To πρόγραμμα για το τριήμερο δράσης με φυσική καλλιέργεια

Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: τριήμερο δράσης με φυσική καλλιέργεια

Με το σύνθημα ετοιμάστε "βόμβες" ο "πόλεμος" άρχισε, η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ οργανώνει τριήμερο δράσης, με τίτλο "ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ", από την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Αντίρριο. Η δράση είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Μανίκη
που θα παρουσιάσει τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, δια της οποίας πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό "πόλεμο" που διέρχεται η χώρα μας, μέσα από συλλογικές δράσεις.
Την Παρασκευή το βράδυ θα οργανωθεί συζήτηση επί της κεντρική ιδέας της φυσικής καλλιέργειας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει σε εργαστήριο αγροκτήματος της περιοχής μας, πρακτική εφαρμογή των μεθόδων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Παρασκευή 16 Μαρτίου 20:00 - 21:30 στο Πνευματικό Κέντρο (στην πλατεία Αντιρρίου)διάλεξη - συζήτηση με τον Παναγιώτη Μανίκη και τους συνεργάτες.
Σάββατο 17 Μαρτίου 08:00 - 18:00 "Εργαστήριο μεθόδων φυσικής καλλιέργειας", σπέρνουμε σε αγρόκτημα, στη δυτική ακτή του Αντιρρίου.
Κυριακή 18 Μαρτίου 08:00 - 13:00 Κλάδεμα διάθεση σπόρων, ερωτήσεις απορείες, στο ίδιο αγρόκτημα.

Πως θα πάω:
Από Πάτρα:
Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ) στάση Αντίρριο ή αφήνω το ΙΧ στο ΡΙΟ και με το πλοίο της γραμμής (χωρίς εισιτήριο) περνάω στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ.

Από Ναύπακτο:
Αστικό λεωφορείο στάση ΑΝΤΙΡΡΙΟ.

Που θα πάω:
Την Παρασκευή 20:00:
Στην πλατεία στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ, στο πνευματικό κέντρο, 80 μέτρα από την προβλήτα Αντιρρίου.

Το Σάββατο και Κυριακή 08:00:
Ακολουθώ για 300 μέτρα, τον παραλιακό δρόμο της δυτικής ακτής από την προβλήτα και φτάνω στο αγρόκτημα. Σημάδια με το σήμα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ με καθοδηγούν.

Για περισσότερες πληροφορίες αν έρχομαι με ΙΧ, μπαίνοντας στο Αντίρριο, σταματάω στο πρώτο CAFE που συναντάω (DIVINO) και ρωτάω να με καθοδηγήσουν.

To πρόγραμμα  για το τριήμερο δράσης με φυσική καλλιέργεια

Η φυσική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος γεωργίας στην οποία δε χρησιμοποιούνται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, δε γίνεται κατεργασία της γης, ούτε βοτάνισμα η ζιζανιοκτονία. Ο εμπνευστής της, αγρότης, φιλόσοφος, και πρώην φυτοπαθολόγος, ο Ιάπωνας Μασανόμπου Φουκουόκα, μαθητής του οποίου ήταν ο κ. Παναγιώτης Μανίκης, την ονομάζει και μέθοδος του να μην κάνεις τίποτα.

Οι 4 βασικές αρχές της Φυσικής καλλιέργειας είναι:

Όχι κατεργασία της γης - όχι στο όργωμα,
Όχι λίπασμα,
Όχι βοτάνισμα,
Όχι φυτοφάρμακα.

Η φυσική καλλιέργεια, διαφέρει ριζικά τόσο από την επιστημονική γεωργία, όσο και από την βιολογική η την οργανική η την παραδοσιακή γεωργία, γιατί έχει ως φιλοσοφική αφετηρία την άποψη ότι η γης είναι τέλεια σε αντίθεση με την ανθρώπινη γνώση που είναι ατελής και περιορισμένη.

Σήμερα η φυσική καλλιέργεια έχει φτάσει στη μέγιστη απλότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αγροκτήματα, να αναβλαστήσουμε άγονους λόφους και βουνά, να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο, τυλίγοντας σπόρους μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα ("βόμβες") και σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία από 100 και πλέον είδη οπωροφόρων και δασικών δένδρων, λαχανικών, σιτηρών, και φυτών χλωρής λίπανσης, πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών (Άνοιξη – Φθινόπωρο).
http://aristotelis-foa.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html

3 σχόλια:

  1. μπράβο παιδιά,ξεκινήστε ΔΥΝΑΤΑ !!!!
    καλέστε οσο περισσότερο κόσμο μπορείτε,πρέπει να μάθουμε να καλλιεργούμε την τροφή μας.Είναι το πρώτο επαναστατικό μας βήμα απέναντι στους παγκόσμιους εξουσιαστές.
    ΟΙΚΟ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ Η ΠΟΡΕΊΑ ΜΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και από εμένα στον Αριστοτέλη και τα μέλη του! Όλοι πλέον βλέπουν τα προβλήματα και ξέρουν την πηγή τους. Ξέρουν ή προσπαθούν να μάθουν από ότι βλέπω και πως να το παλεύουν.

    Μπράβο και πάλι με ευχές για ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Αριστοτέλη για το σεμινάριο που διοργάνωσε. Όλα ήταν άψογα. Ήταν μια διαφορετική ματιά, άκρως ενδιαφέρουσα. Καλή συνέχεια.

    Κώστας Κουτσομπίνας
    Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα