Σταγιάτες Πηλίου: Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου 29-30 Απριλίου 2023

Σταγιάτες Πηλίου: Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου 29-30 Απριλίου 2023

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Η καθιερωμένη γιορτή παραδοσιακού σπόρου και οικολογικού κήπου-μπαξέ διοργανώνεται και μια ακόμη χρονιά στις Σταγιάτες Πηλίου, το χωριό που δίνει την μάχη της αυτονομίας της κοινότητας και της ελευθερίας των ανθρώπων, όπως υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που σε πείσμα των καιρών και των εποχών, επιμένουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Στην σχετική ανακοίνωση η Α.Π.Ο.Δράσης Σταγιάτες αναφέρουν:

“Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG, συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους”.

Σταγιάτες Πηλίου: Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου 29-30 Απριλίου 2023

Το πρόγραμμα της Γιορτής

Σταγιάτες Πηλίου: Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου 29-30 Απριλίου 2023

Σάββατο 29/4/23

  • 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων
  • 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική
  • 12:00 Εργαστήρι για παιδιά, δημιουργία λαχανόκηπου
  • 17:00 Συζήτηση: Κοινά αγαθά, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, αντιστάσεις. Συμμετέχουν: Γιάννης Μπίλλας, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, Αιγίλοπας, Α.Π.Ο.Δράσης

Κυριακή 30/4/23

  • 10:30 Εργαστήρι αναπαραγωγής και συντήρησης φυτών και σπόρων
  • 11:30 Ανταλλαγή Σπόρων
  • 12:30 Συζήτηση: Αυτόνομες κοινότητες, κοινότητες αγώνα. Συμμετέχουν: Λεωνίδας Οικονομάκης, Α.Π.Ο.Δράσης, Αιγίλοπας
  • 15:00 Γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Παίζουν: Αντώνης Βούλγαρης, Λαούτο / Μιχάλης Καραμούτης, Κλαρίνο / Τρύφων Καρατζιώλης, Βιολί / Απόστολος Κανδήλας, Κρουστά.

Α.Π.Ο.Δράσης - Αιγίλοπας

Πηγή: ΑΠΟΔράσης

Διαβάστε ακόμη:Παραγωγή σπόρων λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Σπόροι και φύτεμα