Ποιες μέρες δεν γίνετε καμία θεραπεία σε άρρωστο

Ποιες μέρες δεν γίνετε καμία θεραπεία σε άρρωστο

Ποιες μέρες κυριεύουν και αλλάζουν οι χυμοί στο ανθρώπινο σώμα

Δηλαδή, την εμφάνιση για το πόσους χρόνους η τέχνη της θεραπείας ήταν κρυμμένη, και οι διδασκόμενες θεραπευτικές τεχνικές μελετήθηκαν σίγουρα για την εξακρίβωση τους.

Ο πρώτος ήταν ο Απόλλωνας και ο γιος του Ασκληπιός και ο Ασκληπιός ήταν ο θείος του Ιπποκράτη: αυτοί εφεύραν νωρίτερα την οικοδόμηση της θεραπευτικής τέχνης.

Περίπου δεκαπέντε εκατοντάδες χρόνια μετά την πλημμύρα του Νώε, στις ημέρες του Αρταξέρξη, που ήταν βασιλιάς των Περσών, άναψαν το φως της θεραπευτικής τέχνης.

Γνωρίζουμε ότι ο Απόλλωνας εφεύρε για πρώτη φορά την μεθοδικήν, η οποία είναι το σίδερο, όταν κάποιος θεραπεύει τους άντρες με μαχαίρια και o Ασκληπιός την εμπειρικήν, δηλαδή την ιαματική διαδικασία της τέχνης της θεραπείας και ο Ασκληπιός την λογικήν, δηλαδή την τήρηση του νόμου, και την τέχνης της βεντούζας, και ο Ιπποκράτης την θεωρικήν, δηλαδή την προβολή (διάγνωση) των ασθενειών.

Τότε ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, οι πολύ γνωστοί φιλόσοφοι, ακολούθησαν μετά από αυτούς τους προαναφερθέντες θεραπευτικές τρόπους και είπαν ότι στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν τέσσερις χυμοί, στο βαθμό που το ουράνιο τόξο αποτελείται επίσης από αυτό:

Ο χυμός στο κεφάλι, το αίμα στο στήθος, η ακατέργαστη ξανθιά χολή στο εσωτερικό και η μέλανα χολή μέσα στη χοληδόχο κύστη.

Και ο καθένας από αυτούς τους χυμούς διακυβεύεται για τρεις μήνες, δηλαδή:

Ποιες μέρες δεν γίνετε καμία θεραπεία σε άρρωστο

  1. από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 25 Μαρτίου, λένε ότι o χυμός στο κεφάλι αυξάνει.
  2. Και από τις .... Μαρτίου έως τις 25 Ιουνίου ότι το αίμα αυξάνει στο στήθος
  3. από τις 15 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ότι η ακατέργαστη χολή αυξάνει στα εσωτερικά:
    Επομένως, οι μέρες ονομάζονται Κυνάδες (Ο αστερισμός του Κυνός), έτσι ώστε από αυτές υπάρχουν σαράντα πέντε μέρες και εκείνες τις ημέρες δεν μπορεί να δώσει σωστά βοήθεια-θεραπεία σε κανέναν άρρωστο.
  4. Και η τέταρτη διαίρεση είναι από την 15η Σεπτεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου, που τότε η μαύρη χολή αυξάνετε στη χοληδόχο κύστη.

Αυτό διακρίνεται σύμφωνα με τα τέσσερα βασικά σημεία του ουρανού, της γης, του αέρα και του βυθού. Τότε ευχαρίστησε το γεγονός ότι ο Κύριος ήταν ο άνθρωπος. Αυτός είναι ο σκοπός της έρευνας και της μεθόδου.

Πηγή: ΠΕΡΙ ΔΙΔΑΞΕΩΝ

Διαβάστε ακόμη:Οι τέσσερις χυμοί του σώματος και η μελαγχολία της ευφυίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα