Πότε φυτεύονται τα δέντρα

Πότε φυτεύονται τα δέντρα

Κατάλληλη εποχή φύτευσης δέντρων

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψουμε δέντρα
Το Φθινόπωρο τα δέντρα προκόβουν καλύτερα και περισσότερο στους άνυδρους τόπους, γιατί ποτίζονται όλο τον χειμώνα και πιάνουν.
Φύτευε λοιπόν με τις πρώτες βροχές από τις 7 του Νοεμβρίου έως της 20 Δεκεμβρίου και αν δεν προφθάσεις τότε, από ανάγκη φύτευε και την Άνοιξη και πότιζέ τα πολύ, αλλά δεν προκόβουν τόσο όσο εκείνα που θα φυτεύσεις το Φθινόπωρο και άκουσε την αιτία να πεισθείς την αλήθεια.

  • Η φύσης δεν γίνετε να κάνει σε ένα καιρό δύο ενάντια πράγματα, αλλά πότε το ένα και πότε το άλλο.
  • Την Άνοιξη θρέφει η φύση τα πάνω μέρη του δέντρου και κάνει τους βλαστούς τα άνθη και τους καρπούς αλλά οι ρίζες τότε δεν αυξάνονται για αυτό δεν φυτεύονται τότε αλλά κεντρώνονται.
  • Το Φθινόπωρο πάλι γίνετε το αντίστροφο, τα ψηλά μέρη των δέντρων ασθενούν και ρίχνουν τα φύλλα τους ενώ οι ρίζες τρέφονται και μεγαλώνουν από την φύση τους.
  • Για αυτό πρέπει να φυτεύουμε τότε όταν βοηθάει η φύσης να γίνονται (δηλαδή το Φθινόπωρο), και την Άνοιξη να κεντρώνουμε.

Μάθε δε και αυτό, ότι όταν φυτεύεις δέντρο κάνει καλό να είναι το φεγγάρι υποκάτω της γης και αν το φυτεύσεις όταν αυξάνει η σελήνη δηλαδή στη γέμιση, αυξάνει γρήγορα, αν το φυτεύσεις στη χάση γίνεται καρπερότερο και ισχυρότερο.

Πηγή: Γεωπονικόν-Αγάπιου μοναχού του Κρητός

Διαβάστε ακόμη:Σπόροι δέντρων: Διάρκεια ζωής

11 σχόλια:

  1. Djbuduna φυσικά και μπορείς να φυτέψεις μέχρι τέλος Μαρτίου δέντρα. Απλώς τα δέντρα που φυτεύονται την άνοιξη θέλουν περισσότερο πότισμα για να ριζοπιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/10, 11:12 π.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΥΤΕΨΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 180 ΡΙΖΕΣ ΛΙΓΟΥΣΤΡΟ ΕΡΙΞΑ ΕΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ,,ΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΟΝΤΕ ΑΠΟ...ΜΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΣΤΟ?? Η ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΕ ΧΟΜΑ ΑΝ ΞΕΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΟΣΙ ΑΥΤΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/10, 12:50 μ.μ.

    μπορω να φυτεψω τωρα? επεσαν εχθεσ τα πρωτα χιονια και το υψομετρο του χριου ειναι γυρω στα 580μ.Η μαλλον να περιμενω την ανοιξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος γιατί κεντρώνουμε τα δέντρα (είμαι άσχετος, το ξέρω...), και επίσης κάποιες οδηγίες και συμβουλές γενικά... Επίσης ποια δέντρα ταιριάζουν με ποια. Πότε; Πώς;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/1/12, 11:09 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΑΡΧΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΠΟΤΕ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΜΟΥ..ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ..ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/13, 11:13 μ.μ.

    Μπορεί να κινδυνεύσει να διαγραφεί το σχόλιό μου ως άσχετο με την ανάρτηση, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να ρωτήσω το εξής: Τα φύλλα του δέντρου που φαίνονται στο φόντο της σελίδας είναι φύλλα φουντουκιάς;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΣΑΣ Κ ΘΕΟΔΩΡΕ ΕΧΩ 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙ 1 ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΝΤΙΠΟΖΗΤΟ 220 ΛΙΤΡΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤ ΚΑΙ 2 ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ( το θελω για τον κηπο μου) δεν εχω χωρο για την βανιλια ,αλλιος ε καλα τωρα πιοσ με παιανει σασ ευχαριστω που με ακουσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη γεια σου
      σε γλάστρες τα δέντρα θα μεγαλώσουν αναλόγως το χώρο που τους δίνεις δες εδώ πχ σε γλάστρες
      https://www.ftiaxno.gr/2013/02/blog-post_18.html

      Τώρα αρκετά δέντρα θέλουν ζευγάρια για να δέσουν καρπούς δες και εδώ λίγο
      Ποικιλίες δέντρων και επικονιαστές
      https://www.ftiaxno.gr/2010/05/blog-post_13.html

      Ελπίζω στην περιοχή σου να υπάρχουν ίδια δέντρα κοντά με αυτά που θα φυτέψεις

      Διαγραφή
  8. ποιους μηνες την ανοιξη φυτευονται τα οπωροφορα δεντρα και ποιους το φθινωπορο ???
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Φθινόπωρο όπως λέει και το άρθρο φυτεύουμε Νοέμβριο-Δεκέμβριο
    Την άνοιξη καλύτερο είναι να φυτεύουμε νωρίς Μάρτιο-Απρίλιο για να μην τα πιάσει η πολύ ζέστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα