Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Πως θα φτιάχνονται και θα χτίζονται μέσα σε 24 ώρες

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η πρώτη πλήρως εκτυπωμένη κατοικία είναι πραγματικότητα και βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας. Το σπίτι με εμβαδό 37 τετραγωνικών μέτρων, δημιούργημα της νεοσύστατης τεχνολογικής εταιρείας Apis Cor., εκτυπώθηκε σε μόλις 24 ώρες και κόστισε 10.134 δολάρια (9.525 ευρώ) ή 275 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ο εκτυπωτής δημιούργησε τους τσιμεντένιους τοίχους και τα εσωτερικά χωρίσματα ως μια ενιαία δομή, αντί το σπίτι να εκτυπωθεί σε επιμέρους τμήματα σε μια άλλη εγκατάσταση και μετά αυτά να μεταφερθούν για συναρμολόγηση στο σημείο ανέγερσης.

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Η κατασκευή του σπιτιού του μέλλοντος

Μετά την εκτύπωση ο εκτυπωτής απομακρύνθηκε από το σπίτι και στη συνέχεια μια ομάδα εργατών ολοκλήρωσε το σπίτι, προσθέτοντας τη στέγη, τα παράθυρα και ό,τι άλλο χρειαζόταν στο εσωτερικό του.

Αποτελείται από ένα διάδρομο, μπάνιο, καθιστικό, και κουζίνα και η εταιρεία Apis Cor ισχυρίζεται πως μπορεί να κρατήσει για περίπου 170 χρόνια.

« Θέλουμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη για το πως η κατασκευή των σπιτιών δεν μπορεί να είναι γρήγορη, φιλική προς το περιβάλλον, αποτελεσματική και αξιόπιστη παράλληλα. Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη παγκοσμίως κατασκευαστική εταιρεία και να δώσουμε λύση στα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν παγκοσμίως.» δηλώνει ο ιδρυτής Nikita Chen-yun-tai.

Η εταιρεία Apis Cor, υποστηρίζει μάλιστα πως είναι η πρώτη εταιρεία που έχει κατασκευάσει έναν 3D εκτυπωτή ο οποίος μπορεί να «εκτυπώσει» ολόκληρα κτίρια στο ίδιο μέρος όπου θα τοποθετηθούν, χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσουν.

Το οίκημα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα παραδοσιακό σπίτι, ενώ η Samsung συνεργάσθηκε με την Apis Cor. για να παρέχει τον οικιακό εξοπλισμό του σπιτιού σε λευκές συσκευές και ηλεκτρονικά.

Η Apis Cor. έκανε λόγο για μια μέθοδο «γρήγορη, φιλική στο περιβάλλον, αποτελεσματική και αξιόπιστη». Όπως είπε, ανάλογα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ο εκτυπωτής μπορεί να δώσει διάφορα σχήματα στα σπίτια που παράγει.

Πηγή: www.apis-cor.com

Διαβάστε ακόμη:Χτίζοντας με cob

2 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμενο σπίτι είναι σαν να εχει φτιαχτει απο καποια εταιρεια ανακαινισης και κατασκεευης σπιτιων. Μονο αυτες ξερουν καλα πως θα ειναι το σπιτι του μελλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέλλον της κατασκευής και της ανακαίνισης γίνεται ολο και εύκολο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα