Σχολικοί Κήποι: Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολικοί Κήποι

Σχολικοί Κήποι: Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας

Πύργος 3 Οκτωβρίου
Αξιότιμη κυρία Καραγγελή Κυριακή-Μαρία,
Θα ήθελα μέσω της παρούσας επιστολής να εκφράσω τόσο σε εσάς προσωπικά, όσο και στο τηλεοπτικό κανάλι ΟΡΤ και τους συνεργάτες σας, τις ολόψυχες ευχαριστίες μου καθώς και τα συγχαρητήρια μου για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να προσκληθώ στην πολύ σημαντική εκπομπή «Περί Παιδείας» που επιμελείστε προσωπικά, στην οποία μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω το πολυπληθές κοινό σας για την σημασία των Παραδοσιακών Σπόρων, την διάσωση και διάδοση τους καθώς και την κομποστοποίηση που σαν σκοπό είχαν την ευαισθητοποίηση των παιδιών του Νομού μας που αποτελούν και το μέλλον του τόπου μας.

Ακόμα ενημερώσαμε το κοινό σας για την εφαρμογή από σχολεία του Νομού μας, με πρωτοβουλία μου, της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων με την μέθοδο του Ιάπωνα αγρότη και φιλοσόφου Φουκουόκα δηλαδή της ρίψης στην φύση σβόλων από άργιλο και σπόρων αφήνοντας την φύση να κάνει αβίαστα την δουλειά της.

Επίσης σημαντική ήταν και η ενημέρωση που έγινε για την ανακύκλωση η οποία ξεκινάει από το σπίτι με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας τα οποία γίνονται μπροστάρηδες και στην προσπάθεια αλλά και στην ενημέρωση. Εξάλλου τους το οφείλουμε καθώς δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.

Η θεματολογία της εκπομπής σας, ο συντονισμός, η ροή της, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα που σας διακρίνουν είναι η μαγική συνταγή για την ομολογουμένως επιτυχημένη εκπομπή σας. Μια εκπομπή πρωτοπόρα για τα τηλεοπτικά δεδομένα της επαρχίας που γρήγορα αγαπήθηκε από τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε με την ίδια υπευθυνότητα και τον ίδιο ζήλο την ακάματο προσπάθεια σας και η εκπομπή σας να πρωταγωνιστεί για πάμπολλες τηλεοπτικές σαιζόν ακόμα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Όλγα Βενιζελου Ρουβά Ιδρύτρια και Διαχειρίστρια της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας
(https://www.facebook.com/groups/485631011503204/)

Πηγή: Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας

Διαβάστε ακόμη:Ο σχολικός κήπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα