Σκουριές-Κυνήγι θησαυρού

Σκουριές-Κυνήγι θησαυρού

Ένα ντοκυμαντέρ για τα μεταλλεία χρυσού στις σκουριές

Ποιου "θησαυρού" δηλαδή; "Θησαυρός" είναι η μνήμη, η συλλογικότητα, το πάθος, η δύναμη και η αξιοπρέπεια των γυναικών και αντρών κάθε ηλικίας, που με τους αγώνες τους εμπλουτίζουν αυτή τη στρογγυλή γη.
"Θησαυρός" είναι η αντίσταση σε αυτό το παράλογο σύστημα, που υποβαθμίζει οικτρά τον πλανήτη και τις ζωές όσων τον κατοικούμε. Κομμάτι του "θησαυρού" συνεπώς, οι αγώνες των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής.

Η "Μεγάλη απεργία" των μεταλλωρύχων το 77 ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.
Η δυναμική και νικηφόρα αντίσταση των κατοίκων της Ολυμπιάδας ενάντια στον παραλογισμό της μεταλλουργίας χρυσού και στην καταστροφή του τόπου τους. Η εναντίωση στα τωρινά σχέδια της εταιρία "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές. Αυτός το λοιπόν είναι ο θησαυρός μας...

Αυτόν "κυνηγάμε" σ' αυτό το ντοκιμαντέρ που διακινείται έξω από τις επιταγές και τη λογική του εμπορεύματος. Και αφού έφτασε στα χέρια σας λοιπόν: Καλό κυνήγι θησαυρού.

Υ.Γ. Ο κατεξοχήν θησαυρός θα είναι... τα ευφάνταστα παιχνίδια των παιδιών πάνω στα συντρίμμια της βιομηχανικής και εμπορευματικής κουλτούρας.

Διαβάστε ακόμη:Επιβίωση στο δάσος και στο χιόνι

3 σχόλια:

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα