Ένας σπόρος για αλλαγή-A Seed For Change

Ένας σπόρος για αλλαγή-A Seed For Change

Μπορούν οι σπόροι να φέρουν αλλαγή στην ζωή μας;

Μια απλή ερώτηση έγινε η αιτία και η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού δικτύου μεταξύ των δύο χωρών, Λιβάνου και Ελλάδας, από λάτρεις της γεωργίας, που σκοπό έχει τη φύλαξη των σπόρων.

Το δίκτυο αυτό εξελίχθηκε σε ένα μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως κύρια την αναβίωση των σπόρων των φρούτων και των λαχανικών με τη δυνατότητα κάποιος να μπορεί να τα καλλιεργήσει σε μπαλκόνια και ταράτσες πολυκατοικιών στο κέντρο μιας πόλης.

Ο Ελληνολιβανέζος Άλεξ Οικονομίδης, ο δημιουργός του προγράμματος, θύμα της οικονομικής κρίσης του 2008, μετέτρεψε την τραγωδία σε δημιουργία πιστεύοντας ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που υπάρχουν ουσιαστικά δεν επιτρέπουν τη δημιουργία.

Ο Άλεξ πιστεύει ότι έχουμε μεγαλώσει σε ένα σύστημα που μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι την τροφή την βρίσκουμε μόνο στα ράφια, καθαρό νερό θεωρούμε μόνο το εμφιαλωμένο, την εκπαίδευση τη βρίσκουμε σε κάποιο ίδρυμα, η υγεία μας είναι στα χέρια των γιατρών και το κλειδί για να τα έχουμε όλα αυτά είναι τα λεφτά. Είναι καιρός πια να καταλάβουμε ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια!

Δείτε ολόκληρη την ταινία με τα παιδιά σας!

Ένας σπόρος για αλλαγή-A Seed For Change

A Seed for Change - Full Movie - with Greek Subtitles from Alex Ikonomidis on Vimeo.

Πηγή: http://www.aseedforchange.com/index.php?lang=en

Διαβάστε ακόμη:Σπόροι: διάρκεια ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα