Φτιάχνουμε το καλοκαίρι

Αφιέρωμα: Τι φτιάχνουμε το καλοκαίρι

Φτιάχνουμε το καλοκαίρι


Φτιάχνω Φτιάχνω βαλσαμόλαδο και βάμμα υπέρικου

Φτιάχνω τοματοπολτέ-πάστα τομάτας
Φτιάχνω τοματοπολτέ-πάστα τομάτας

Φτιάχνω μαρμελάδες
Φτιάχνω σπιτικές μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα

Φτιάχνω σπιτικό τραχανά
Φτιάχνω σπιτικό τραχανά

Φυτεύω δέντρα από κουκούτσια
Φυτεύω δέντρα από κουκούτσια

Αποξηραίνω δαμάσκηνα
Αποξηραίνω δαμάσκηνα

Αποξηραίνω σύκα
Αποξηραίνω σύκα

Αποξηραίνω φρούτα και λαχανικά στον ήλιο
Αποξηραίνω φρούτα και λαχανικά στον ήλιο

Φτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι
Φτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι

Φτιάχνω γλυκό καρπούζι
Φτιάχνω γλυκό καρπούζι

Διαβάστε ακόμη:Καλοκαιρινές συμβουλές για το σπίτι & την εξοχή

32 σχόλια:

  1. Χαράλαμπος1/8/14, 9:25 μ.μ.

    Αγαπητέ παλιά λόγω της ''μη γονιμότητας'' σε κάθε χωριό υπήρχαν 5-10 που μπολιάζαν (κεντρώνανε κεντράδια το λένε στα χωριά μου) και έτσι λυνόταν και αυτό το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεοδωρε η καποιος αλλος φιλος τον εχει χρησημοποιησει τον ζεολιθo;αξιζει τον κολο να δοκιμασουμε σε κηπευτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρης Γαρέφης4/8/14, 7:37 μ.μ.

    Καλησπέρα σας,
    Που μπορώ να βρώ νεροκάρδαμο σε σπόρους η έτοιμο(σε λαικη αγορά)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης8/8/14, 7:05 π.μ.

    Πώς μπορώ κάτι γιά κοριους παράσιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μετά το τσίμπημα, η αλόη κάνει πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει η.....εγγλέζικη πηγή.......!?!?
    Μεταφρασμένος στα αγγλικά ο Διοσκουρίδης και από τα αγγλικά ξαναμεταφρασμένος στα ελληνικά!!!! Θα τρελαθούμε :lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που ειναι το περιεργο; Mην τρελαθουμε τσαμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα δοκίμασα να φτιάξω μόνη μου αρωματικά λάδια με βότανα για μαγειρική και προτίμησα τι μέθοδο της ωρίμανσης. Τα άφησα περίπου 3 εβδομάδες και παρατήρησα ότι το λάδι έχει θολώσει, έτσι γίνονται ή έκανα κάτι λάθος; Ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλιά συνταγή, απλή και δοκιμασμένη από Χανιά Κρήτης, για άμεσα αποτελέσματα, που απαλλάσσει οριστικά από την πέτρα και συνήθως με την πρώτη και μόνη φορά : ένα ολόκληρο αυγό κότας μέσα σε χυμό λεμονιού να το σκεπάζει. Καλύπτουμε το ποτήρι με ένα πιατάκι και μόλις το αυγό διαλυθεί πλήρως πίνουμε. Απαραίτητη προϋπόθεση : το αυγό να είναι ζεστό, ολόφρεσκο, κατευθείαν από την κότα μόλις το κάνει (και εδώ έγκειται η δυσκολία εφαρμογής από τον άνθρωπο της πόλης) και ο χυμός λεμονιού επίσης φρεσκοστυμμένος. Καν'τε το και θα ξεχάσετε πόνους, χειρουργεία και πολύπλοκα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιεί22/8/14, 9:08 π.μ.

    Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, μία ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για την ενίσχυση της ερωτικής επιθυμίας αλλά και της καλής λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος είναι το :

    Κορντισεπς.

    Στη Δύση, είναι ευρύτερα γνωστό ως το "Βιάγκρα των Ιμαλαΐων".

    Το Κορντισεπς, επίσης, εντάσσεται στα φαρμακευτικά μανιτάρια, το οποίο δείχνει και την σημαντική συνολικότερη συνεισφορά του στον οργανισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pap γνωρίζω παραπάνω για το θέμα από όσα γράφω και δεν έχω αποκαλύψει άλλα για ευνόητους λόγους... όταν μου βούλωσαν τα σωληνάκια, κοινώς χοληδόχοι πόροι και έγιναν λευκά τα απόβλητά μου, διάβασα ξανά αυτά που έχω γράψει... 1 κουταλάκι σπόρους σέλινου με έσωσε, αν βάλεις λοιπόν σε μηχάνημα βιοσυντονισμού, σέλινο, αψιθιά, αλόη δίνει 33% στο καθένα ίαση δηλαδή 99% ίαση.
    Για να κλείσω το θέμα το αυγό είναι κίτρινο και περιέχει χολίνη... στο εξωτερικό πουλάνε χολή ταύρου σε χαπάκια που τρώνε τη πέτρα σε 9 μήνες... όταν ο πάτερ Γυμνάσιος γράφει για χολή προβάτου πριν 100 χρόνια εμείς τον χλευάζουμε...


    Οτιδήποτε κίτρινο πικρό και στο σχήμα της πέτρας ή που φυτρώνει πάνω σε πέτρα, βλέπε περδικάκι σκορπίδι και τόσα άλλα κάνουν δουλειά αν σταματήσουμε να τρώμε σκουπίδια .... και να πίνουμε νερό με μεταλλικά άλατα ή φέτα που δημιουργούν τις πέτρες...
    Τέλος σταματήστε να κοιμάστε πλαγίως στα δεξιά πλακώνοντας το συκώτι και τη χολή σας...
    Φιλικά με αγανάκτηση... για την αμορφωσιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα ποτιζεις παρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με το αερόμετρο(πυκνόμετρο) 992-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γίνεται η εκχύλιση των ταννινών ,ανθοκυανών και γενικα των φεννόλων που βρισκονται στο δέρμα του στέμφυλλου , και έτσι βγάζεις ενα κρασί πίο κόκκινο και γενικά πιο ευεργετικό για τον ανθρωπινο οργανισμό, εγώ ετσι, με τσιπουρόβρασμα το κάνω το κρασί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έβαλα σε κρασί που είχε πάρει αέρα (όπως μου είπαν, στη γεύση λίγο νερουλό μου φάνηκε, καθόλου ξινό, καμμία ταννίνη) ένα κομμάτι από φρέσκο προζυμένιο ψωμί (δικό μου, αρκετά ξινό). σε μία μέρα έκανε λευκό μύκητα λεπτό πτυχωτό στην επιφάνεια, διαλύθηκε κάπως μετά από τρεις μέρες (έπεσε στον πάτο μάλλον ένα μέρος). Μυρίζει γλυκερά κάπως. Είναι αυτή η πορεία; Ξέρει κάποιος;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ζεόλιθος σαν πέτρωμα περιέχει και βαρέα μέταλλα. Δεν είναι είναι ίσως επικίνδυνο για τα φυτά μας όταν χρησιμοποιείται χωρίς επίβλεψη τουλάχιστον εδαφολόγου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος;;;;;;;;;;;;; Μέσα στο ήδη ξύδι,μπορώ να προσθέσω τσίπουρο περσινό για να γίνει περισότερο ή μπορεί να το χαλάσει;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Vasilis Kafataridis Fruitarian11/11/14, 10:17 π.μ.

    τα τελευταία 4 χρόνια είμαι φρουτοφάγος και φρουτοφάγοι τα κουκούτσια από τα φρούτα πετάνε στο μπαχτσέ, ή έξω για να γεμίζει όλη η γη καρποφόρα δέντρα για να τρώνε άνθρωποι, ζώα, πουλιά κλπ, για να έχουν να τρώνε οι επόμενες γενιές. εγώ αυτό κάνω κάθε μέρα.
    περισσότερα στο μπλόγκ μου Φρουτοφαγία - http://www.fruitariangoldendiet.blogspot.com/ και στο google Fruitarianism.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαιρετώ την παρέα του φτιάχνω.
    Φέτος ακολούθησα τη διαδικασία που έκανα κάθε χρόνο για την παραγωγή του λίγου κρασιού που φτιάχνουμε (καμιά 100 κιλά).
    Το αποθηκεύω σε γυάλινες νταμιτζάνες. Χωρίς κανένα συντηρητικό. Άλλωστε μέχρι να μπουν οι ζέστες της άνοιξης το έχουμε καταναλώσει.
    Το πρόβλημα είναι ότι φέτος στην επιφάνεια του κρασιού εμφανίζονται κάτι μικρά άσπρα (σαν σκουληκάκια). Η ποιότητα δεν νοιώθω να έχει αλλοιωθεί αλλά με φοβίζει αυτό το φαινόμενο. Φυσικά αναγκαζόμαστε πριν την κατανάλωση να το φιλτράρουμε.
    Μήπως μπορείτε να μου πείτε αν είναι επικίνδυνο για το κρασί ΄Δηλαδή μήπως έχει ξεκινήσει κάποια ζύμωση και μου το κάνει ξύδι στο τέλος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολυμνια18/1/15, 2:46 π.μ.

    έχω χρησιμοποιησει σχινοκαρπο, για να αρωματίσω ψωμί, μα δεν είδα κανένα αποτέλεσμα άξιο λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πολυμνια18/1/15, 2:50 π.μ.

    Στα μέρη μου ονομάζεται ''αντρικουκια'', και δυστυχώς οι άνθρωποι εδώ δεν ξέρουν τις ιδιότητες της. Εγώ χρησιμοποιώ φύλλα και καρπούς, σε μικρή ποσότητα μαζί με άλλα βότανα, για ''καρτερακι'' (αφέψημα με πολλά βότανα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για να ειμαστε σωστοί,,,,, υπάρχει το link που έδωσες http://e-ygeia.pblogs.gr/tags/katharizei-to-sykoti-gr.html .... και υπάρχει η σελίδα στο ίδιο site που λέει ακριβώς το αντίθετο... http://e-ygeia.pblogs.gr/2015/02/pws-tha-dialysete-eykola-tis-petres-sth-holh-me-fysiko-tropo.html#.VRcM8_msX4Y και μάλιστα η σελίδα που είναι υπέρ της μεθόδου είναι μεταγενέστερη. Εγώ προσωπικά δεν δοκίμασα την μέθοδο απλά αναφέρω τις ανισόρροπες αναρτήσεις εκείνης της σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό γίνετε συχνά εάν δεν έχουμε διαβάσει αρκετά και μεταφέρουμε άρθρα έτσι... ή δεν έχουμε σχετική εμπειρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα! Μένω στην Κρήτη και ψάχνω κράταιγο να φυτέψω στον κήπο μου από μοσχευμα. Μήπως έχεις κάποια πληροφορία σε ποιες περιοχές θα μπορούσα να βρω; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πολυμνια24/4/15, 10:16 μ.μ.

    Καλησπέρα και σε σένα. Καταγομαι απο Καλλικρατη Σφακίων και εκει υπαρχει το ειδος κράταιγου που κανει τους κόκκινους καρπούς. Σε παραθαλασσια περιοχή δεν το εχω δει. Θα το ψαξω όμως μήπως το αλλο ειδος με τους πρασινους καρπούς μπορεί να υπάρχει αλλού. Ισως όμως να το χουν σε φυτωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Βρίσκομαι Χανιά οπότε θα οργανώσω μια εκδρομούλα προς Καλλικράτη. Ψάχνω αυτό με τους κόκκινους καρπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. alex αυτή την εποχή δε θα βρεις τους κόκκινους καρπούς που γίνονται το Φθινόπωρο, τώρα είναι ανθισμένο με λευκά άνθη, παρατήρησε το
    ιδιαίτερο σχήμα των φύλλων για να το αναγνωρίσεις ή ρώτα κάποιον ντόπιο για το φυτό με το όνομα τρικουκιά, μαζεύονται και τα άνθη με τα φύλλα αυτή την περίοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολυμνια1/5/15, 12:55 π.μ.

    H πιο ωραία εποχή για βόλτα εκεί πάνω είναι τώρα. Καλός καιρός και το χωριό καταπράσινο. Καλό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πήγαμε σήμερα μια βόλτα.Το φυτό δεν ήταν δύσκολο να το ξεχωρίσεις (και με τη βοήθεια ττων φωτογραφιών στο tablet). Εξαιρετικά όμορφο και άγριο (καταγδάρθηκα), σαν το τοπίο. Βρήκα και ενα άλλο με τα ίδια άνθη αλλά πιο στρογγυλεμένα φύλλα. ϊσως κάποια άλλη ποικιλία, αυτό δεν το πείραξα... Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ελπίζω και τα μοσχεύματά μου να αποδώσουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΝΤΑΝΗ9/6/15, 7:33 μ.μ.

    ειμαι ο φανης απο το χωριο γεφυρα, νομος θεσσαλονικης...με ενδιαφερει αυτη η συνταγη που γραφεις με το αυγο και το λεμονι..το αυγο δηλαδη να το σπασω μεσα σ ενα ποτηρι με λεμονι και να το αφησω ως που διαλυθει εντελως? και μετα το πινω και φευγουν οι πετρες απο τη χολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. εννοείς αυγό ωμό, φίλε μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα