Οικοτεχνία: μία ευκαιρία για τους αγρότες

Οικοτεχνία: μία ευκαιρία για τους αγρότες

Οικοτεχνία: Διάθεση αγροτικών προϊόντων στην τοπική αγορά από αγρότες

Σε εφαρμογή και επίσημα μπήκε η διαδικασία εγγραφής των αγροτών στο καθεστώς της οικοτεχνίας για την απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων στην τοπική αγορά, καθώς σε λειτουργία πλέον βρίσκεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνών (ΚΗΜΟ) μέσα στο οποίο μπορούν να προχωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Η εγγραφή γίνεται µέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όποιος προχωρήσει σε αυτήν θα πρέπει εντός 10 ηµέρων να πάει στις κατά τόπους ΔΑΟΚ τα εξής δικαιολογητικά, σύμφωνα µε τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 2468/Β’/2015):

α) βεβαίωση από τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης για το ίδιο έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ, που να αποδεικνύει ότι είναι ο ενδιαφερόμενος κατά κύριο επάγγελμα αγρότη

β) αντίγραφο δήλωσης Καλλιέργειας του ΟΣΔΕ, του ίδιου έτους µε το έτος υποβολής της αίτησης εγγραφής στο ΚΗΜΟ

γ) απόδειξη πληρωμής e−παραβόλου για την εγγραφή στο ΚΗΜΟ, σύμφωνα µε την περ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 56 του Ν. 4235/2014

δ) Δήλωση συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις υγιεινής της παρ.1 του άρθρου 4. 2. Το προσωπικό της μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής διαθέτει πιστοποιητικά υγείας τα οποία φυλάσσονται στην επιχείρηση και είναι στη διάθεση των ΔΑΟΚ κατά τον έλεγχο.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Κ.Η.Μ.Ο. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΤΩΝ)

Μια ακόμα ευκαιρία προώθησης των αγροτικών προϊόντων μέσω της Οικοτεχνίας.

Τρόφιμα Οικοτεχνικής παρασκευής, τρόφιμα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση ,μικρής κλίμακας Αγροτικών προϊόντων από τον επαγγελματία αγρότη.

Κατεβάστε το σχετικό ΦΕΚ: ΥΑ 4912/120862 ΦΕΚ 2468

Η αίτηση για την ψηφιακή εγγραφή γίνετε εδώ: http://e-services.minagric.gr/

Πηγή: www.agronews.gr/

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω λαχανικά τουρσί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα