Δόντια: βότανα και διατροφή

Δόντια: βότανα και φυσικές θεραπείες
Φθορά των δοντιών:
Αποσύνθεση λόγω έλλειψης ζώντων οργανικών ατόμων στα τρόφιμα για τη θρέψη των δοντιών. [ΗΗΗ σελ.117]

Συμπτώματα:
Πόνος ή θάνατος σε ένα ή περισσότερα δόντια, μερικές φορές συνοδεύεται από πρήξιμο των ούλων. [ΗΗΗ σελ.117]

Αιτία:
Τα προβλήματα των δοντιών ξεκινούν πολλές γενιές πίσω. Η αδυναμία της έλλειψης ασβεστίου μεταδίδεται από γονέα σε παιδί. Ακολουθώντας το ίδιο γονικό πρότυπο της «κακής επιλογής φαγητού», κάθε νέα γενιά μωρών γίνεται πιο αδύναμη. "Οι αμαρτίες (της παράλειψης και της εντολής) των γονέων μεταβιβάζονται στην τρίτη και τέταρτη γενιά."

Ενώ το μωρό μεγαλώνει στη μήτρα, η Μητέρα Φύση ενδιαφέρεται για αυτό που παράγεται περισσότερο από αυτό που παράγει. Προσπαθεί διαρκώς να αναβαθμίσει τους ανθρώπους και τα ζώα, αντλώντας από τη μητέρα για να τροφοδοτήσει το παιδί. Πόσο συχνά ακούμε την έκφραση, "Λοιπόν, μεταφέρω ένα παιδί, αυτό σημαίνει περισσότερες κιρσούς και απώλεια περισσότερων δοντιών - δεν καταλαβαίνω γιατί οι μητέρες πρέπει να υποφέρουν με αυτόν τον τρόπο."

Μην κατηγορείτε τον Κύριο για αυτές τις καταστάσεις, μάλλον κατηγορήστε τη χρήση αρτοσκευασμάτων, σόδας, καραμέλας, ζάχαρης, παγωτού κ.λπ. Η ζάχαρη αποβάλλει το ασβέστιο από το σώμα.

Η εγκυμοσύνη είναι μια πίεση στο ασβέστιο του σώματος, επειδή η μητέρα πρέπει να έχει αρκετό ασβέστιο στο σώμα της τόσο για τη δημιουργία όσο και για το μωρό και αργότερα για τον θηλασμό. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ασβέστιο για αυτήν, λόγω αυτής της διαδικασίας έκπλυσης από τη ζάχαρη (του παρελθόντος και του παρόντος), το έμβρυο τραβάει το ασβέστιο από το σώμα της μητέρας. Το ασβέστιο που παίρνει τώρα προέρχεται από τα οστά, τους μύες και τα δόντια κ.λπ.

Όταν ένα παιδί σχηματίζεται και δεν υπάρχει αρκετό ασβέστιο στο έμβρυο, η γνάθος του παιδιού δεν θα σχηματιστεί πλήρως. Θα είναι στενή και όχι ευρύς. Όταν είναι ώρα για το παιδί να βγάλει τα δόντια του, δεν μπορούν να βγουν ευθεία λόγω του πολυσύχναστου χώρου της γνάθου. Έτσι, φυσικά, θα βγουν στραβά.

Αργότερα, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τους φρονιμίτες, πρέπει συχνά να εξάγονται. Όταν έρθει η μέρα που το σαγόνι είναι επαρκώς μεγάλο και καλά διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και τα τριάντα δύο δόντια χωρίς να τα συσσωρεύει στραβά και οι φρονιμίτες μπορούν να παραμείνουν μέχρι τα γηρατειά (και με άνεση), θα σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι "έχουμε κερδίσει αρκετή σοφία "για να τα κρατήσουμε!

Η βασική αιτία της απώλειας ασβεστίου, φυσικά, όπως αναφέρθηκε, είναι η έκπλυση του ασβεστίου με σάκχαρα και μια τοξική κατάσταση του σώματος. Σχεδόν όλη η φθορά των δοντιών προέρχεται από τη ροή του αίματος, το σάλιο και το εσωτερικό των δοντιών, όχι μόνο από την εξωτερική επιφάνεια. Τα δόντια επιδεινώνονται αλλά προέρχονται από την τοξική ροή του αίματος και το τοξικό σάλιο που καταστρέφει το σμάλτο, είναι αποτέλεσμα μιας ακάθαρτης (τοξικής) ροής αίματος.

Εάν ένα παιδί έχει καλή υγιεινή τροφή και του έχει δοθεί μια «καλή σταθερή αρχή στη ζωή» με ένα πλήρες υγιές σύνολο δοντιών και σαγόνων, μπορεί να περάσει τη ζωή χωρίς προβλήματα δοντιών. Η κατάσταση των τέλειων δοντιών εξαρτάται, φυσικά, από τη συνεχή χρήση υγιεινών και κατάλληλων τροφίμων. [ΗΗΗ σελ.117]

Βότανα για τα δόντια

  • Πεντάνευρο (Plantain) για πονόδοντο: Εφαρμόστε τη λεπτή σκόνη των ριζών στην πληγείσα περιοχή. [SNH σελ.53]
  • Λάδι Σασσαφράς (Sassafras) για πονόδοντο: Απλώστε το λάδι στην πληγείσα περιοχή (αραιώστε ελαφρά με ελαιόλαδο). [SNH σελ. 80]
  • Λουλούδια παπαρούνας για πονόδοντο: Δείτε την φόρμουλα χρησιμοποιώντας λουλούδια χαμομηλιού και λουλούδια παπαρούνας. Σπάστε τα κεφάλια της παπαρούνας και ανακατέψτε: ρίχνουμε σε αρκετό βραστό ζεστό νερό για να φτιάξουμε ένα κατάπλασμα. [SNH σελ.219]
  • Ίνουλα (Elecampane) για την φθορά των δοντιών: Μασήστε τη ρίζα (διατηρεί τα δόντια από την σήψη). [SNH σελ.342]
  • Λυκίσκος για πονόδοντο: Εφαρμόστε μια σακούλα λυκίσκου και υγρή θερμότητα στην πληγείσα περιοχή. [SNH σελ.396]
  • Καγιέν για πονόδοντο: Καθαρίστε την κοιλότητα και τοποθετήστε το βαμβάκι με λάδι στην κοιλότητα. [SNH σελ. 407]
  • Γαρίφαλα και μέντα σε πονόδοντο: Τρίψτε το λάδι των γαρίφαλων και λάδι μέντας στα ούλα. [SNH σελ.421]
  • Ξανθόξυλο φλοιός (Prickly Ash) για πονόδοντο: Μασήστε το φλοιό ή τα μούρα. [SNH σελ.427]
  • Οργανικό ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι «must» σε όλη τη ζωή. Απαιτείται για το σχηματισμό καλών δοντιών και δυνατών οστών.

Τα παιδιά χρειάζονται ασβέστιο εάν τα οστά και τα δόντια πρόκειται να αναπτυχθούν δυνατά και καλά σχηματισμένα. Οι ενήλικες χρειάζονται επαρκή ποσότητα ασβεστίου κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια περιόδων εγκυμοσύνης και γαλουχίας, οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό, καθώς πρέπει επίσης να παρέχουν επιπλέον ασβέστιο για το μωρό.

Βοτανικές ή φυτικές πηγές για το ασβέστιο είναι: Αραρούτι (arrow root), σύμφυτο (comfrey), χαμομήλι (chamomile), σχοινόπρασο (chives), ρίζα πικραλίδας (dandelion root), λιναρόσπορος (flaxseed), πολυκόμπι (horsetail grass), τσουκνίδα (nettle), λοβούς μπάμιας (okra pods), άχυρο βρώμης (oat straw), πεντάνευρο (plantain), καψέλλα (shepherds purse) και φυσικά, τρώτε καλές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. [ΗΗΗ σελ.117]

Ασβέστιο από κελύφη αυγών:

Ένας άλλος τύπος φυσικού ασβεστίου βρίσκεται από τη χρήση των κελυφών αυγών. Ένα κοτόπουλο καταναλώνει τριμμένα και αμμώδη υλικά και αυτά τα υλικά περνούν μέσα από το στομάχι στη ροή του αίματος. Στη συνέχεια, αυτά τα υλικά τύπου ασβεστίου λαμβάνονται από τη ροή του αίματος για να σχηματίσουν το κέλυφος του αυγού. Αφού ανοίξετε το κέλυφος του αυγού, προσέξτε να τραβήξετε τη μικρή μεμβράνη που χωρίζει το κέλυφος. Αυτή η μεμβράνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και είναι συνετό να την αφαιρέσετε. Στεγνώστε τα κελύφη σε θερμοκρασία δωματίου ή κάτω από 54 ° C.

Όταν στεγνώσουν καλά, κονιοποιήστε τα κελύφη σε ένα μπλέντερ, μύλο ή με έναν πλάστη. Όταν η σκόνη από μια δωδεκάδα κελυφών αυγών είναι έτοιμη και ψιλοκομμένη, καλύψτε με μια πίντα (473 ml) ξίδι μηλίτη μήλου ή μία πίντα (473 ml) χυμό λεμονιού (ο χυμός λεμονιού θα ξινίσει και θα χαλάσει γρηγορότερα από το ξίδι μηλίτη μήλου). Ανακατέψτε τη σκόνη και το υγρό του κελύφους του αυγού σε ένα μεγάλο δοχείο, επειδή η χημική αντίδραση θα προκαλέσει αφρό στο διάλυμα.

Για τους ενήλικες, χρησιμοποιήστε δύο ή περισσότερες κουταλιές της σούπας (ή προσθέστε σε αποσταγμένο νερό, τσάι ή χυμό εάν θέλετε) και για παιδιά ανάλογα. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να προσθέσουν μια κουταλιά της σούπας μέλι για κάθε κουταλιά της σούπας μείγμα ξιδιού-ασβεστίου, καθώς αυτό είναι μια μεγάλη βοήθεια στην προσαρμογή της ισορροπίας υδροχλωρικού οξέος στο σώμα καθώς και στην τροφοδοσία ασβεστίου στο σύστημα (διαβάστε το βιβλίο του Cyril Scott για τις λαϊκές θεραπείες ). [ΗΗΗ σελ.118]

Δόντια: βότανα και φυσικές θεραπείες
  • Τριφύλλι (άλφα άλφα-Alfalfa) για καθυστέρηση της φθοράς των δοντιών: Ένας γιατρός στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα επεσήμανε ότι το Alfalfa είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο, όλα απαραίτητα για ισχυρά, υγιή δόντια. Μερικοί ισχυρίζονται ότι τριφύλλι όχι μόνο επιβραδύνει τη φθορά των δοντιών, αλλά στην πραγματικότητα ξαναχτίζει τα δόντια (Kirsch: 35). [UW-Alfalfa]
  • Νεπέτα (Catnip): Εφαρμόζεται τοπικά, δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και μερικής αναισθησίας, για τον οποίο λόγο χρησιμοποιείται για πονόδοντο και άλλο τοπικό πόνο. [NL 6-2]

Μαρτυρίες:

Χωρίς απονεύρωση: Αφού έσπασα ένα δόντι από το δάγκωμα των νυχιών μου, έπρεπε να βάλω ένα «στέμμα» σε ένα από τα κάτω μπροστινά δόντια μου. Αυτό το δόντι πονάει συνεχώς. Μερικές φορές είναι από τον καιρό, μερικές φορές από το φαγητό και μερικές φορές από πονοκεφάλους. Το δόντι μου ήταν τόσο ευαίσθητο και δεν μπορούσα να φάω ολόκληρο καλαμπόκι! Όταν παραπονέθηκα για τον πόνο, ο οδοντίατρος μου είπε ότι εάν με ενοχλεί συνεχώς, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία απονεύρωση. Άρχισα να χρησιμοποιώ την σκόνη βοτάνων του Dr. Christopher's για να βουρτσίζω τα δόντια μου μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Όσο θυμάμαι να βουρτσίζω με τη σκόνη των δοντιών, το δόντι μου δεν πονάει. Όποτε ξεχάσω να το χρησιμοποιήσω, το δόντι μου αρχίζει να πονάει ξανά. Λατρεύω τη σκόνη βοτάνων των δοντιών, γιατί με βοήθησε να αποφύγω μια απονεύρωση.

Πηγή: https://www.herballegacy.com/Teeth.html

Διαβάστε ακόμη:Φυσική οδοντόκρεμα με βότανα για τα δόντια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα