Εκπαιδευτική έκθεση στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας

Εκπαιδευτική έκθεση στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας

Εκπαιδευτική έκθεση στην Καρδαμύλη

ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ- Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΛΙΕΣ- ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

10 με 13 Μαΐου-Παλιό Δημοτικικό σχολείο Καρδαμύλης

Το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας Φοίφα με τους «Ανώνυμους Σποροφύλακες» και το project «ReThink» σας προσκαλούμε στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας για να επισκεφτείτε μια έκθεση στην οποία θα συναντηθούν η μανιάτικη διατροφή, η παραδοσιακή καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα, οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων και η φυσική διαδικασία της κομποστοποίησης.

Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στις 10 με 13 Μαΐου στο παλιό δημοτικό Καρδαμύλης υπό την αιγίδα του δήμου Δυτικής Μάνης και των σχολείων του δήμου και με την στήριξη των εκδόσεων «Αδούλωτη Μάνη».

Στο αγρόκτημα μας συλλέγουμε και διατηρούμε μια τράπεζα σπόρων που ανέρχεται στις 120 περίπου παραδοσιακές ποικιλίες της περιοχής μας και μέρος της ποικιλότητας αυτής θα μεταφέρουμε στη έκθεση. Παράλληλα το πρόγραμμα ιδιοκατασκευών και καλλιτεχνικής ανακύκλωσης «Project-ReThink» θα παρουσιάσει χειροποίητες ιδιοκατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, δίνοντας έμφαση στον πεδίο της κομποστοποίησης με ξύλινους κομποστοποιητές. Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία 100% αποτελεσματική ως προς την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιούμε καθημερινά εργαστήρια πάνω στην οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, αλλά και χειροποίητων ιδιοκατασκευών. Τα πρωινά εργαστήρια απευθύνονται κυρίως για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και τα απογεύματα για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα