικα στο σφουγγαρι δεν δημιουργειται καθολου αφρος και νομιζω οτι τα πιατα δεν καθαριζουν. Τι δεν εχω κανει σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος1/11/11, 12:40 μ.μ.

    Προς απάντηση στην Βάγια. Το πράσινο σαπούνι ελαιολάδου δεν κάνει τόσο αφρό όσο το Ava ή οποιοδήποτε άλλο υγρό πιάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καθαρίζει. Δοκίμασε να βάλεις σε μία λεκάνη μία κουταλιά της σούπας σαπούνι διαλυμένο σε ένα λίτρο ζεστό νερό και λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και χρησιμοποιήσε το ως έχει. Έαν θέλεις σαπούνι με αφρό δοκίμασε το Ασπρο Αρκάδι σε πλάκα που περιέχει φοινικέλαιο. Το φοινικέλαιο έχει την ιδιότητα να κάνει πλούσιο αφρό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το τρίψεις ώστε να το χρησιμοποιήσεις όπως το σαπούνι ελαιολάδου διαλυμένο σε ζεστό νερό. Ελπίζω να βοήθησα. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απάντηση σχετικά με τις γάτες και τις παγίδες για κατσαρίδες

    Έχω κι εγώ γάτες και έφτιαξα αυτή την παγίδα με 2 πλαστικά πιατάκια (το ένα σαν καπάκι) που τα ένωσα με σελοτέιπ και έκοψα με ψαλίδι μια τρύπα (στο κάτω πιάτο για να είναι στο επίπεδο του εδάφους) από την οποία μπορούν να μπουν τα ζωύφια αλλά όχι οι γάτες! Το ίδιο έκανα και για τα ποντικοφάρμακα με ένα πλαστικό κουτί από παγωτό.

    Ελπίζω να σας βοηθήσει αυτό.
    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος15/11/11, 6:24 μ.μ.

    melilab, αυτος ειναι ο σημαντικοτερος λογος που χανουμε τις γατες. Τρωνε δηλητηριασμενους ποντικους. Αν εχεις γατες, μην βαζεις ποντικοφαρμακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος23/1/12, 4:10 μ.μ.

    Καλησπερα. Υπαρχει καποιο υγρο πιατων που μπορουμε να φιαξουμε μονοι ωστε να το χρησιμοποιοισουμε στο Πλυντηριο πιατων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος6/2/12, 8:31 π.μ.

    Καλημερα σας!! ολα ειναι υπεροχα και κυριως οικονομικα γιατι σχεδον ολα τα προϊόντα υπαρχουν σπιτι μας! Κατι που να εξολοθρευει ή εστω να διωχνει τα ποντικια υπαρχει;..εχουμε πολυ σοβαρο προβλημα!!ανεβαινουν παντου και αφηνουν τα ιχνη τους και ειναι εντελως ανθυγιεινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος27/4/12, 12:44 π.μ.

    Προς Βάγια

    Το άσπρο σαπούνι είναι καλύτερο όπως ανέφερε και επόμενος ανώνυμος αλλά δυστυχώς όταν κρυώσει το μείγμα, πήζει και γίνεται σχεδόν στερεό (πολλά μικρά κομμάτια). Για να πετύχεις καλύτερο μείγμα, πιο ρευστό, πάρε από το Σούπερ μάρκετ απευθείας το πράσινο αρκάδι σε σκόνη επειδή το εργοστάσιο έκοψε το σαπούνι απευθείας σε μικρότερους κόκκους. Ο τρίφτης της κουζίνας ναι μεν κοβει καλά σε μικρά κομμάτια, αλλά μετά λίγα μένουν σαν σβώλοι στο καυτό νερό. Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο.

    Επιπλέον, πρόσεχε στο λεμόνι/ξύδι που ρίχνεις ως συντηρητικό. Αν ξεφύγεις, το σαπούνι θα "κόψει" στα συστατικά του. Εναλλακτικά, ρίξε τειοδεντρο ως συντηρητικό.

    KK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καταπληκτικο το site σας, συγχαρητηρια!μηπως γνωριζετε να μου πειτε τι θα μπορουσε να διωχνει τις σαρανταποδαρουσες απο την αυλη μου αλλα κ μεσα απο το σπιτι μου?επισης για τα φιδακια εκτος απο θειαφι που αν βραχει χανει τις ιδιοτητες του, υπαρχει κ κατι αλλο? ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Θα τις εφαρμόσω και εγώ στο σπίτι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος5/6/12, 9:47 π.μ.

    καλημερα θα ηθελα να υποβαλω τη δικη μου εμπειρια σχετικα με το σαπουνι απο τηγανολαδο.το φτιαχνω και εγω στο σπιτι μονη μου και επειδη χρησιμοποιω βαμβακερες πανες για το παιδι μου λογω αλλεργιας που εχει στις αλλες θελω να ξερετε οτι δεν εχω κανει τη συνταγη για απορρυπαντικο πλυντηριου βαζω απλα στον καδο το τριμενο σαπουνι 1.5 κουταλια σουπας για 5 κιλα ρουχα και πλενω στους σαραντα και για μαλακτικο ριχνω ασπρο ξυδι.καθαριζουν ετσι καλα δεν μυριζουν γιατι εχω βαλει και αιθεριο ελαιο λεβαντα και τσγιδεντρο στο σαπουνι και δεν εχω κανενα προβλημα με το δερμα του μωρου μου.να σημειωσω οτι επειδη μενω σε περιοχη με σκληρο νερο βαζω εξτρα σοδα για αποσκληρυντικο νερου οπως εκλανα και παλια με τα απορρυπαντικα του εμποριου .δεν χρησιμοποιυσα ποτε τα διαφορα σκευασματα που ειναι για τα αλατα παντα σοδΑ ΕΒΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος23/6/12, 2:37 μ.μ.

    Καμιά ιδέα για σφουγγάρισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημερα σε ολους και συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια που κανετε. Ευχομαι για το δικο μας καλο να συνεχισετε ετσι. εχω ενα προβλημα. εχω φτιαξει το αππορυπαντικο για το πλυντηριο, αλλα τα λευκα μου βγαινουν γαριασμενα παροτι προσθετω και χυμο λεμονιου. τι λαθος κανω? επισης το σαμπουαν εχει γινει ζελατινοειδες και δεν κανει αφρο. ευχαριστω εκ των πρωτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα σε όλους, η μπάλα δε φαίνεται να δουλεύει,επίσης θεωρώ πως είναι ύποπτο να απαντάει κάποιος άλλος μετά από 18 μόλις λεπτά για τη θαυματουργή μπάλα και να κάνει και διαφήμιση σε κάποια ιστοσελίδα.
    Επιπλέον τα σχόλια είναι και ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Vangeli ευχαριστώ για την υπόδειξη και εγώ θεωρώ ύποπτα τα σχόλια για αυτό και τα διέγραψα (εξάλλου είναι εμπορικό προϊόν και δε μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας…).
    Συνηθίζω να αφήνω τις αγγελίες ή διαφημίσεις για προσωπικά προϊόντα, αν και πάλι δε μπορώ να ελένξω το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος12/8/12, 10:08 μ.μ.

    Μαρία25
    Γεια σας,
    ηθελα κ εγώ να ρωτήσω,για το σφουγγάρισμα ισχύει το μίγμα γενικού καθαρισμού που αναφέρετε στην αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος12/8/12, 10:11 μ.μ.

    Μαρια25
    Επίσης ήθαλα να ρωτήσω το ξύδι πρεπει σε όλες τις περιπτώσεις να ειναι ασπρο;το αλλο δεν κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. προσφατα ακολούθησα και εγώ συνταγή απορρυπαντικού για το πλυντήριο πιάτων που βρήκα στο διαδίκτυο και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα (δυστυχώς δεν έχω το blog που το βρήκα εύκαιρο τώρα για να το αναφέρω)
    Η συνταγή :
    1μέρος βόρακα
    2μέρη μαγειρική σόδα
    1/2 μέρος "ξυνό" (κιτρικό οξύ)
    1/2 μέρος αλάτι μαγειρικό
    Αναμειγνύεται τα υλικά και έχετε σκόνη για το πλυντήριο πιάτων.
    Χρησιμοποιώ 1 1/2 κουταλιές της σούπας.
    Το κόστος εκτιμώ ότι είναι μικρότερο από τα εμπορικά απορρυπαντικά, δεν επιβαρύνεται με κάτι το πλυντήριο που θα το κατέστρεφε και τουλάχιστο ξέρω τι τυχόν υπολείμματα έχω από χημικά στα πιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το πιο καλό site που υπάρχει στο διαδίκτυο για όσους αγαπούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και θέλουν να απαγκιστρωθούν από τον απλά καταναλωτικό τρόπο ζωής. Συγχαρητήρια κύριε, συνεχίστε και εμείς θα σας ακολουθούμε πιστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος3/10/12, 1:13 π.μ.

    Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το blog. Οπότε είπα να κάνω κι εγώ το σχόλιό μου.
    Καθαρίζω εδώ και χρόνια το φούρνο με τη σόδα που προτείνετε και εδώ. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, χωρίς εκείνη την άθλια μυρωδιά των καθαριστικών φούρνων που κυκλοφορούν.
    Επίσης για τα ασημικά, χρησιμοποιώ οδοντόκρεμα που απλώνω και τρίβω με μαλακή οδοντόβουρτσα. Γυαλίζουν σαν καινούρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος16/10/12, 1:36 π.μ.

    Πολύ με ενδιαφέρει η συνταγή για το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που διαβάζω λίγο πιό πάνω. Θέλω όμως να ρωτήσω, τη σκόνη αυτή τη βάζω που??? Τη ρίχνω χύμα μέσα στα πιάτα, κλείνω το καπάκι κ βαζω μπρος? Και μια ερώτηση ακόμα, το τριμμένο σαπούνι, πράσινο ή ασπρο μέσα στο πλυντριο, δε δημιουργει πουρι στον καδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Στο πλ. πιάτων και εγω τις περισσοτερες φορες χρησιμοποιω την συνταγη με τον βορακα,σοδα,ξινό κ αλατι. Θεωρώ ότι πρεπει να κανεις μερικες δοκιμες για την σωστη δοση καθως εξαρταται απο το νερο της περιοχης σου.
    Εγώ βάζω 1 κ.σ. στο συρταρακι οπου θα εβαζες την ταμπλετα ή τη σκονη του εμποριου και το κλεινω.
    ΕΠΙΣΗΣ προσθετω 1-2 σταγονες υγρο απορρ.πιατων για πλυσιμο στο χερι στο ιδιο συρταρακι μαζι με τη σκονη (προσοχη! μονο μεχρι 2 σταγονες)
    ΤΕΛΟΣ για να μην δημιουργειται πουρι στον καδο και για την εξαλειψη των οσμων γεμιζω μεχρι τη μεση ενα φλυτζανι με ξυδι και το τοποθετω ορθιο στο επανω διαζωμα του πλυντηριου. Ή ραντιζω τα πιατα με ξυδι πριν κλεισω την πορτα
    Ελπιζω να βοηθησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος7/12/12, 4:40 μ.μ.

    Μολις αγορασα βορακα απο το φαρμακειο και διαβασα πανω στο κουτι οτι επηρεαζει την γονιμοποιηση/μπορει να βλαψει το εμβρυο γνωριζει κανεις για αυτο το θεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος23/12/12, 5:06 μ.μ.

    σοδα παίρνω απο το καρφουρ - την καρφουρ φυσικα. ειναι σε κουτακι όπως η ήλιος αλλα κάτω απο την μισή τιμή. πριν βρω την καρφούρ έπαιρνα την ήλιο που ήταν διπλή απο όλες τις υπολοιπες στα ίδια περίπου λεφτα. με την καρφούρ ομως σώθηκα, γιατί κάνω κατάχρηση! Ευτυσώς τώρα τα καρφούρ τα πηρε ο μαρινόπουλος και είναι ελληνικά και δεν έχω πια τύψεις. αν και μόνο σόδα και ξύδι έπαιρνα. τα καθαριστικά μου δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Α! και απειδή πήρε ο μαρινόπουλος τα καρφούρ ανώνυμε-μη, δεν έχεις τύψεις επειδή είναι έλληνας με τα όλα του, με τα λεφτά στην ελβετία, με φοροδιαφυγή, με μειώσεις μισθών, με επισχέσεις εργασίας, με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, με απολύσεις, με εργασία εκ περιτροπής, με απλήρωτες υπερωρίες.
    Να τον χαίρεσαι τον ελληνα επιχειρηματία που τόσο σε λυτρώνει από ενοχές.Ελπίζω το δικό σου παιδί να μην χρειαστεί να δουλέψει για αυτόν τον Ελληνα. Στο εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος19/7/13, 11:31 μ.μ.

    Σοδα μαγειρικη σε μεγαλη συσκευασια πηρα απο μεγαλο πολυκαταστημα που ειναι για εμπορους(καταλαβατε νομιζω). Απο κι πηρα σακουλα των 900γρ με 1.5ΟΕ με ΦΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. γεια σας....παρα πολυ χρησιμες οι σημβουλες σας να ειστε καλα...εννοειται πως θα τις δοκιμασω ολες....κ οσες δουλευουν στ αληθεια θα γινουν τροπος ζωης...ηθελα να ρωτησω κατι...το βορικο οξυ ειναι διαφορετικο απ το βορακα? τι να προτιμησω απ τα 2 για το πλυντηριο των ρουχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος4/10/13, 8:16 μ.μ.

    Γεια σας
    Μου επεσε το αρωματικο της λεκανης μεσα και τραβηξα καζανακι.
    Εχει περασει ενας μηνας και σηκωνει τή σταθμη του νερου .
    Τι να κανω ?
    Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος11/11/13, 12:02 μ.μ.

    Καλημέρα σε όλους...γνωρίζει κανείς κάποιο φυσικό καθαριστικό για τα πορτάκια της κουζίνας που είναι από βακελίτη; Μένουν ίχνη από χέρια και λαδιές που δεν φεύγουν τελείως μόνο με πανί και νερό. Υπάρχει κάτι που να μην χρειάζεται να ξεβγαλθεί, όπως το σαπούνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Αντώνης είπε...
    Δεν καταλαβαίνω γιατί να χρησιμοποιείτε ποντικοφάρμακο όταν έχετε γ΄λατες στο σπίτι! Υπάρχει ασφαλέστερη μέθοδος καταπολέμησης των ποντικών; Όχι πείτε μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος22/6/18, 3:48 μ.μ.

    Απορρυπαντικό για το πλυντήριο πιάτων όπως το ανέφεραν στα πιο πάνω σχόλια αλλά χωρίς το αλάτι. 1 μέρος βόρακα,
    2 μέρη μαγειρική σόδα ή σόδα πλύσης, 1/2 μέρος "ξυνό" (κιτρικό οξύ).
    Καθαρίζει τα πιάτα τέλεια! Το μόνο μειονέκτημα είναι πως σε κάθε πλύση πρέπει να καθαρίζω το φίλτρο γιατί μαζεύεται εκεί ένας λιπαρός αφρός... αλλά πάλι έτσι το πλυντήριο είναι πάντα πεντακάθαρο και δεν μυρίζει πότε άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος22/6/18, 3:52 μ.μ.

    Να συμπληρώσω για το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων πως δεν συνίσταται για τα πλαστικά. Αυτά τα πλένω στο χέρι με πράσινο λιωμένο σε νερό σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για την διατήρηση των χρωμάτων του χαλιού μη το αφήσετε να στεγνώσει κάτω από τις ακτίνες του ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα