Ποιοί αντέγραψαν τους Έλληνες;

Όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες – Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

 • Ποιός ανακάλυψε πρώτος την Αμερική;
 • Ποιός εξερεύνησε πρώτος την Ευρώπη;
 • Ποιός έφτιαξε πρώτος το αεροπλάνο;
 • Ποιός έφτιαξε πρώτος τον αυτόματο πωλητή;
 • Ποιός έφτιαξε πρώτος τον ΦΠΑ;
 • Ποιός έφτιαξε πρώτος το Franchising;
 • Ποιός έφτιαξε πρώτος κρασί, μακαρόνια, παστουρμά, μπακλαβά;

"Τί να πρωτο-απαριθμήσω εξ αυτών των πνευματικών αγαθών που προσφέραμε απλόχερα στους βάρβαρους λαούς της Ανατολίας; Την αρχιτεκτονική; Την γλυπτική; Την ζωγραφική; Την τέχνη του λόγου; Την μουσική; Το θέατρο και την υποκριτική ή την βαθύτερη σκέψη της Ελληνικής φιλοσοφίας;

Τί να πρωτο-απαριθμήσω από τα αθλητικά αγωνίσματα και τα παίγνια που τους μάθαμε; Από τις επιστημονικές γνώσεις που τους μεταδώσαμε εξηγώντας τους την λογική των φυσικών φαινομένων τα οποία αντιμετώπιζαν με δεισιδαιμονίες και μάγια. Διδάξαμε στους βαρβάρους αστρονομία και γεωμετρία. Τους εξηγήσαμε την ερμηνεία των κλιματολογικών μεταβολών και από την μαθητεία τους κοντά στους τοπογράφους και τους μηχανικούς μας για την κατασκευή διάνοιξης διωρύγων, δημιουργίας λιμένων και οδοποιίας, ωφελήθηκαν πολύ.

Αλλά και ως προς την τεχνική του πολέμου τους δείξαμε τη σημασία των παραινέσεων του στρατηγού στο παραταγμένο στράτευμα πριν απ' τη μάχη για την εμψύχωση και ενδυνάμωση των μαχητών κι όχι τον βούρδουλα που χρησιμοποιούσαν οι αξιωματικοί τους για να εξαναγκάσουν τα δουλικά τους στρατεύματα να μας πολεμήσουν.

Κυρίως τους μάθαμε ότι ο ηγέτης ανεξαρτήτου ιεραρχίας πολεμά μπροστά στην πρώτη γραμμή δίνοντας το παράδειγμα στους άντρες του και δεν στέκεται πίσω παρατηρώντας και διατάζοντας.
Για να παροτρύνεις και να παρακινήσεις τους άλλους να επιτύχουν οποιονδήποτε επιχειρησιακό στόχο, δεν μπορείς να κάνεις το αφεντικό, παρά μόνο τον καθοδηγητή. Αυτό σημαίνει ηγέτης.

Πηγή: Φρυκτωρίες διαδικτυακό κανάλι, Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Διαβάστε ακόμη:Το Ελληνικό τσιμέντο, η εξαφανισμένη Ελληνική Χυμεία και τα χαμένα βιβλία

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος26/2/19, 1:53 π.μ.

  Πάντα αντέγραφαν και θα αντιγράφουν τους Έλληνες εκτός κι αν συμβεί τελικά αυτό που επιχειρείται αιώνες τώρα: να τους εξαφανίσουν ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα