Παρασκευή μελιού με βιταμίνη C

Παρασκευή μελιού με βιταμίνη C

Μέλι με πεύκο για βιταμίνη C

⠀⠀⠀⠀⠀

Πως φτιάχνω μέλι με βιταμίνη C
Οι βελόνες από τα είδη των πεύκων είναι μια θαυμάσια πηγή βιταμίνης C, περίπου πέντε φορές περισσότερο από τα λεμόνια. Οι βελόνες πεύκου περιέχουν αποχρεμπτικές, διουρητικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή βελονών πεύκου είναι την άνοιξη, λαμβάνοντας μόνο από τη νέα ανάπτυξη.
Απολαύστε αυτό το μικρό μάθημα με οδηγίες για να φτιάξετε το μέλι πεύκου με βιταμίνη C που έχει φανταστική γεύση!

Υλικά που χρειαζόμαστε:

  • Βελόνες πεύκου νέας ανάπτυξης, αρκετές για να γεμίσει ένα βάζο στα 2/3
  • Μέλι, το τοπικό προτιμάται
  • Ψαλίδια
  • Ένα βάζο με ένα καπάκι
  • Ετικέτα
  • Ηλιακό φως

Κόψτε ένα μέρος των βελονών πεύκου από το στέλεχος και τοποθετήστε το στο βάζο. Ρίξτε λίγο μέλι πάνω από τις βελόνες για να τις καλύψετε, στη συνέχεια συνεχίστε να στρώσετε τις βελόνες και το μέλι μέχρι να βρεθείτε στην κορυφή του βάζου. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να καθίσει στον ήλιο για οπουδήποτε από ένα μήνα ή περισσότερο.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ο Dr. Christopher χρησιμοποίησε πεύκο σε μια φόρμουλα που αρχικά ονομάστηκε "σύνθεση βοτανικής σκόνης". Περιέχει μυρτιά, τζίντζερ, φλοιό λευκού πεύκου, γαρίφαλο και καυτερό πιπέρι καγιέν.

Εδώ είναι μια διασκεδαστική συστροφή της φόρμουλας του, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι πεύκου:

  • ½ φλιτζάνι μέλι πεύκου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μυρτιά

Πάρτε ½-1 κουταλάκι του γλυκού τόσο συχνά όσο χρειάζεται. Φυλάσσετε σε ένα βάζο με καπάκι μακριά από τη θερμότητα και τον ήλιο. Είναι θαυμάσιο για κρυολογήματα, βήχα, πυρετό, πόνο στο λαιμό και πολλά άλλα.

Πηγή: https://www.facebook.com/SchoolofNaturalHealing/

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σιρόπι με μέλι για απορροφήσιμο σίδηρο

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΜΕΣΗ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ π.χ. ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ!!ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως αναφέρει η πηγή του άρθρου που είναι από τον Dr. Christopher έναν από τους μεγαλύτερους βοτανολόγους του αιώνα που πέρασε, οπότε το κάνουμε όπως προτείνει.
      Θα γράψω περισσότερες πληροφορίες γενικός για τα φάρμακα με μέλι.
      Για τα λάδια και τη σωστή παρασκευή και θερμοκρασίες πορείτε να διαβάσετε εδώ:

      Παρασκευή θεραπευτικών λαδιών
      https://www.ftiaxno.gr/2014/05/paraskeui-therapautikon-ladion.html

      και για το βαλσαμόλαδο εδώ:
      https://www.ftiaxno.gr/2014/05/valsamoladoo-paraskeui.html

      Διαγραφή
  2. Γεια σας σχετικά με το μέλι με πευκοβελόνες για προσθήκη βιταμίνης c.Σας γνωρίζω πως τα παραπάνω έχουν εσφαλμένα στοιχεία αναφοράς και χρήσης για την παρασκευή ενισχυμένου μελιού σε βιταμίνη c (η προσθήκη αυτή δίνει άρωμα ) όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο .
    Ο παρασκευαστής χρησιμοποιεί φύλλωμα από ελάτη της χώρας του , και όχι από πεύκο .
    Στην Ελλάδα φύεται το κοινό πεύκο (επιστ. Χαλέπιος πεύκη - Pinus halepensis), γνωστό με την ονομασία Χαλέπιος Πεύκη που δεν έχει σχέση με την ελάτη (Abies)που παρουσιαζεται στο σχετικό βίντεο και είναι γένος 48–55 ειδών αειθαλών κωνοφόρων .Σας υπενθυμίζω ότι μερικά είδη προκείμενου να αμυνθούν από τα έντομα παράγουν και εκκρίνουν φυσικούς χυμούς δηλητηριώδης .Στο μελί κάθε προσθήκη αλλοιώνει την φυσική του χημική σύσταση και αποκτά άλλες ιδιότητες
    αν θέλουμε να έχουμε παράδειγμα μέλι με κορεσμένη πόσιμη ποσότητα σιδήρου τοποθετούμε το μελίσσι έναντι δάσους καστανιών , πάντα με φυσικό τρόπο .(σε άλλη περίπτωση όποιος θέλει πάει σε συγκεκριμένο κατάστημα στην Αθήνα και σε μορφή σκόνης προμηθεύεται βιταμίνη c υδατοδιαλυτή κλπ κλπ Σε κάθε περίπτωση ας αφήσουμε την φύση να κάνει όπως αυτή ξέρει κάθε άλλη παρέμβαση είναι ανούσια αφού πολλές φόρες πολλά από τα υλικά δεν είναι απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτά ειναι σε μεγάλες ποσότητες , απλά τα απορρίπτει μεσώ της φυσικής οδού ....
    Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εν λόγο βίντεο όντως δεν δείχνει πευκοβελόνες, αλλά αυτό υπήρχε σαν αναφορά και ίσως χρησιμοποιήθηκε για να μας δείξει μόνο την διαδικασία. Κατά τα άλλα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Dr. Christopher αλλιώς δεν θα το αναρτούσα.

      Πέτρο μακάρι να μπορούσαμε να προμηθευτούμε αγνό μέλι από καστανιές, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου πάνω σε αυτό, γιατί το 90% των παραγωγών τις ταΐζει ζάχαρη ακόμα και την στιγμή που τρυγάνε οι μέλισσες.
      Τα οργανικά υλικά, φυσικά και ο ανθρώπινος οργανισμός τα αναγνωρίζει και τα αποβάλει όταν είναι περισσότερα, με τα ανόργανα δεν γίνεται το ίδιο όμως, αν και φυσικά υπάρχει στην αγορά Γερμανική βιταμίνη C από κεράσια...

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα